vrijdag 4 september 2015

Augustus financeel

Augustus is ook zomaar weer voorbij gevlogen, ik vind echt dat je merkt dat de herfst in aantocht is... het wordt weer vroeger donker en het is al snel kouder s'avonds. Zo jammer! De zomer is echt bijna voorbij :(

Augustus was voor ons een redelijk normale financiële maand. In de laatste dagen werd ons huis geschilderd, dus daar werd de spaarrekening nog even voor geplunderd, maar de normale kosten liepen prima.

Als ik in ons kasboek kijk, dan geven we de laatste tijd wel weer een stuk meer geld uit aan de overige dingen.... kleine bedragen die makkelijk uitgegeven zijn en die bij elkaar toch weer best wat geld zijn. Tijd dus om daar weer iets meer op te letten. Dat hoeft niet heel streng, maar nadenken bij de aankopen kan alweer wat schelen. De spaarrekening moet immers toch weer aangevuld worden!

Ik merk dat de weekboodschappen ook langzaamaan duurder worden. Daarom ga ik nu elke week naar 2 supermarkten, dan koop ik bij beiden hetgeen wat daar het goedkoopste is. Ik hoef er gelukkig niet voor om te rijden, dus we hebben hier geen extra kosten aan en het scheelt op sommige boodschappen toch best veel.

In Augustus gingen we ook een weekje weg, er werd toch nog wat benodigde kleding gekocht en ik trakteerde ons op een pakket met gezonde nootjes, zaden en gedroogd fruit.

In September gaan we dus meer opletten op de kleine uitgaven. Het weekbudget staat nu vast en is inmiddels ook weer haalbaar, dus dat is wat we maximaal uitgeven, meer even niet....

Hoe ging Augustus financieel bij jou?

5 opmerkingen:

 1. Hier vloog het geld echt de deur uit! Een paar verjaardagen, een weekendje weg, wat kleding voor de aanstaande vakantie... Sommige dingen waren niet echt te vermijden, andere wel. In september wordt het écht nog meer opletten, met name op dingen als de boodschappen, niet elke keer uit eten/pizza laten bezorgen, enzovoorts.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons was het de aanloopmaand voor de scholen weer begonnen, en dan vliegt het geld me de portemonnee uit. Het was dus niet zo'n goedkope maand helaas.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Augustus ging bij mij juist goed. Ik denk dat er twee redenen zijn: 1. Juli was behoorlijk slecht dus ik ben beter op gaan letten en 2. geen verjaardagen en de afrekening van het weekendje weg in augustus moet nog komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bestel jij noten etc. in een pakket? Zo ja, mag ik weten waar, ben wel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bestel ze bij pit en pit, daar kun je vanalles uitzoeken en het is allemaal van goede kwaliteit. :)

   Samen besparen

   Verwijderen