donderdag 13 augustus 2015

Fruitmania!

Onze kleine man is altijd een goede eter geweest. Zijn flessen gingen leeg, de bordjes fruithapjes en groentehapjes gingen leeg en ook nu eet hij heel graag groenten en fruit. Hij eet eigenlijk alles mee wat wij ook eten, of dat nou pittig is of iets met gorgonzola oid, we laten het hem altijd proeven.

Natuurlijk zijn er ook dingen die hij (tijdelijk) niet lust, zo zijn nu de champignons niet favoriet ;)

De meisjes zijn daarentegen wel anders, die drinken hun fles nooit leeg en de fruit en groentehapjes vinden ze wel lekker, maar de bordjes gaan niet vaak leeg. Ik ben benieuwd of dit een teken is dat ze straks misschien minder goed gaan eten, maar dat wachten we wel af!

We proberen hier altijd gezond te eten, natuurlijk eten we ook weleens frietjes, maar als dat met mate gebeurd hoort dat ook zeker bij een gezonde levensstijl. Ik merk wel dat de boodschappen daar soms wat duurder door worden.
Zo kocht ik afgelopen week op maandag een aantal komkommers, snoeptomaatjes, bananen, een bak druiven, een zak appels, een zak peren en in het weekend was dat allemaal al op! Wel gezond, maar ik heb ook het idee dat dit soort dingen duurder zijn dan chips en koekjes, bizar eigenlijk, maar goed.

Nu koop ik dus deze week nog meer, er kwamen nog perziken bij :) Want ik geef mijn geld dan liever uit aan gezonde dingetjes en ik ben allang blij dat onze kinderen het allemaal zo lekker vinden.

Heb jij makkelijke eters? En hoeveel geld reserveer jij voor fruit en groenten in de week??

5 opmerkingen:

 1. Hier een makkelijke en een hele moeilijke eter. De makkelijke is de zoon die ook erg van fruit houdt en ook graag groente eet en proeft. Hij eet alles alleen peulvruchten daar is hij minder gek op. Dochter eet vanaf baby heel moeilijk. Fruit gaat maar groente is een probleem. Ik maak voor haar regelmatig pastasaus en daar blender ik dan verse groente door.
  Ik heb geen budget voor fruit. Ik koop de ene week meer dan de andere. Overigens mag ik van mijn dietiste (ivm voorstadium suikerziekte) maar een stuk fruit per dag. Hoewel fruit natuurlijk beter is dan koek of snoep, zegt zij dat sommige soorten net snoep zijn zoveel suiker als erin zit. Zure vruchten en ook appels zijn net als snoep niet goed voor je tanden.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij is het voor dat laatste op zich wel 'acceptabel' als je je tanden niet poetst net nadat je wat zuurs gegeten hebt. Dan neutraliseert het speeksel in je mond de zurigheid weer. Maar als je dan direct gaat poetsen, dan is dat inderdaad sowieso niet goed!

   Verwijderen
 2. Oudste is een hele moeilijke eter. Hij is 4 en eet alleen brood, pasta's en vlees. En baby potjes. Wij hebben heel wat strijd gehad met eten maar in overleg met zijn therapeut hebben we besloten dat we het maar zo laten. Zolang hij nog enige voedingstoffen binnen krijgt doormiddel van potjes heeft zijn groei er niet onder te lijden. Wij bieden hem altijd eerst ons eten aan. En een aantal keer in de week een potje na de maaltijd. Meestal als hij veel energie verbruikt heeft met buitenspelen. ( in zijn baby tijd kon hij al niet drinken uit de borst of fles) jongste, dat is echt een alles eter. Groente en fruit daar is hij echt gek op. Als hij mee gaat boodschappen doen belanden er standaard komkommers, tomaten en Broccoli in het mandje. Het is echt super om een kind zo te zien genieten van eten helemaal omdat we ook weten hoe het is als een kind zo veel moeite heeft met eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat eten betreft , dat is een drama hier !
  een moet er glutenvrij , en de andere 5 hebben altijd wel iets wat ze niet lusten !
  ik vind het echt niet leuk meer om te koken , op die manier !
  en als ze hun bord niet leegeten, zegt manlief ,(wat zelf ook een lastige eter is !}m aak je niet zo druk ......
  gaat even later met de kids op stap om chippies te kopen.....
  gek wordt je ervan !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze kleine man is een super goede eter, hij eet echt alles; vlees, vis, groenten (nu zijn aardappelen en broccoli erg "in") en fruit (vooral bananen, peren en ananas zijn erg in trek). Wij hebben ook geen echt budget want het hangt af van het seizoen. Wel verkiezen wel fruit in plaats van koek en snoep; er zit ook wel suiker in, maar ook veel goede voedingsstoffen en vooral weinig vet!
  Even een complot-theorie: ik las dat voedingsproducenten vette en zoete dingen expres goedkoop houden omdat ze verslavend werken waardoor je er weer meer van koopt etc.

  BeantwoordenVerwijderen