dinsdag 25 augustus 2015

Challenge, uitslag!


Het is alweer 25 Augustus en dat betekend dat de challenge voorbij is, de 10 weken zijn omgevlogen. 

Mijn eerste doel was om elke dag een stuk zwerfvuil op te pakken, dus 70 stuks. De teller staat op 162, dus dat is prima gelukt. 

Daarna stelde ik mijzelf het doel van 250 stuks, gewoon omdat het in het begin zo snel ging, maar helaas, dat is dus niet gelukt. 

Ik merk dat ik nu ik heel veel wandel het mij veel meer opvalt hoeveel zwerfvuil er eigenlijk overal ligt! Op vakantie zag ik bijna niks, maar weer thuis in een dichtbevolkt gebied, is het echt niet normaal. Ik kan vuilniszakken vol oprapen als ik dat zou willen en daar tijd voor had ;) 

Ik ben me er dus meer bewust van, maar de uitwerking lukt niet altijd. Ik vergeet regelmatig een zakje mee te nemen en dan kan ik dus niet veel oppakken. Dat is iets waar ik eigenlijk beter aan zou moeten denken. 

Hoewel de challenge nu voorbij is, zal ik natuurlijk gewoon nog regelmatig iets oppakken, vooral omdat er volgens mij nog steeds een taboe op heerst en dat hoeft echt niet, we maken de wereld alleen iets schoner. 

Misschien is het wel weer tijd voor een nieuwe challenge! Ik ben benieuwd of iemand van mijn lezers nog een leuk idee heeft? Laat een reactie achter! :) 

6 opmerkingen:

 1. Goed bezig geweest zeg! Ik zou zo snel even geen nieuwe weten, maar andere lezers misschien wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In Dordrecht raapte ik ook zo veel zwerfvuil op, hier in mijn directe leefomgeving in Drenthe helemaal niets... Dus... tijd voor een nieuwe challenge, maar dan wel een echte, een pittige dus... Challengesuggestie: neem iedere dag een half uur (aaneengesloten) tijd voor jezelf. Om even uit te rusten, een tijdschrift te lezen, voor mijn part je nagels te lakken, dat maakt niet uit als het maar tijd voor jezelf is. Ik begrijp dat dat voor jou misschien heel lastig is in combinatie met je kindjes, maar daarom dus een echte challenge. Natuurlijk doe ik met je mee, hoewel het voor mij uiteraard veel eenvoudiger is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je je eerste doel zo goed haalde. En ook dat je de wereld een stukje schoner maakt. Hier op het platteland waar wij wonen ligt gelukkig niet veel zwerfvuil.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind altijd wel een weggewaaide plastic zak die ik dan ook opraap en bewaar voor opruimacties! Op de vaste wandelroute haal ik steevast elke week een AH-tas vol met plastic, blikjes maar ook snoeppapiertjes, wattenstaafjes etc

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons in de straten lijkt er ook geen einde aan te komen. Ik doe ieder seizoen mijn ronde. 'Het taboe doorbreken', dat vind ik een mooie conclusie.
  Een nieuwe uitdaging, een ganse maand enkel producten van eigen land eten.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen