woensdag 15 oktober 2014

Weekmenu week 42

Vorige week hadden we een mooi weekmenu gemaakt, maar door de operatie van man, liep het allemaal iets anders. Er werd veel voor ons gekookt en de restjes zitten allemaal in de vriezer (die lijkt maar niet leeg te willen!) Daarom deze week wat dingen op herhaling en een paar nieuwe ideeën. ;)

Maandag 13 Oktober;
Gevulde pasta met verse pesto

Dinsdag 14 Oktober;
Restjesdag, de vriezer ligt nog vol met oa stamppot en lasagne

Woensdag 15 Oktober;
Aardappels met bloemkool en kip
De bloemkool was hier deze week in de aanbieding, ik zag dat hij vorige week erg populair was ;)

Donderdag 16 Oktober;
Uiensoep met een broodje

Vrijdag 17 Oktober;
Nog meer restjes, restjes, restjes

Zaterdag 18 Oktober;
Hebben we een verjaardag bij familie, en daar blijven we lekker eten

Zondag 19 Oktober;
Aardappels met wortel en feta uit de oven

Laatst aten we bij vrienden en hadden we het over de kosten van de boodschappen. Vooral vlees vonden ze erg duur en ze probeerden nu om 1 dag in de 2 weken geen vlees te eten. Dat is natuurlijk hartstikke goed, maar nog steeds wel heel veel vlees! Wij eten zelf steeds minder vlees, en als we dat eten dan proberen we het biologisch te kopen. We kijken nooit naar maaltijden waarin we vlees zouden missen, maar kiezen maaltijden waarbij je niet eens merkt dat je geen vlees eet, ideaal!

Zo eten we deze week sowieso al 3 dagen geen vlees (maandag, donderdag en zondag)

Wat eet jij vanavond?

7 opmerkingen:

 1. Vanavond eten we couscous met bloemkool, doperwten en kleine spekjes. Recept uit de allerhande van lang geleden, maar altijd lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt lekker! Ik ga het recept eens opzoeken.

   Verwijderen
 2. Vanavond eet ik hutspot met appel, kerrie en kaasburgers. Ook een recept uit de Allerhande ;-)
  Jouw weekmenu ziet er ook lekker uit!
  Groetjes Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vanavond eten wij andijvie stimpestamp ipv spekjes doen wij kleine blokjes oude kaas erdoorheen gestampt, mijn oudste dochter is al jaren vegetarier en dus eten wij het zo :-) een jus maak ik wel erbij met gebakken champignons en paprika en ui in kleine stukjes er door. Echt heerlijk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet nog niet wat ik eet vanavond, maar wij proberen ook te variëren. Wij eten relatief veel vis en vegetarisch en als ik terug kijk op de week eten wij ongeveer 3 tot 4 keer per week vlees (inclusief lunch!). Niet alleen besparen we daarmee, maar voor ons gevoel is het ook nog eens gezonder (je hoort zo veel enge verhalen over de vleesindustrie...)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad hoe wij het ook doen. Ik heb het idee dat er sowieso veel gerommeld wordt met ons eten, en dat de vleesindustrie daar lekker aan meedoet. Dat vind ik geen fijn idee!

   Verwijderen
 5. man kan en wil echt niet zonder vlees dus hier elke dag vlees. ik eet het nauwelijks (lus het gewoon niet, vis en kip sowieso niet!) dus dat scheelt iig iets in de kosten, de kinderen eten samen nog 1 stukje vlees.. wel eens lastig met eten verzinnen.. gerechten waar kip of vis door zitten hoef ik dus niet (alles met gehakt maken is ook niet altijd lekker :p) dus het rijtje wat we eten is vrij beperkt. ik ben wel gek op groente, maar man weer niet :p handige combi dus :p vanavond aten we spagetti met bolognesesaus (uit een pakje, want man lust de verse niet die ik ooit gemaakt heb :( )

  BeantwoordenVerwijderen