zondag 9 augustus 2015

Rucola!

We hebben een mooie achtertuin, niet supergroot, maar groot genoeg. Een aantal jaar geleden kochten we wat plantjes om er meer een eetbare tuin van te maken. We kochten ook een plantje rucola, en we hebben hem zelfs in een pot gezet! Maar....

Het jaar daarna verscheen er op meerdere plaatsen rucola, en inmiddels staat de tuin echt bomvol! We probeerden echt meer rucola te eten, maar er was dit jaar zoveel, dat we zelfs veel weggehaald hebben.

Rucola kun je natuurlijk gemakkelijk in veel gerechten verwerken, als het lekker weer is kun je het kwijt in je salade, je kunt er pesto mee maken en het is ook lekker op een gewoon broodje kaas.

Inmiddels lopen de planten alweer uit en komen er bloemetjes aan. In de stengels van de bloemen zitten de zaadjes, die proberen we er nu uit te halen om uit te delen, want nog meer rucola hebben we niet nodig ;)

Rucola is tot nu toe echt het makkelijkste wat hier groeit, het lijkt wel onkruid... maar wel onwijs duur onkruid als je het in de supermarkt moet kopen ;)

In welke gerechten gebruik jij rucola?

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

9 opmerkingen:

  1. Lekker op de pizza of door de pasta.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik rucola in een recept van het voedingscentrum.
    Dat is een salade van capucijners(grote pot) zakje rucola, 250 gram kerstomaatjes (gehalveerd).
    Hierdoor gaat een dikke dressing van 1 hele gesnipperde ui, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap en een teentje knoflook.
    Als alles gemengd is strooi je er nog een handje walnoten overheen djenje even hebt geroosterd jn een droge koekepan en wat kleiner gehakt.
    Wij vinden dit erg lekker. Recept is voor 2 personen
    Fijn zeg, dat je de rucola zo makkelijk kunt kweken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Broodje met rookvlees, een beetje parmezaanse kaas, olijfolie peper, zout en dan volop rucola!
    Vinden wij echt heerlijk!
    Ook hetzelfde met rucola pesto!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk, ik eet bijna overal rucola bij! Ik had nog wat oude aardappels liggen, heb daar een stevige puree van gemaakt en daar massa's grof gescheurde rucola en wat gehakte walnoten door gedaan! Heerlijk stamppotje!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Door de risotto. Ik ben er niet dol.op maar daar doorheen vind ik het wel lekker :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. heerlijk op een simpel broodje met oude kaas! evt nog tomaat erbij of wat dressing oid. maar dan wordt het al wat minder simpel ;) had laatst rucola gekocht om op mn pizza te doen (heerlijk met tomatensaus, geitenkaas, pijnboompitten, tomaat en wat gewone geraspte kaas en dus na het afbakken rucola erop! heerlijk!!!) en er bleef nogal wat over omdat de rest het niet lust :p dus toen nog 2 dagen heerlijk een boterham met oude kaas en rucola gegeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik maak er pesto van en die vries in dan in als ijsblokjes. Zo heb ik altijd wat pesto op voorraad voor bij de pasta, pizza, stokbroodje etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Rucola stamppot mmmm...lekker

    BeantwoordenVerwijderen