vrijdag 14 augustus 2015

Niet meer kunnen pinnen! :$


Oh, oh! Besparen en consuminderen zijn leuk, maar ik ben soms echt te enthousiast met onze spaarrekening aanvullen... en dat bleek maar weer toen ik de boodschappen deed afgelopen maandag.

Ik zorg er over het algemeen voor dat er minimaal €200 op de lopende rekening staat. Dan kunnen we bij wijze van spreken tegelijkertijd boodschappen doen en tanken of zoiets, ik weet nooit wanneer man moet tanken, en het kan dan voorkomen dat we op dezelfde dag allebei een grote uitgaven doen, dan kunnen we met €200 nooit mispakken. 

Totdat ik dus enthousiast geld overboek naar de spaarrekening en mij maandagochtend nog bedacht dat ik even geld moest terugstorten, maar dat bedacht ik me pas bij de kassa van de supermarkt, oeps! 
Ik wilde mijn boodschappen betalen en dan wat extra geld pinnen zodat ik dat contant mee kon krijgen, maar het pinapparaat gaf een harde piep en er kwam een mooie *geen saldo* op het schermpje te staan... oh oh oh... gelukkig kon ik de boodschappen dus wel betalen. 

Ik heb het weleens eerder gehad, toen ik puber was ofzo, maar de laatste jaren is me dit echt niet meer overkomen, ik schaamde me best wel eigenlijk, het was ook nog eens bij de kassiere die mij vorige keer herkende van mijn blog! die zal wel denken, haha! 

Natuurlijk moet ik mij daar geen zorgen over maken, ik kan me bedenken dat dit bij heel veel mensen gebeurd, die dan misschien zelfs boodschappen terug moeten leggen omdat ze het geld gewoon echt niet hebben... maar toch he, wat vond ik het stom! 

Is het jou weleens overkomen? 

15 opmerkingen:

 1. Ja, ik heb het idd een keer gehad toen ik jong was en ik een dure spijkerbroek wilde kopen, maar mijn baas - in tegenstelling tot wat hij gezegd had - mijn geld nog niet had overgemaakt. En een jaar of 2-3 terug een keer. Toen ging het maar om 3 euro ofzo, maar met inderdaad enthousiast overboeken en niet gedacht aan de hypotheekafschrijving, wilde dat dus echt niet meer. Gelukkig had ik dat nog in de auto. Ik heb zelf gewoon normaal gedaan, dan doen anderen dat vaak ook wel. Als je echt je gaat verontschuldigen en zeggen dat het noooooit gebeurt, dan weet ik nog wel van in de tijd dat ik achter de kassa stond, dat je dan zoiets hebt van... 'yeah right'. Of nog erger; je kunt als cassière zien dat de code voor geen saldo verschijnt, maar dan zeggen mensen bijvoorbeeld dat hun pas een storing heeft. Wees gewoon eerlijk, je pas zegt geen saldo en niet meer dan dat. Dat geen saldo kan weer door van alles veroorzaakt worden, dat hoeft niets te zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben het zo geregeld dat we 1500 euro rood mogen staan voor dit soort gevallen. Ik probeer dat te voorkomen uiteraard, want dat kost hoge rente.
  Maar zo kan ik nooit de mededeling "saldo ontoereikend" te horen krijgen :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het hebben van die mogelijkheid is al een reden voor bkr registratie en kan bij het afsluiten van een hypotheek een probleem zijn. beter is dan je "0"-punt verleggen naar bv 250 euro.

   Verwijderen
  2. Een bkr registratie is op zich niet erg zolang hij maar niet negatief is doordat je niet betaald hebt. Je moet je afvragen of je zo'n hoge hypotheek moet willen hebben als je deze limiet niet op je rekening kan hebben. Als je op het moment van hypotheekaanvragen niet rood staat kun je hem a la minute laten verwijderen en kan je aanvraag gewoon doorgaan. Heel veel banken hanteren al een minimum van 1000 euro

   Verwijderen
  3. Is dat zo? Daar heb ik nog van gehoord joh! Ik heb het zelden dat ik onder de 0 zak. Komt ook door te snel sparen en soms omdat ik bijvoorbeeld een voorschot neem op mn kledingsbudget als ik een leuke aanbieding zie. Ik weet dan dat het geld er aan komt. Wel raar dat mijn bank me dat niet vertelt van die bkr registratie.......

   Verwijderen
  4. Dat klopt niet. De bkr registratie is alleen bij creditcard en niet bij roodstand op betaalrekening.

