dinsdag 4 augustus 2015

Dag Juli!

Jeetje, Juli is alweer voorbij... ik had toch even een "wakker worden" momentje.. en ik val letterlijk in herhaling, maar mensen wat gaat dit jaar snel voorbij!

Dus... weer een maand voorbij en even gekeken naar de financiën. Op zich gingen ze wel goed. De maand begon natuurlijk goed met de kinderbijslag. Deze keer voor alle drie de kinderen, dus we werden er bijna rijk van ;)
Daarnaast ben ik toch weer druk(ker) bezig met werken en dat bracht deze maand weer eens wat lekkere inkomsten op. Ook kreeg ik weer een uitbetaling voor de advertenties op mijn blog, waarvoor  ik alle bezoekers natuurlijk voor bedank, bijdeze ;)

Man kreeg bij zijn nieuwe werkgever zijn eerste nieuwe salaris, en hoewel we inmiddels heel goed zijn in berekeningen enzo, is het altijd even spannend hoeveel je precies netto overhoudt. We werden blij van het bedrag en het was nog niet eens alles, aangezien ze met bonussen werken, en de bonus van Juli over Augustus wordt uitbetaald enz. Dus volgende maand is het nog leuker ;)

Het grote nadeel van al dit fijne nieuws is dat je meteen merkt dat je makkelijker geld uitgeeft als het toch op de rekening staat... dit blijf ik wel lastig vinden... eigenlijk zouden we gewoon veel strakker geld moeten overmaken naar de spaarrekening, maar het nadeel daar weer van is dat je dan meer kans hebt om bij de kassa niet te kunnen pinnen, en hoewel me dat misschien maar 1 keer gebeurd is, ik vond dat zo irritant! Ik moet daar dus echt even iets voor verzinnen.

De komende weken gaan we maar eens even goed de vriezer leegeten, want we gaan bijna op vakantie en hij zit weer eens bomvol! Verder moet ik alleen nog even een nieuwe voorraad luiers bestellen en dan komen we de komende weken wel door. Eens kijken of we het daarmee redden.. we gaan het zien.

In Augustus verwacht ik eigenlijk niet veel bijzonders op financieel gebied. We hebben een aantal verjaardagen, maar dat zijn de kosten ook niet.

Hoe was jouw financiële maand Juli? Had je ook last van het makkelijk uitgeven? Wellicht door vakantie oid?

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

6 opmerkingen:

 1. Juli was best prijzig. We hadden de 2 weken vakantie in Frankrijk en man had voor 260 euro aan kleding en schoenen online besteld. Ook moesten we nog de portable dvd speler betalen die we hadden gekocht voor de reis. Mijn paspoort moest worden verlengd en dochter moest nieuwe schoenen. Er werd dus niks gespaard deze maand. Maar we hebben wel genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Elke maand. Maak ik een vast spaar bedrag over maar helaas heb ik deze maand het gehele bedrag terug geboekt, we gingen heel wat dagjes weg, we deden boodschappen in Duitsland en ik kocht een badpak ach het moet een keer kunnen volgende maand beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoeveel houden jullie op de betaalrekening dan? Wij weten inmiddels aardig wat er uit gaat en met alle apps Vd bank tegenwoordig is saldo checken en evt een beetje aanvullen toch zo gedaan? Gewoon die automatische overboeking naar de spaarrekening doen als je salaris binnen is..;)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is hier nogal lastig, ik ben zelf namelijk zelfstandig ondernemer, dus er komt gedurende de maand van alles binnen, daarom blijven we overschrijven, omdat het niet altijd duidelijk is wanneer klanten betalen. Het salaris van man komt wel op een bepaald moment, maar dat was even afwachten omdat hij met zijn nieuwe baan begonnen is.

   Samen besparen

   Verwijderen
 4. Ik had ook wat minder controle over mijn portemonnee inderdaad. Ook doordat we uit gingen met de kinderen. En daar kwamen nog wat kosten voor het volgend schooljaar bij.

  Fijn dat het nieuwe salaris van je man zo prettig is!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik sla een maandje over, wat ik nu teveel op doe boek ik over van de spaarrekening. Wel heb ik alles zoveel mogelijk met de kaart betaald, zo kan ik achteraf toch een mooi overzicht maken. Na de vakantie zie ik wel weer.

  BeantwoordenVerwijderen