maandag 7 september 2015

Miljonair door het verkopen van spullen

Bij een andere blog las ik over een artikel waar een vrouw in Amerika miljonair is geworden door het verkopen van tweedehands spullen... Ze begon met haar eigen spullen en verkocht daarna ook spullen van vrienden en familie, uiteindelijk ontstond er een bedrijf en verdiend ze inmiddels miljoenen.

Goh, dat lijkt me leuk ;) al heb ik niet echt de intentie om miljonair te worden, dat vind ik niet echt nodig, maar dat er met tweedehands spullen geld te verdienen is, daar ben ik inmiddels achter.

Zoals ik al eerder schreef, hou ik dit jaar precies bij wat ik verkoop en dat is inmiddels bijna €1000 in totaal. Natuurlijk komt het regelmatig voor dat er afspraken niet nagekomen worden, of mensen na heel veel mailtjes niks meer laten horen, wat dat betreft zou het makkelijk zijn als er hier in Nederland ook een site komt waar je een bod kunt doen, waar je aan gehouden wordt, zodat je daar dus niet meer onderuit kunt... Een gat in de markt lijkt mij.

Er gaat dus best wat tijd in zitten, maar ik doe het toch. Omdat veel kleine beetjes uiteindelijk best een behoorlijk bedrag is, omdat de spullen die wij niet meer gebruiken dan toch nog gebruikt worden door iemand anders en omdat het goed is voor het milieu, alle dingen die tweedehands gekocht worden, hoeven niet opnieuw geproduceerd te worden. En nou ja, als ik er uiteindelijk miljonair van wordt, is dat goed hoor ;) *dream on*

5 opmerkingen:

 1. In principe is zo'n site er toch ook met eBay? Daar word je echt gehouden aan je bod en kun je ook tweedehands dingen op zetten. Veel mensen hebben daar een fortuin mee verdiend, inderdaad eerst met eigen spullen en daarna met tweedehands spullen van anderen. En om alle redenen in je laatste alinea verkoop ik inderdaad ook met enige regelmaat wat. Het ruimt zo lekker op ;-) Miljonair zal ik er eerst niet van worden, maar alles is lekker meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben van de week ook maar eens Ebay gaan proberen, op Mp zijn zoveel mensen die de boel niet serieus nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi verhaal. Ik vind dat jij ook al best veel verdiend hebt!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik verkoop zo heel af en toe ook eens wat via mp, maar het loopt niet echt heel bijzonder goed ofzo. Dat geld stop ik in een apart potje en is voor de volgende vakantie bedoeld, uitstapjes, uit eten etc. Vorig jaar hadden we 400 en dit jaar 300 euro. Hierbij komt ook het bedrag van lege flessen! Ik lever de bonnetjes apart in en het geld gaat ook in het potje....kijk maar eens na een half jaar wat er in zit! Scheelt echt!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen