maandag 24 augustus 2015

Onrustig!

De laatste jaren heb ik altijd hetzelfde als we terug komen van vakantie... wat hebben we veel spullen in huis! Mijn gedachten maken gelijk weer overuren, wanneer ga ik dat eens uitzoeken en wat moet er allemaal nog opgeruimd en uitgezocht worden?

Op vakantie zitten we de laatste jaren vaak op een bungalowpark. Zo'n bungalow heeft dan bijvoorbeeld 6 borden, 6 lepels etc. We nemen 1 tas(je) met speelgoed mee en de kleine man vermaakt zich prima. Hoe kan het dan toch dat je thuis zoveel hebt staan?

Wij hebben qua speelgoed nog helemaal niks weggedaan. Eerst werd het bewaard voor het eventuele 2e kindje en nu bewaren we het dus voor de meisjes. Maar we merken dat de meisjes nu al heel veel dingen hebben waarmee ze rammelen, spelen en ontdekken... en 10 of 15 knuffeldieren is misschien ook wel een beetje overdreven. Tijd om dat binnenkort eens allemaal uit te zoeken!

Het enige waar het mij momenteel aan ontbreekt is tijd... en geduld hebben vind ik ook best lastig ;) Maar elke keer een klein stukje doen of opruimen moet gewoon lukken. Die onrust in mijn hoofd mag wel weer verdwijnen en dan gaan we voor een ultiem vakantiegevoel voor de rest van het jaar!

Ik weet wel dat het nogal een hype is om je huis leeg te halen en te minimaliseren, maar dat is hier echt niet haalbaar met drie kleine kinderen. Een beetje opruimen is geen overbodige luxe, dus dat kan weer wel.

We gaan ook maar weer eens kijken wat er op marktplaats kan, de meisjes hebben alweer kleding die te klein is en dat kan allemaal weg, kind nummer 4 zien we niet zitten, dus we hoeven niks meer te bewaren ;) Op mijn berichtje laatst over het verkopen kwam een reactie van iemand die inmiddels voor €10.000 aan spullen heeft verkocht, Wauw! Daar was ik echt wel even van onder de indruk.
Maar als ik dan kijk dat ik in 8 maanden al bijna op de €1000 zit, dan zie je ook hoe snel al die kleine bedragen bij elkaar optellen.

Aan de slag dus maar! :)

5 opmerkingen:

 1. Ik begrijp je volledig! Ik word ook enorm onrustig van teveel spullen om me heen, maar met kinderen is het inderdaad niet makkelijk om te minimaliseren. Toch doe ik heel regelmatig spullen weg, de kinderen zijn nu al wat groter en ik merk dat ze het ook graag netjes hebben. Opruimen is ook zoveel makkelijk als je niet verdrinkt in de spullen. Ons jongste zoontje van vier heeft natuurlijk nog veel speelgoed. Omdat ik niet wil dat zijn kamer propvol staat hebben we in de tuin een soort speelschuurtje gemaakt (waar ook het buitenspeelgoed in kan) en daar is hij heel blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen onze ZL net geboren was heb ik ook een groot deel van het huis opgeruimd. Dat moest inderdaad wel tussen de voedingen en slaapjes -bovenop mij- door gebeuren. Maar het gaf wel heel veel energie om te doen. Het was alleen niet in een weekje klaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar! Nu heb ik geen kinderen, maar ik heb soms al moeite met minimaliseren, alsof je toch met enige regelmaat op een soort bodem terecht komt. Aan de andere kant zie je (ik dan meestal) na enige tijd op die bodem toch ineens weer een gat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben net begonnen met huis opruimen. Ik heb ook veel te veel spullen. Vandaag al 6 zakken kleding en schoenen naar de kringloop gebracht, weg is maar weg. Nu per soort spullen het hele huis afwerken. Ik wil ook een huis wat gemakkelijker schoon te maken is en niet vol met spullen. Na mijn vakantie in september moet ik het helemaal rond hebben maar dat gaat wel lukken, ik kijk uit naar een opgeruimd huis. :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. herkenbaar!! maar op vakantie doe ik niet veel aan ontwikkeling stimuleren ;) dus 10 kleurpotloden, 2 kleurboeken en 50 a4tjes is genoeg.. thuis iets meer nkutselspullen ;) veel meer boekjes.. ;) ipv 1 mee op vakantie.. etc... en op vakantie ben ik geen gastouder, maar even alleen mama.. thuis ben ik wel gastouder.. met idd tijdgebrek (dus nog 10 dozen kleding en een doos positiekleding (mn jongste is 3....) om weg te doen etc.. en speelgoed van 0-4 kan hier dus niet weg omdat ik gastouder ben.. op vakantie heb ik dat allemaal niet .. en daar is alles nieuw en dus leuk ;) en meer tijd voor elkaar als gezin.. thuis is t toch ook veel haasen, naar school, zwemles, op tijd eten want ze moeten op tijd naar bed, etc ;)
  maar zo herkenbaar.. ik snap ook nooit hoe we een week doorkomen in een huisje met bijna niets.. heerlijk!!! maar toch ook wel blij met de luxe van thuis hoor ;) al zou ik wel willen dat mn huis net zo efficient was ingericht :p

  BeantwoordenVerwijderen