vrijdag 11 september 2015

Koud!

Ik lees de afgelopen week op heel veel blogs hoe koud het in huis is. Dat valt hier gelukkig nog mee, de thermostaat staat nog op zo'n 22 graden ;) 

Dat is dan weer het voordeel van een goed geïsoleerd huis, we hoeven de verwarming voorlopig nog niet aan te doen. Als de zon even schijnt, dan warmt de woonkamer nog veel meer op, dus we lopen nog lekker in onze t-shirts. 

We hadden de verwarming altijd op 21 graden, vorige winter zijn we naar 20,5 graad gegaan... kijken of we deze winter naar de 20 graden kunnen gaan ;) Ik merk echt dat het langzaam wel went, soms kom ik bij mensen die de verwarming zo enorm hoog hebben staan en dan breekt het zweet me gelijk uit... sowieso hou ik niet echt van de "verwarmingswarmte" dus hij mag van mij best wat naar beneden. 

Ik lees ook vaak op blogs en fora dat het echte armoede is om in een koud huis te zitten... daar ben ik het op zich wel mee eens, maar in de winter doe ik toch echt eerst een trui aan, dat lijkt me niet meer dan normaal. 

Dinsdag kreeg ik ook een mooie mail van de energieleverancier. Ons verbruik van Juli en Augustus is rond de €87,- (dit is altijd een schatting, maar het komt wel goed in de buurt) 
Ons maandelijks voorschot is nu €78,- dus dat is weer mooi, al waren het zomermaanden en hebben we nu 3 kinderen, we doen het best goed. :) 


6 opmerkingen:

 1. Wat zullen wij dan een armoe hebben, met de 18 graden instelling s ávonds. ( en idd je went er aan, hier zelfs boven geen radiator aan, alleen op kamer van kind en badkamer. ( en dit alles uit etisch oogpunt )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat is nog heerlijk, als het nog goed boven de 20 is nu! Bij mij wordt het wel echt kouder met deze dagen, merk ik. Ik ben net even naar de thermostaat gelopen en zag dat die inmiddels op 16,5 staat. Met de warme dagen stond hij toch vaak op 20. Overigens is het niet zo dat het dan nu hier wolkjes blazen is. Ik heb nu bijvoorbeeld wel een deken om, maar daaronder gewoon nog zomerachtige kleding. En waar de zon binnen schijnt is het sowieso al lekkerder. 's Winters zit ik tegenwoordig het liefst in de woonkamer, met de pelletkachel aan. Dat is gewoon écht genieten qua warmte. Voor de rest houd ik alles wel wat op antivriesstand, want daar kom ik toch niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de verwarming nog niet aan gehad. Wel de houtkachel een keertje. Maar nu kan ik zelfs weer buiten zitten in het zonnetje!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier is het nog 20,5 met de achterdeur open. De zon schijnt, de was hangt buiten te drogen. Straks in de middaguren schijnt de zon achterom naar binnen met bijna alles ramen en dan loopt de temperatuur gemakkelijk op naar 22 graden. Nee voorlopig nog geen verwarming aan. 's Avonds in de winter staat hij op 19 graden. Is het echt koud naar hebben wij een electrische haard in de woonkamer. Boven staat de verwarming nooit aan behalve de badkamer. Dochter heeft op zolder een electrische kachel voor als ze het koud heeft, maar dat duurt nog een hele tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook met zonnig weer gelijk een warm huis door de vele ramen. Slaapkamer staat verwarming nooit aan, zelfs de buitendeur open, het hele jaar rond dus ook als het vriest tot -10 of zo. Gewoon goed dekbed, pyama indien nodig. Ik slaap prima in en hempje of minder. Badkamer en werkkamer idd ook aan maar verder niet. Kaarsen het hele jaar 's avonds aan. Ik zit vaak in t-shirt en manlef in een trui. Wij hebben vloerverwarming waarbij het een dag duurt voor dat je merkt dat de thermostaat hoger is gezet, heeft ook zn voordelen. Daarbij een haard voor gezellig, even wat extra warmte en pyromaanneigingen ��.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij ons is het 23 graden. In ons vorig huis hadden wij de verwarming zelden hoger dan 20 graden. Onze trap stond ook in de woonkamer en veel warmte verdween naar boven (houd niet van warmte boven, verwarmingen altijd uit daar). Weet nog niet in hoeverre de verwarming hier in de winter aangezet zal worden, maar als het even kan blijft hij hooguit op 20 staan. S nachts op 18.

  BeantwoordenVerwijderen