zaterdag 26 september 2015

De knoop is doorgehakt en weekendtip!

Heb je dit weekend nog geen leuk uitje gepland? Vandaag en volgende week zaterdag is het Nationale Appelplukdag. Je kunt dan zelf je appels plukken bij een tuinder en er zijn ook nog allerlei andere activiteiten te doen, vooral voor kinderen is het heel erg leuk heb ik mij laten vertellen!

Voor meer informatie; *klik*

En dan even iets heel anders! Wij hebben donderdag definitief de knoop doorgehakt...
Toen wij erachter kwamen dat we een tweeling zouden krijgen, wisten we al dat het heel erg druk zou gaan worden. Met een peuter en een tweeling ben je gewoon echt de hele dag bezig. Inmiddels blijkt dat ook echt zo te zijn ;)

We hadden toen samen afgesproken dat we het onszelf vooral het eerste jaar zo makkelijk mogelijk zouden maken. Het eerste jaar is gewoon het zwaarst qua zorg etc.

Een mooie afspraak, waar we toen ook al een aantal ideeën over hadden. Boodschappen laten bezorgen, iemand zoeken voor hulp in het huishouden etc.

In de praktijk is van deze afspraak helaas weinig terecht gekomen, en dat komt doordat we het toch allemaal wel erg duur vonden worden. We wilden niet maandelijks geld van de spaarrekening afhalen om allemaal extra's te betalen.

Maar inmiddels hebben we het gewoon zo druk, met ons werk, met de kinderen, het gezin, andere leuke dingen en dan is er nog een klein beetje tijd over voor onszelf en elkaar. Daarom hebben we besloten dat er een hulp in het huishouden moest komen, en dat is nu geregeld!

Ik ben er super blij mee, vanaf volgende week wordt ons huis elke week lekker gepoetst. En ja, het kost wat geld, maar uiteindelijk hebben we een mooi gevulde spaarrekening, dus dat komt vast ook allemaal wel goed. We gaan er niet wakker van liggen! ;)

7 opmerkingen:

 1. Hopelijk heb je een goede hulp uitgezocht die het werk prima kan doen. Ik heb al sinds 1986 tot heden hulpen gehad. De meesten bleven tot ze te oud werden. Met sommigen werden we vrienden tot op heden. Eerst had ik hulp vanwege een drukke full-time baan en nu vanwege chronische ziekte. Ik kan niet zonder. Je leeft maar een keer en als later de kinderen groot zijn heb je de hulp niet meer nodig. Hulp in huis geeft wat rust voor iedereen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super dat dat kan, kan me voorstellen dst dat wat extra rust gaat geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Groot gelijk heb je! Dan heb je meer tijd voor jezelf en voor de kids. Een ontspannen mama is altijd beter dan een gestreste mama.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verstandige beslissing. Wij hebben jarenlang een hulp. De eerste slecht toen een tijdje een hele goede maar die ging verhuizen. Daarna volgde hulpen die niet bevielen. We zijn toen ermee gestopt maar ik wil het eigenlijk nog steeds. Denk na over helpling maar ken niemand met ervaring. Hoe heb jij je hulp gevonden ?
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met deze goede beslissing!
  Je huis wordt niet alleen regelmatig overal gedaan,bovendien helpt het enorm als je voor ze komt een opruimronde doet, dan kan zij meer schoonmaken en alles ligt op eigen plek.

  Ik heb 1 jaar thuishulp gehad toen ik nog werkte en de combinatie niet aankon. Toen werd er nog veel makkelijker een indicatie gegeven, ik betaalde er ook vrij veel voor, maar had het er graag voor over want bij afwezigheid van vaste hulp kwam er invaller. Lange tijd ook een man alss hulp gehad, die was echt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel slim. In periodes van ziekte heb ik dit ook gehad. Nu doe ik veel samen met manlief.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wij hebben ooken hulp sinds juli, erg blij mee! merk wel dat ze wat kleine dingen overslaat die ik altijd wel deed.. maar oh wat heerlijk dat zij dat allemaal doet! de wekelijkse dingen, die wroden gewoon gedaan :) ik hou t een beetje bij en idd opruimen voor ze komt, voor mij een fijne stok achter de deur! en ik kom er nu aan toe en in t weekend tijdvoor mn eigen kinderen, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen