maandag 29 september 2014

Lieve buren

Beter een goede buur dan een verre vriend, en zo is het natuurlijk ook ;) Wij hebben het geluk dat we in een straat wonen met veel kleine kinderen en veel van die buren zijn inmiddels compleet (het gezin althans) dus er wordt hier regelmatig aangebeld of we nog iets kunnen gebruiken.

Laatst hebben we een kinderstoel gehad. Ik twijfelde even omdat we er al 1 hebben, maar deze was weer makkelijk uit elkaar te halen en mee in de auto te nemen, dat kan met onze huidige niet. Achteraf ben ik blij dat ik hem heb aangepakt, want straks zijn 2 kinderstoelen natuurlijk mega handig ;)

Vorige week kwam de directe buurvrouw aan de deur, ze hebben twee jongens en ze was de kledingkast van de jongste aan het opruimen, of wij interesse hadden in kleertjes? Nou graag! Onze kleine man heeft nu voor de volgende twee maten weer een kast vol met shirt en truien, dus de volgende winter kopen we alleen nog maar wat nieuwe broeken ;)

En zo krijgen we nog steeds regelmatig spulletjes aangeboden. Ik blijf er heel blij mee zijn, en vooral van de buren of mensen in je straat vind ik het wel bijzonder. In ons oude huis hadden we enorm veel contact met de buren. Er woonden vooral oudere mensen en die hielden wel van een praatje en een bakkie koffie…. In deze straat hebben we tot nu toe veel minder contact. Iedereen is druk met zijn eigen leven, gezin en werk. De laatste tijd maak ik wel regelmatig een praatje met mensen die ik tegenkom en vorige week vroeg de overbuurvrouw of ik zin had om binnenkort koffie te komen drinken, net voordat ik het aan haar wilde vragen. Zo wordt het contact toch steeds meer een leuker.

Heb jij goed contact met je buren?

Op de hoogte blijven van alle tips en blogs? Like Samen Besparen op facebook! klik hier

4 opmerkingen:

 1. Ja, wij hebben ook echt superlieve buren. Vanderweek kwamen ze een pakketje brengen met douchespulletjes erin, om ons te feliciteren met de nieuwe badkamer.

  Aan de andere kant hebben we buren wonen met 3 zoontjes, dus we krijgen ook best veel kleding en speelgoed doorgeschoven. Echt heel erg lief!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja vooral nu we kids hebben. vanaf t moment dat die ook meer buiten gingen spelen, vooral ook buiten de tuin dan(oudste 2) kregen we als vanzelf ook meer contact met de buren. en nu oudste ook naar school gaat, loop ik vaak samen met 1 buurvrouw die ik ook echt een vriendin kan noemen. we zien elkaar veel, zeker met t mooie weer, vaak een bakkie of ff bijkletsen, helpen elkaar als t nodig is. en ook andere buren kunnen we altijd bij terrect als t nodig is. een x de kids kunnen "dumpen" (hierizjn ze, spullen en kleren, want zoontje was niet eens aangekleed, zo met pyama uit bed getrokken) omdat ik met man naar de HAP moest.. zo fijn als je dan bij elkaar terrecht kan en niet met 2 kidneren naar de HAP moet.. echt superburen :) (en ja ook wel buren die ik liever zie gaan dan komen.. bah.. hier spelen de kids veel buiten en ook in t pad (brandpoort hoe je t noemen wil) staan dus ook vaak fietsjes en stepjes.. die buurvrouw kwam thuis met haar fiets, kon er nauwelijks langs en schopte echt tegen alles aan om er langs te kunnen.. zwaar geirriteerd... tja... snap dat t even lastig is.. maar ik zie dat 100x liever dan dat ik nooit kids buiten zie en altijd voor de tv... ze heeft zelf een dochter van 11.. maar goed, ze is altijd zo negatief.. ze heeft er zelf nog meer last van dan wij denk ik dan maar. bijna medelijden.. ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aan de ene kant alleen een beleefd praatje, met moeite. Aan de andere kant woont niemand, maar daarna alleen maar leuke mensen en gezellige contacten. Wel alleen maar ouder dan wij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zijn. U nog de enige in de straat met jonge kinderen (9 en 13). Maar ik kan dag en nacht aanbellen bij al mijn buren. Het gaat over en weer. In 2 mnd tijd is er nu een buurvrouw en buurman overleden en dan zoeken we elkaar toch even op om te praten, eventueel bloemen en kaarten te regelen. Etc.
  Ben heel blij met al mijn buren

  BeantwoordenVerwijderen