zondag 28 september 2014

Tomatensoep met tomaten uit eigen tuin

Onze tomatenplant blijft maar groeien en groeien, inmiddels groeit hij overal overheen en doorheen en loopt er zelfs een tak voor de buitendeur langs. We kunnen ook nog steeds iedere dag nieuwe rode tomaten plukken… al komen ze me rauw al een beetje m'n neus uit ;)

Hoewel we al veel tomaten hebben verwerkt, blijven er dus maar nieuwe komen, we hebben al heel wat bespaard op het kopen van tomaten!

Aangezien wij fan zijn van zelfgemaakte soep (want makkelijk, gezond, goedkoop en lekker) besloten we om maar eens een tomatensoep te maken. Deze maak ik regelmatig, maar dan neem ik tomaten uit blik, dus deze keer even een ander receptje opgezocht;

* Doe alle tomaten in een ovenschaal en giet er een scheutje olie overheen. Zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie ruim 45 min in de oven op 200 graden, totdat de tomaten zacht zijn geworden en er flink wat sap vanaf komt.
* Duw de tomaten inclusief alles uit de ovenschaal door een zeef, zodat je straks geen "last" hebt van pitjes of velletjes.
* Je houdt nu het vocht over bomvol smaak. Wij wilden hier eerst nog wat water bij doen, om er echt een soep van te maken, maar het was eigenlijk al genoeg qua volume, dus dat hebben wij niet gedaan.
* Zet de pan op het vuur en voeg dan alle dingen naar smaak toe. Wij hadden wat soepgroenten, een bouillonblokje en een handje vermicelli.
* Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

En voila, echt een heerlijke soep, zoetig en vol smaak, voor ons zeker voor herhaling vatbaar.

Hierbij ons kookavontuur in foto's;




Wat is jouw favoriete soep om te maken?! Receptjes delen mag uiteraard :) :) 

Op de hoogte blijven van alle tips en blogs? Like Samen Besparen op facebook, klik hier

4 opmerkingen:

  1. Ik ben echt dol op pittige pastinaaksoep!! http://allrecipes.nl/recept/75/pittige-pastinaaksoep.aspx Wij gebruiken altijd hot curry poeder van de albert heijn ipv gewoon curry poeder :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik maak nooit soep. In dit huishouden ben ik de enige die je er een plezier mee doet.
    Ik krijg soms wel eens soep van een collega of vriendin.
    Maar mijn favoriet is tomatensoep

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooh heerlijk! Ik hou van bijna alle soep!

    BeantwoordenVerwijderen