vrijdag 30 augustus 2013

Een paar dagen

Wat kan er veel gebeuren in een paar dagen! Er gebeurde heel wat waardoor er flink wat tranen vloeiden en we ook erg blij waren.

Zoals ik vertelde brachten we onze kleine man gisteren naar het kinderdagverblijf, hij was helaas erg vroeg wakker geworden en dus al lekker moe (niet ideaal!) Het afscheid ging goed, en een paar uur later haalde ik hem op. Hij had lief gespeeld, maar ook enorm gehuild, hij viel toen ik hem optilde bijna gelijk in slaap op mijn arm en heeft nog een paar uur (!!) na lopen snikken, dat vond ik toch wel erg moeilijk en zielig hoor!

Nu lees ik verschillende verhalen op een aantal fora, dat kinderen soms zelfs al gaan huilen als je bij het kinderdagverblijf in de buurt komt, of zich zo aan je vastklampen dat de leidsters het kind van je af moeten "halen" Toen ik deze verhalen las, volgde er een flinke huilpartij bij mij en heb ik een gesprek gehad met vriend. We hebben besloten dat we het natuurlijk wel een kans geven, maar dat, als er na een maand geen verbetering is, we toch een andere oplossing gaan zoeken. Ik heb zelf wel vertrouwen dat het goed komt, maar het is even erg vervelend en naar, en je weet het maar nooit.

Maandag dan brengen we hem weer en dan mag hij daar ook een slaapje doen. Wellicht gaat dit beter, omdat de leidsters hem dan naar bed kunnen doen als hij moe is.

Ik heb besloten dat ik morgen even met hem langs het gebouw loop (het is hier vlakbij) en dan gaan we daar even spelen, kijken hoe hij dan reageert. Zoals gezegd, het komt vast goed, maar het doet even erg pijn aan mijn moederhart ;)

Dan het goede nieuws! Onze energieleverancier heeft onze bonus overgemaakt, deze kon dus gelijk door naar de spaarrekening en dat betekend dat we bijna ons streef bufferbedrag hebben bereikt! Dan gaan we straks naar fase 2 van ons hypotheek aflosplan... Lees hier meer over ons plan

En daarnaast werden we vanmorgen gebeld dat we tante en oom zijn geworden. (Niet van de buitenlandse familie) want de zus van vriend was ook zwanger. We zijn vanmorgen op kraambezoek geweest en wat is het een lief mannetje, en zo klein! Zo leek onze eigen kleine man erg groot ;)


3 opmerkingen:

 1. dat huilen op peuterspeelzaal dat ken ik. Zoon1 heeft 6 weken gehuild. Bij het afscheid nemen was hij stil en vrolijk maar na een half uur begon hij met huilen. Gelukkig hadden ze heel veel geduld bij de peuterspeelzaal en na 6 weken was het gelukkig over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, dat is ook lang zeg! Ik vrees dat ik ook zo lang geduld moet hebben. :(

   Verwijderen
 2. Ach dat gaat zo voorbij als er een stel super lieve leidsters zijn ;) enne hier is het nog iedere week (bijna) weer huilen, dusse geniet er van, voor je het weet zijn ze helemaal weer deze fase ontgroeid.

  Wel fijn dat jullie je buffer hebben gehaald! GEniet ervan en wees trots op jullie zelf!

  Veel Liefs,
  Ruby

  BeantwoordenVerwijderen