woensdag 28 augustus 2013

Goed gekeurd

Onze kleine man moest vandaag weer naar het consultatiebureau. Omdat ik moest werken en vriend vrij was, gingen de mannen lekker samen ;)

Ik kreeg al snel een sms dat hij weer "goed gekeurd" was. Qua lengte iets onder de gemiddelde lijn en qua gewicht iets boven de gemiddelde lijn (dat is elke keer zo, dus verbaasde ons niks)

Verder vond de arts dat onze kleine man erg goed ontwikkeld. Hij loopt goed, kletst al wat woordjes en is lekker ondernemend. Ik vind hem met zijn anderhalf jaar (vandaag precies!) ook al een hele vent, wat gaat de tijd toch snel.

Altijd leuk om zoveel positiefs te horen, ze hebben over het algemeen nogal wat "aan te merken" op heel veel dingen, maar vandaag waren ze in een positieve bui ;)

Hoe is jullie eventuele ervaring met het consultatiebureau?

7 opmerkingen:

 1. Ik heb nog geen kinderen, ben nu zwanger van de eerste, maar mijn ervaringen met het consultatiebureau zijn tot nu toe erg goed. Bij ons in de wijk hebben ze een speciaal pilot-project van pre-zorg lopen, waarbij je van tevoren al veel uitleg krijgt over de kraamweek, financiele veranderingen, borstvoeding.... Eigenlijk alles wat je maar wilt weten! Vind het echt superfijne begeleiding en heb er ook echt iets aan :)

  Dus mijn eerste ervaringen met het consultatie-bureau zijn in elk geval fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er geen ervaring mee maar ben blij voor jullie dat de kleine man weer 'goedgekeurd' is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de kpk op het bureau vond ik altijd een wassen neus. Heel in het begin werd dit gedaan door je eigen huisarts, dit vond ik plezierig hij leerde je kind ook een beetje kennen. Later werd de hele kpk (kinder-periodieke-keuring) door een 'vreemde' arts gedaan en een wijkverpleegkundige. Over de wijkverpleegkundige geen commentaar. Dit was(is) een aardige mevrouw die heel veel ervaring met kinderen heeft. Die artsen is een ander verhaal. Mijn kinderen (3) hebben als baby/kleuter onder de eczeem gezeten. Dit lieten we behandelen door een homeopaat. Iedere keer als we op het bureau kwamen was er gezeik. Ik moest naar de kinderarts voor hormoonzalf en dan zou het zo over zijn. NIET dus, we hebben al onze 3 kinderen eczeem vrij gekregen en niet met hormoonzalf. Verder is een c.bureau een goed initiatief er zijn onzekere ouders en ze geven veel tips en houden het groeien van je kind goed in de gaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bij ons is het al weer heel wat jaartjes geleden dat ik met mijn dochter naar het consultatie bureau ging ,maar wat mij al die jaren bij gebleven is ,is dat er altijd nog al veel gedoe was over het feit dat mijn dochter aan de kleine kant was en ook altijd te licht was, er werd mij dus ook voorspeld dat mijn dochter niet veel langer dan mij zou worden, ik ben 1.59 cm lang en dochter is inmiddels 1.76 cm lang , die voorspelling is dus niet uitgekomen, ook had ik al redelijk wat keren aan gegeven dat mijn dochter wel erg druk en af en toe behoorlijk driftig was, nou mevrouw ,u moet niet vergeten dat het uw eerste kindje is en misschien moet het nog wat wennen was de reactie, terwijl binnen 2 weken op de basisschool wel serieus naar mijn verhaal geluisterd werd en naar een onderzoek van de schoolpsycholoog bleek dat mijn dochter ADHD heeft, misschien had ik gewoon pech met mijn consultatie bureau of misschien is er in de loop der jaren veel verbeterd ,maar ik vond het vooral zonde van mijn tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik laat mijn man lekker gaan... Ik heb toch het idee dat ze tegen mij wat meer 'zeuren'. Vorige week zijn de meiden in ieder geval weer goed gekeurd (volgens man)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat het zo positief verliep. Menigeen komt er met dicht geknepen keel van de onvergoten tranen weer uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alleen maar goede ervaringen en dat dan vooral met dank aan de wijkverpleegkundige. Als jonge nieuw bakken moeder was ik vaak erg onzeker. Na een bezoek aan wijkverpleegkundige ging ik altijd met het gevoel weg dat ik de allerbeste moeder van de wereld was.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen