maandag 14 september 2015

Hapjes!

Nu de meisjes ruim 6 maanden zijn, zijn we al een tijdje begonnen met vast voedsel. Inmiddels krijgen ze fruit, groenten en brood. We mogen ook al beginnen met aardappel, rijst of pasta, maar dat heb ik nog niet gedaan.

Bij onze kleine man heb ik alle hapjes zelf gemaakt, toen ik op vakantie een keer voor het gemak een potje had gekocht, hoefde hij het niet eens... ;) En nu met de meisjes doe ik dat ook weer.

Alles zelf maken klinkt wel erg veel werk, maar dat valt reuze mee. Eens per week zet ik de stoomkoker aan en we hebben weer groenten, of als het te druk is, dan doe ik het tussendoor. Wat groenten van wat wij over hebben (ik kook ze toch zonder zout) en zo heb je snel wat hapjes bij elkaar.

Fruit is helemaal makkelijk, vooral banaan. Die prak je gewoon en klaar. Maar combineren is ook leuk! Met peer, appel, nectarine, perzik, meloen etc. er zijn heel veel mogelijkheden!

Wat ik wel essentieel vind is een staafmixer, die heb je echt wel nodig! Maar de kosten daarvoor heb je snel terugverdiend als je alles zelf maakt. De potjes uit de winkel vind ik erg duur, vooral voor 2 kindjes en hoewel ze er tegenwoordig hele maaltijden met prachtige namen van maken, vind ik heel veel dingen hetzelfde smaken... ja, dat heb ik geprobeerd met een babyshower een aantal jaar geleden ;)

Dus, makkelijk geld besparen; zelf hapjes maken!


3 opmerkingen:

  1. Wat leuk. Ik maakte de babyhapjes voor mijn kinderen ook altijd zelf. Het voordeel is dat ze op die manier veel meer groente en fruit leren eten (om daar vervolgens een paar jaar later weer anders over te denken, maar dat is een heel ander verhaal .....)

    Groetjes,
    N.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo heb ik dat ook altijd gedaan, ik heb alleen geen groente stomer, lijkt me wel makkelijk trouwens ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kan je aanraden eens te kijken naar de uitzending van keuringsdienst van waarde en de Olvarit hapjes. Eenmaal gekeken geef je je kind nooit geen potje weer. En inderdaad veel werk is het niet. Ik nam altijd een zak groenten bij de Lidl waar van alles in zit, de ene keer pakte ik de bloemkool uit de zak de andere keer bv de worteltjes. Als je in een steelpannetje je aardappeltjes al in dobbelsteenformaat meekookt heb je binnen een kwartier een goede gezonde maaltijd klaar. Mijn oudste dochter lust echt alles, het enige waar ze zich voor gruwelt zijn doperwten. Nu heeft ze deze voor t eerst bij anderen gegeten uit zo'n glas helemaal gaar gekookt bluch Snert daar is ze dan wel weer dol op. Dat je er geld mee uitspaart is mooi meegenomen maar die kilo's suiker die er nu niet ingaan zijn in mijn ogen veel belangrijker. In Olvarit zit 35% meer suiker dan er in cola zit !

    BeantwoordenVerwijderen