donderdag 10 september 2015

Neusspray prijzen


Nu het weer een paar dagen iets kouder en regenachtig is, is het eerste kind alweer ziek geweest. Onze kleine man kreeg eind vorige week koorts en knapte daarvan na een dag weer op, maar werd toen flink verkouden. Inmiddels is iedereen aangestoken geweest en knappen we allemaal weer langzaam op. Ach, met kleine kinderen weet je gewoon dat de herfst en de winter veel "ziek zijn" is, het is niet anders. 

Ik ging even snel een neusspray halen met een zoutoplossing. Meestal maak ik die zelf, want hoe moeilijk kan het zijn? water met zout en je bent klaar! Maar ik had geen verstuiver meer... als ik zelf verkouden ben, dan kan ik het opsnuiven, maar kinderen vinden dat niet zo'n leuk idee ;) 

In de winkel kwam ik er al snel achter dat half Nederland kennelijk verkouden is, want de sprays waren bijna allemaal uitverkocht. Ik kon er alleen nog 1 kopen van een A-merk... met een spray die beloofde om te reinigen (??) en waar verder ook gewoon zout bij zat, die was wel €4,19 maar ja, toch maar gedaan. 

Maar zo he! €4,19... ik vind het nogal een bedrag voor een beetje water met zout. Nu zorg ik dus dat ik zelf verstuivers in huis heb, zodat ik het gewoon zelf kan maken. 

Je kunt trouwens ook via internet verstuivers kopen, dat is ook nog een idee... echt... veel goedkoper en net zo goed! 

Maak jij weleens zelf een zoutoplossing? 

8 opmerkingen:

 1. Nee, eigenlijk nooit, maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet wist dat je dit op die manier zo maakte, hoewel het ook wel weer logisch klinkt. Gebruik je gewoon keukenzout dan? Sowieso houd ik niet zo van dingen in mijn neus spuiten, heb wel eens gelezen dat dat helemaal niet zo goed is en dat is altijd blijven hangen. Maar als je moet, dan moet je natuurlijk wel even!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sommige verstuivers die je koopt zijn goed na te vullen. Kijk of die dure te openen is en soms gaat dat makkelijker als je ze eerst in heet water legt.
  Ook de plastic knijpfles van een merk vinex of zoiets kan je hergebruiken, beetje gepiel om plastic dopje eruit te halen.

  Zelf gebruik ik neusspoeling voor slijm in keel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, eigenlijk nooit.... Althans, niet meer sinds een vriendin van mij het te sterk had gemaakt en dat brandt dus echt enorm pijnlijk en ook heel lang :( Sindsdien vind ik het eng, zeker om in Tobias neus te spuiten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze huisarts gaf ons de tip om bij een verkouden kind in zijn keel te spuiten ipv in zijn neus, dat vinden ze vaak minder erg ;)

   Verwijderen
 4. Sinds ik het merk "aquamar" heb leren kennen (feitelijk "zeewater") ben ik ook eens goed gaan kijken. Sindsdien maak ik zelf zoutoplossing, op internet vindt je goede aanwijzingen en verstuivers zijn makkelijk te verkrijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Altijd zelf maken, ik gebruik het zelf nooit onze dochter ook erg weinig. ( ik stoom liever )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben meer dan 30 jaar assistente bij een huisarts geweest. Verhouding is 1 theelepel zout oplossen in een kopje gekookt water.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Xylometazoline neusspray helpt super. Je mag het maar een week gebruiken maar dan is vaak het slimste over.

  BeantwoordenVerwijderen