zondag 13 september 2015

Huishoudspulletjes....

We wonen nu 7 jaar samen en laatst moest ik nieuwe aardappelschilmesjes hebben. Omdat we er door de jaren heen steeds wat verloren waren, op vakantie, onderweg als we fruit meenamen of naar het werk. We hielden er wel heel weinig over, dus er moesten er een paar bij komen.

Toen ik door de Hema liep dacht ik even na; we hebben in die 7 jaar naast nieuwe handdoeken en theedoeken voor de keuken nog niks echt nieuw gekocht.

We kochten een servies waarbij we van alles 12 stuks hebben. Eigenlijk is dat wel erg veel, maar het is wel makkelijk als de ene helft in de afwasmachine zit en de andere helft te gebruiken is.

Ook het bestek bestond uit 12 stuks van alles. Daarnaast hadden we veel glazen, bekers en bakjes. Nog steeds staat de kast vol met glazen enzo, gelukkig hebben we nu kinderen zodat er ook eens iets kapot valt ;)

Maar ik vroeg mij dus serieus af waarom die afdelingen zo bomvol staan, kennelijk verkoopt het allemaal heel erg goed, maar ik koop eigenlijk nooit echt spullen voor het huishouden.

Decoratie vind ik niks, want je moet het allemaal schoonhouden en elke keer opnieuw aanschaffen, als je met de trends mee wilt doen. Dus daar koop ik ook al niks, het schiet niet echt op ;)

Koop jij vaak iets voor het huishouden? Wat zijn de dingen die je het meeste koopt?

5 opmerkingen:

 1. Ik koop alleen als het noodzakelijk is. Wij wonen nu ook 7 jaar samen, en ik heb nog niets moeten vervangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aan handoeken en theedoeken heb ik nog een levenslange voorraad, voornamelijk van diverse tantes geerfd en ik gebruik zelf een paar theedoeken die 50 jaar oud zijn, die kwaliteit wordt niet meer gemaakt.
  Alleen grote badhanddoeken koop ik bij.

  Servies is wel aan vervanging toe door breken en ouderdom, als ik eens iets tegenkom ga ik een ander kopen of leuke delen, mijn voorkeur is gebroken wit en geen opstaande randen en dat is niet snel te vinden.
  Bestekset heb ik al 30 jaar en daar ontbreekt ook zo een en ander, maar is nog voldoende. Goede messenset is er ook, die gaat nog jaren meebij goed onderhoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik zo nadenk heb ik ook nog nooit niets hoeven te vervangen. De spullen zijn nu rond de 25 jaar oud. Het enige wat ik nu gekregen heb is afgelopen maand mijn zo gewenste keukenmachine.
  Ook de ketels heb ik nog steeds. Oh, ik bedenk ineens dat ik twee jaar geleden een braadketel erbij heb gekocht omdat eentje te weinig is met inmiddels grote kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. voor mezelf niet zoveel nodig , zeker niet nu ik alleen ben, maar ik vind het altijd wel heel leuk om dingetjes te kopen, gelukkig heeft mijn dochter sinds kort een eigen flatje en nog heel veel nodig , dus kunnen we lekker samen shoppen. zelf ben ik meer van het ouderwetse en het meeste van mijn spullen komt van kringloopwinkels en rommelmarkten ,maar mijn dochter is meer van het moderne en daarvoor gaan we regelmatig naar hema, blokker en Ikea en de action.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ons servies komt bij de action vandaan, ik laat nog al eens wat stuk vallen, door spontaan kracht verlies in mijn handen, en o wat ben ik dan blij dat ze al 10 jaar het zelfde simpele servies verkopen voor weinig. Ook kocht ik een nieuwe knoflook pers omdat zoontje het leuk vond om er slakken door heen te persen, verder is het keukentextiel aan vervanging toe maar daar wacht ik mee tot we klaar zijn met het klussen. Manlief heeft al meerdere malen met verf, olie of pur aan zijn handen een handdoek of theedoek vast gepakt en die vlekken krijg ik er dus niet meer uit.

  BeantwoordenVerwijderen