maandag 3 augustus 2015

Nee, nee, NEE!!!

We hebben inmiddels 2 stickers op of bij de deur waarop staat dat we liever geen verkopers aan de deur willen. 1 Officiële sticker en 1 zelf gemaakte... je zou toch denken dat het nu wel duidelijk is ;)

Maar... hm... vorige week heb ik twee keer een verkoper aan de deur gehad, en ik blijf altijd vriendelijk, maar als je zelfs in discussie moet gaan of ze wel echt een verkoper zijn, met een huilende baby op je arm, dan wordt ik er toch wel een beetje moe van hoor!

Ik begrijp natuurlijk prima dat die mensen ook hun werk doen, maar ik koop sowieso toch niks aan de deur, dus ze kunnen het beter meteen bij iemand anders proberen. Ik hoorde ook dat hun salaris vaak bestaat uit de bonussen als ze dingen verkopen, en alleen daarom zou ik dus niet zo snel aanbellen bij iemand die dit soort stickers op de deur heeft, want hoeveel kans om te verkopen heb je dan? 0% lijkt mij...

De eerste verkopers waren samen en waren van Eneco, ik kreeg al gelijk een hand aangeboden (brr) en uiteindelijk gingen ze snel weer weg. De tweede verkoper was alleen en was van Ziggo, dit was over een zakelijk abonnement. Ik ben natuurlijk ondernemer en ingeschreven bij de kamer van koophandel. Sinds ik dat heb gedaan nu alweer zo'n 5 jaar geleden, krijg ik enorm veel telefoontjes, post en andere reclame... volgens mij verkoopt de kvk heel wat adresgegevens door... maar goed.

Ik vind het jammer dat deze verkopers toch aanbellen, want hierdoor besluit ik alleen maar om nooit naar ze over te stappen.... hoe goedkoop ze ook worden, ik associeer dan toch iets negatiefs met deze bedrijven.

Hoe kun je dit soort verkopers nou weren? Ik heb eraan gedacht om gewoon de deur niet meer open te doen, maar ik krijg veel mensen over de vloer, dus dat is niet echt een optie. Ik denk er nu aan om altijd maar eerst te gaan kijken wie er voor de deur staat en gewoon niet open te doen als het een verkoper is, hoe zou jij daarmee omgaan? Ik ben benieuwd naar de gouden tip!!


13 opmerkingen:

 1. Oh, vreselijk die verkopers aan de deur! Ik zeg altijd dadelijk tegen hen: als ik iets nodig heb zoek ik het zelf wel op op internet! Onlangs waren er twee heren aan de deur van een energiemaatschappij. Ze vroegen of ze even binnen mochten komen. Ik ga toch geen twee vreemde mannen zomaar binnenlaten? Ik vraag me eigenlijk af wie dat wel doet...
  Sorry, ik heb niet de gouden tip voor jou om er vanaf te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat laatste wat je oppert, doe ik. Of uit het bovenraam kijken of uit het keukenraam. En dan pas opendoen. Ook ik heb de deur vol NEEEEE stickers, zit in het bel-me-niet register en ben ingeschreven bij postfilter. En stond tot november jl. nog ingeschreven bij de KvK. Die hebben trouwens ook een soort van bel-me-niet/stuur me geen brieven register, wist je dat? Maar evengoed blijft het een kunst die types van je lijf te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt hier speciale deurstickers voor, google maar eens op 'deurstickers verkopers'. Ook voor weren geloofovertuigers :P.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb een raampje net naast de voordeur en tegenwoordig doe ik dat open als er iemand voor de deur staat die ik niet ken. omdat het niet zon groot raampje is waar ook een paar lage struiken voorstaan ,zijn mensen niet zo snel geneigd om er naar toe te lopen en kan ik ze van een afstandje vragen waarvoor ze komen en ze makkelijker afwimpelen als het om verkopers gaat. ik vind het ook een stuk veiliger aangezien ik meestal alleen thuis ben en je tegenwoordig ook veel hoort over mensen die met een smoesje aan de deur komen in de hoop je geld afhandig te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Irritant he? :( Ik ben bang dat je er weinig aan kunt doen behalve weg blijven sturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik laat geen vreemden in huis, zoveel is zeker. Een keer bedrogen geweest door een verkoper, zal me geen twee keer overkomen. Als er nu eentje voor de deur staat schiet die herinnering me door het hoofd en mogen ze al blij zijn dat ik vriendelijk zeg dat ik niet geïnteresseerd ben.
  Bij ons in de straat is er ook al een soort van alarmsysteem. Als we aanvoelen dat het bedriegers zijn houden we ze in het oog. We willen niet dat ze bij bejaarden binnen gaan. Wanneer ze daar aanbellen ga ik er direct bij staan en alarmeer de kinderen en buren. Je hoort/ziet de laatste tijd genoeg fout lopen om wantrouwen te krijgen. Dat lijkt te intimideren, de laatste riep paniekerig: "Ik probeer toch ook maar mijn werk te doen." En verdween in zijn auto.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij ons werkt de sticker heel goed, ik krijg eigenlijk nooit verkopers aan de deur. Alleen de kinderen met kinderpostzegels, maar dat vind ik niet erg. Bij de KVK kun je aangeven, dat je niet wilt dat je gegevens gedeeld worden, misschien helpt dat? Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb bij de KvK aangegeven dat ze mijn gegevens niet door mogen verkopen. Verder woon ik wat buitenaf, dus ik denk dat mijn regio niet echt interessant is voor verkopers. Dan moeten ze veel te veel lopen, voor waarschijnlijk te weinig opbrengsten. Ik heb namelijk geen sticker en ook bijna nooit iemand aan de deur, van wat dat betreft. Heb ik ze wel, dan zeg ik dat ik geen belangstelling heb. Proberen ze een discussie/gesprek aan te gaan, dan zeg ik gewoon dat ze vast een fantastisch aanbod hebben en dat het erg jammer is dat ik dat mis loop, maar dat ik toch niet van gedachten verander en dat ze zich dus beter de moeite kunnen besparen en zich op een ander kunnen richten. Binnenlaten vind ik overigens al helemaal geen optie, voor geen enkele vreemde, verkoper of niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ...gewoon zeggen: pappa is niet thuis! Doe ik ook ( ik ben 65 ) en werkt altijd :-) De enkele keer dat ik (ondanks het bel-me-niet-register) zeg ik: ik zal contact opnemen met mijn curator, werkt ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Voor dat ze hier 2 woorden hebben gesproken zeg ik dat ik druk ben en geen interesse en deur is binnen 5 sec, weer dicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. bij ons werkt de sticker perfect, moet wel zeggen dat de buren van het rijtje en dat zijn er 5 ook allemaal zo'n sticker hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zelf ben ik voorstander van de methode van nadasurf :-) man vindt mij wel eens 'grof', maar ik steek er gewoon liever geen tijd in - ik hou nu eenmaal niet van mensen die onverwacht aan mijn deur staan, zéker als ik ze niet ken ...

  BeantwoordenVerwijderen