maandag 17 augustus 2015

Niet gewoon...


Met drie kleine kinderen hebben we hier regelmatig kinderliedjes opstaan, via internet oid kun je de leukste liedjes vinden. Hele bekenden, maar ook nieuwere. 

Laatst moesten we vreselijk lachen, we vonden een liedje en dat ging ongeveer zo;
Mijn mama is niet gewoon, ze zit de hele tijd op haar telefoon... ;) 

Ik vond het goed verzonnen, want het is gewoon heel erg waar! Heel veel ouders (ja, ook de papa's) zitten tegenwoordig urenlang naar hun telefoon te staren. Zelfs als ze met de kinderen in de speeltuin zijn of hun kinderen op de fiets zitten (levensgevaarlijk) 

Ik herken het zelf ook wel een beetje. Voor mijn werk moet ik wel regelmatig bereikbaar zijn. Nu we kinderen hebben zorg ik dat ik vooral per e-mail bereikbaar ben, want een belangrijk telefoongesprek voeren met 2 huilende baby's op de achtergrond is niet echt mijn hobby ofzo... dus mijn mail bekijk ik regelmatig. 

In onze (inmiddels) 24uurs economie is bijna iedereen altijd bereikbaar, er worden enorm veel mensen s'nachts over het werk gemaild en je zal je geluid maar vergeten zijn uit te zetten, dan zit je om 2u s'nachts nog te werken. We komen wat dat betreft ook niet echt meer aan onze rust toe. 

Dus bijdeze zal ik mijn telefoon ook eens iets vaker wegleggen en gewoon met de kinderen bezig zijn. Nou deed ik dat al best wel vaak ;) maar ik wil toch echt niet de moeder uit het liedje worden... 

Herkent iemand zichzelf hierin? ;) 

7 opmerkingen:

 1. Gelukkig herken ik mezelf er niet in, heb er echt een hekel aan. Zelfs op vakantie ( een nacht kamperen ) zag ik ouders de hele tijd op hun telefoon. Zonde van je tijd toch ? breng die dan met je kinderen door. toppunt was voor mij, 2 ouders op hun telefoon en kind zat er verloren naast ( 45 min heb ik het aangekeken ) en toen heeft mijn kind het kind voor een spelletje ( bord spel uit de middel eeuwen schijnbaar ) uitgenodigd. schrijnend...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja enorm.. heb geen vriendinnen oid.. zie alleen wat ouders bij school (en die lijken druk met hun eigen leven dus eens samen afspreken zit er helaas niet in) en de ouders die hun kinderen hier brengen naar mijn opvang.. ik zit veel op facebook voor gezelligheid.. daarnaast idd whatsapp voor werk en prive (roosters en wijzigingen doorgeven gaat via whatsapp maar ook bijv fotos doorsturen naar ouders).. en idd juistin de speeltuin als de kids zelf spelen heb ik daar even tijd voor :) op de fiets echt no way.. snap niet dat iemand dan nog kan fietsen ? ik zit ook te veel met mn mobiel idd... :( maar merk dat ik m ook moeilijk weg leg en als ik m bij me heb, automatisch pak als ik 2 seconden heb... heb nu een oude werkmobiel van mn man die veel minder fijn werkt als mn eigen.. maar na een beker yogo werkt t beeldscherm meer niet dan wel.. maar stiekem vind ik het wel fijn omdat ik m zo automatisch ook minder gebruik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Afgelopen vakantie heb ik iedere keer dat ik ging slapen mijn telefoon op 'vliegtuigstand' gezet. Heerlijk rustig. Ik neem mijn mobiel nooit mee naar mijn slaapkamer, ik wordt gek van al die piepjes, riedeltjes en knipperende lampjes. De mobiel blijft gewoon beneden. Voor de tv liggen er dus 's nachts 3 mobieltjes. We hebben nog steeds een 'vaste' telefoon en er staat er een boven dus we zijn altijd telefonisch bereikbaar. EN er zit een uitknop aan je mobiel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In hoeverre je buiten werktijd bereikbaar bent, bepaal je ook zelf. Zeg eens nee tegen de baas.
  En anders, vraag je bereikbaarheidstoeslag.
  Voor een baas is het lekker makkelijk om altijd op die schaapachtige werknemers terug te vallen.

  Op mijn werk hebben we eens in de zoveel weekenden achterwacht voor clienten in nood. De baas vroeg dus mijn telefoonnummer. Die kreeg hij niet. Ik verzocht om een bedrijfsmobieltje, daar kan naar gebeld worden. Ik ga toch mijn mobiel nummer niet aan clienten laten geven? Eerst werd er nukkig gereageerd, nu is het de gewoonste zaak van de wereld. Voor de clienten is het zelfs handiger, er is nu gewoon één nummer wat gebeld kan worden in het weekend. De werknemer die dienst heeft neemt de telefoon mee naar huis en levert hem na het weekend weer in.

  Laat je niet gek maken door wat anderen gewoon vinden, kom op voor je eigen privacy!

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het lijkt wel of driekwart van de wereld tegenwoordig vergroeid is met zijn of haar mobieltje, automobilisten die al rijdend bellen al dan niet hands free, mensen op de fiets , mensen die met een kinderwagen rondlopen, boodschappen doen , de hond uitlaten. het is een uitzondering als je eens iemand zonder mobieltjes ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Totaal niet verslaafd aan mn telefoon!! Vergeet hem zo mee te nemen als ik van huis ga....jammer dan....kan dr niet mee zitten. Ik erger me des te meer aan de mensen die te pas en te onpas op hun mobiel kijken, dingen bliepen continue en heel erg op onze vakantie, de meeste volwassenen zaten in de recreatie ruimte voor hun gratis wifi....te triest voor woorden...kun je toch net zo goed lekker thuis blijven? Zo denk ik en een ieder moet het voor zich weten, maar geniet wat meer van de mensen om je heen en niet steeds met de mobiel druk bezig zijn....

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tot een half jaar geleden had ik een prepaid mobiel die ik elk half jaar verplicht met 10 euro moest opwaarderen, omdat ik anders mijn nummer kwijt was. Vanaf december heb ik via de baas een mobiel, omdat we naar een ander pand verhuisden en ook thuis kunnen werken. Mijn telefoon ligt 's avonds in mijn werktas en als het nodig is, pak ik hem. 125 mb aan data verbruik komt regelmatig voor per maand. Maar aan de ander kant pak ik regelmatig de laptop, omdat ik een groter scherm toch een stuk fijner vind. Ik merk dat ik nog steeds niet altijd maar bereikbaar wil zijn en dat zal ook wel niet veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen