zondag 23 augustus 2015

Spaarmoe....

Soms heb ik van die momenten dat het besparen gewoon een beetje "stom" is. Er valt bij ons weinig meer te besparen en daardoor ben ik er soms wel even klaar mee.

Veel bespaarders denken veel aan later, daar herken ik mijzelf in ieder geval erg in. Later, zonder hypotheek gaan we dit en dat doen. En later gaan we lekker genieten.

Toch best wel de foute gedachte vind ik soms, want niemand heeft later beloofd. Nou leven we over het algemeen prima gezond enzo, dus we worden natuurlijk heel oud, maar de garantie heb je natuurlijk nooit.

We hebben momenteel een goed gevulde spaarrekening, waar we heel veel leuke dingen mee kunnen doen. Natuurlijk kunnen we niet alles en moeten we gewoon keuzes maken, maar ik vind eigenlijk dat we onszelf best iets meer kunnen verwennen.

Ik denk erover om een huishoudelijk hulp in te schakelen. Naast de kinderen, mijn werk en alle andere dingen die ik regel en doe, schiet het huishouden er soms best wel bij in. Maar ja, het kost best veel geld.... We hebben ook al extra oppas en zo blijf ik dit soort dingen maar voor mij uitschuiven. Maar liggen we er wakker van als we een paar maanden niet kunnen sparen? Onze kleine man gaat over een half jaar naar school en dan krijg ik ook weer wat meer tijd. De extra oppas zullen we ook geen jaren nodig hebben, dus misschien moet ik het onszelf gewoon gunnen!

Ik heb in ieder geval vanmiddag alvast weer een bestelling geplaatst voor nootjes, zaden en ander gezonds. Dat is geen overbodige luxe na de vakantie ;)

Ben jij weleens bespaarmoe?

10 opmerkingen:

 1. Ik vind je opmerkingen over "later gaan we genieten" heel treffend. Voor veel mensen komt dat "later" nooit. Ik heb het van dichtbij ervaren helaas.
  Zorg voor later is goed, je moet voorbereid zijn, maar zet niet al je kaarten erop.
  Vergeet vooral niet NU te leven en te genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. altijd vooruit kijken is natuurlijk niet zo handig, je leeft nu en mag nu ook genieten!
  Wij kijken altijd wat we nu allemaal 'willen' (onder echt absurd uit te geven) en daarna komt pas wat er in de toekomst handig is (aflossen e.d. )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel herkenbaar! ik heb ook een huishoudelijke hulp genomen! ik werk 2 tot 5 dagen vanuit huis (elke week is anders qua drukte, qua tijden alles) maar heb ook de zorg voor mn eigen 2 kinderen, hun afspraken, de helft van de boodschappen (al laten we die nu af en toe ook bezorgen :p) het huishouden voor 90% etc. dus nu een deel van het huishouden uitbesteed.. 2 uur per week doet ze de wekelijkse klusjes (en wie weet.. in okt komt er een opvangkindje bij, misschien laati k haar dan wel wat meer klusjes doen die ik nu nog wel zelf doe) en ook regelmatig bespaarmoe.. idd omdat we er alleen maar minder door sparen.. we hebben geen koophuis dus aflossen kunnen we niet..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en idd zeker niet te lang wachten met genieten!!! een goede vriend van mn schoonouders en hierdoor ook vader van goede vriend van mn man, is vrijdag overleden na een kort gevecht tegen die rotziekte.. hij was begin 60... genoot volop van zn zoon, schoonzoon en geadopteerde kleinkinderen..maar veel te jong natuurlijk.. nu genieten blijft idd absoluut belangrijk!!

   Verwijderen
 4. Toen ik werkte heb ik ook een tijdje een hulp gehad. Omdat werken + huishouden + kinderen van 0 en 2 gewoon een zware combinatie is, daarom! En als je in die vrije uurtjes dan ook nog op de badkamer moet gaan staan schrobben, is dat zó zonde van je tijd. Dat geld is zo weer bijgespaard, maar die tijd met je kinderen komt écht niet meer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ben ik blij dat we bijna altijd hebben genoten van ons leven, fijne vakanties met de kinderen, nu genieten we volop van onze kleinkinderen, ons leven in onze boerderij na ons pensioen op het franse platteland, tot vorige week mijn geliefde op de dag dat we 42 jaar samen waren te horen kreeg dat hij longkanker met uitzaaiingen heeft, nu moeten we het gevecht aan gaan. Wij leven heel gezond, eten uit onze moestuin ik maak altijd alles zelf, we wandelen elke dag, we roken niet, toch geeft dat geen garanties, dus geniet van je leven, elke dag!!
  Groet Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind hier en nu gelukkig zijn belangrijk. Je weet inderdaad niet hoe lang je er nog bent. Daarom zoek ik ook naar een manier van leven die me duurzaam gelukkig houdt. Besparen hoort daarbij omdat ik het fijn vind aan mijn dromen te kunnen werken, maar wel met zo veel mogelijk fun.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat je spaart voor later is heel verstandig maar probeer ook NU te genieten.. de tijd die je gehad hebt komt nóóit mee terug!
  Als je een hh hulp wil en het kan, DOEN! Inderdd kost het geld maar je krijgt er ook zoveel weer voor terug!

  Geniet nu maar, maar let een beetje op later..

  BeantwoordenVerwijderen