   Verwijderen
 3. Ja, helaas overkomt mij dit ook wel eens. En ik vind het ook altijd genant. Het heeft bij mij dezelfde oorzaak: teveel geld doorgesluisd naar de spaarrekening...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wel gehad toen ik een nieuwe pinpas had, maar die nog niet in mn portemonnee gedaan had en mn oude was dus echt verlopen en werkte niet meer.. de caissière dacht ook aan onvoldoende saldo.. ik snapte er eerst niets van.. thuis zag ik dat er genoeg op stond en dacht opeens aan mn nieuwe pas... oh ja... qua saldo hebben wij ook de mogelijkheid tot roodstaan om dit te voorkomen idd. wist niet dat het bij een hypotheek lastig kon zijn, als dat zo is, kunnen we het altijd veranderen als dat nog zin heeft aangezien er meer dan genoeg op de spaarrekening staat... (blijf t maf vinden dat ze daar niet naar kijken bij een hypotheek.. spaargedrag etc)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er wordt wel naar je spaarsaldo gekeken, alleen met de huidige lage rentes heeft dit nauwelijks invloed op het bedrag dat je kan lenen. Stel je ontvangt per jaar een 120 euro rente op je spaarrekening dan mag je per maand 10 euro meer aan hypotheek opnemen.

   Verwijderen
  2. wist niet dat ze daar wel naar kijken.. maar bedoel meer je spaargedrag.. oftewel je uitgavenpatroon.. ze kijken enkel naar je inkomsten.. als zzper telt t ook nog enorm veel minder mee terwijl ik van de belasting nog geld toe krijg ipv moet betalen, dus mn netto inkomsten zijn zelfs meer dan mn omzet ;) maar het telt veel minder mee dan iemand die bruto evenveel verdient en netto veel minder overhoudt omdat hij in loondienst werkt... ??? maar geen enkele hypotheekverstrekker kijkt naar t feit dat we mijn inkomen in zn gehaal sparen per jaar.. je kan x krijgen. punt. goed dat er regels zijn ;) maar wel eens jammer omdat we in de dure randstad wonen :p maar ja dan moeten we maar eens kijken naar een hypotheek zonder nhg.. dan kunnen we meer krijgen en wie weet wordt een droomhuis (of nou ja, een fractie van een droomhuis..droomhuizen zijn onbetaalbaar hier) toch nog betaalbaar... en benieuwd hoeveel eigen geld er voor nodig is om het te kunnen kopen of er gelijk in te steken in verbouwen oid

   Verwijderen
 5. Het is mij ook 1 keer overkomen en toen schaamde ik me ook enorm. Sinds die tijd wil ik voor ik de winkel in ga weten wat ik op de rekening heb staan. Tot vorig jaar checkte ik bij een pinautomaat onderweg het saldo en ging dan boodschappen doen. Nu heb ik de internetbankieren app op mijn telefoon en echt elke keer voor ik de winkel instap check ik of ik geld op de rekening heb staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De man kon een x niet eens meer de parkeergarage van een ZH waar ie had gewerkt, uit wegens een inschattingsfoutje mijnerzijds. Is ie vlak achter een taxi aan eruit gereden ;)
  Sindsdien laat ik er wel meer geld opstaan zodat dat niet meer gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb het wel eens gehad. Toen we van minder dan 1000 euro moesten leven. Jaren terug toen je een brood, rijst en melk kon kopen voor 1,57. Was er een rekening van de zorgverzekering afgehaald, waardoor ik minder dan 1,57 op de rekening overhield. Voor de laatste week. Mijn man had net weer werk en heeft aangepast wel drie keer per dag gegeten. Ik at een halve boterham met tevredenheid en dronk heel veel water. Geen fruit, geen groente, geen vlees, geen beleg en al helemaal geen koffie, ranja of thee.
  Ik kan me nog herinneren hoe arm ik me toen voelde. We hadden die maand enkel de vaste lasten betaald. Geen shampoo gekocht, geen cadeautje, geen sokken, helemaal niks. En toch was er niet genoeg om te eten.die maand hadden we vijf weken en 110 euro om van te leven.
  Geen saldo.. Ik had 1,40 in mijn portomenee en koos voor de rijst en het brood.

  Ik erger me wild aan mensen die klagen dat ze geld tekort hebben maar wel steeds vanalles kopen dat ze niet echt nodig hebben. Wijn, biefstuk, asperges. En dan klagen dat de boodschappen steeds zo duur zijn. Maar ook niets in de aanbieding kopen. Als mijn wasmiddel half op is kijk ik naar een aanbieding. Mijn buurvrouw koopt op maandag zeep die zaterdag nog de helft goedkoper was.. En duur dat het leven is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zo is t met alles.. je snapt t pas echt als je het zelf hebt meegemaakt.... je kijkt vanuit je eigen referentiekader.. is sowieso een heel verschil.. willen bezuinigen omdat je wil sparen oid of moeten bezuinigen omdat er gewoon te weinig is.... of weinig.. maar net hoe je het noemt.. hopelijk gaat t nu beter ??

   Verwijderen
 8. Ja, toen Sander van baan wisselde. Was even wennen om.op een andere dag salaris te krijgen!/

  BeantwoordenVerwijderen