zaterdag 1 augustus 2015

Cadeaus waar je echt iets aan hebt!

Ik heb laatst voor mijn verjaardag leuke en nuttige cadeaus gehad, en om een mooi wensenlijstje te maken moest ik best wel even nadenken, ik vind het namelijk best lastig... Ik ben juist bezig om het huis iets leger te krijgen en soms weet je gewoon niet wat te wilt vragen of aan iemand wilt geven. Dus hierbij een kleine lijst voor handige en/of minimalistische cadeaus....


* hooimadam; ik vind haar tot nu toe geweldig, je kunt er ideaal mee besparen op je elektriciteitsrekening.

* regenton; om te besparen op je waterverbruik!

* cadeaubon; maar dan alleen voor de winkel waar je graag komt... En snel besteden dan kun je hem ook niet vergeten! :)

* dingen die op gaan; zoals wijn, luxe chocolade, olijfolie of iets anders waar je van houdt.

* belevenissen; een uitje naar de bioscoop, een etentje of een dagje ergens naartoe, je houdt er alleen de mooie herinneringen aan over!

* geld; ik weet dat veel mensen het niet zo leuk vinden om geld te geven, maar als je iets wilt hebben waar je voor moet sparen, dan kun je mensen vragen om een bijdrage.

Wat zijn jou ultieme handige en/of minimalistische cadeaus?

9 opmerkingen:

 1. Wat een leuke ideeën!

  Zelf ben ik altijd blij met een cadeaubon van de H.e.m.a.

  Vorig jaar had ik van een vriendin een cadeaubon gekregen voor samen een high tea. Dat was erg leuk en gezellig.

  Wat ik ook leuk vond, was dat ik een tijdelijk abonnement op een online afvalcursus kreeg. Daar kreeg ik nog wel een boekje bij.

  Dingen die op gaan zijn ook een goed idee, maar vaak worden dat soort cadeaus weer doorgegeven.

  Wat ook leuk is om een stekje te geven van een kamerplant, of als je zelf groente, fruit en kruiden kweekt, in het voorjaar bijvoorbeeld een tomatenplantje, aardbeiplantje of een kruidenplantje.

  Of zelf jam of chutney maken.

  Of zelf iets breien of haken.

  Op een ander blog heb ik ooit gelezen van zelf lekkere soep maken en een soepkom (van de kringloop) er bij.

  Chantal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke ideeën, dankjewel!

  Samen besparen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke ideetjes lees ik hier allemaal :)

  Ik probeer nu elke keer dingetjes op te schrijven als ik iets zelf wil kopen. veel mensen vinden geld of een cadeaubon geven niet leuk, maar ik wil wel graag praktische dingen krijgen, want ik ben niet voor niks aan het opruimen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij kopen vaak cadeautjes op een rommelmarkt of in de kringloop, we hebben altijd een verlanglijstje bij ons met dingen die we nog graag willen hebben, zo wilde mijn dochter vorig jaar een schaakspel , maar vond ze in de winkel te duur, die vond ik op een rommelmarkt voor 2,50 euro en zag er uit of het amper gebruikt was. geld besparen en ook nog eens goed voor het milieu en toch het cadeau kopen wat de ander graag wil hebben, wat wil je nog meer ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb bordspellen als Scrabble en Monopoly gevraagd toen we samen gingen wonen, en ook gekregen. Anders had ik bij de kringloop gekeken want ze zijn prijzig! En een kook en tuinboek ook, waren samen ook €55

  Ik vind zelf spulletjes van Rituals leuk om te krijgen, dat koop ik niet voor mezelf. En nu staat er een fietstas op het lijstje, zodat ik op de fiets boodschappen kan doen (= ook besparen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb vandaag voor mijn verjaardag op het einde van de maand een hangmat gekregen van mijn wandelvriendin. Haar man komt uit Salvador en daar gebruiken ze die allemaal. Ook zij heeft er een paar in huis. Ze heeft een hangmat laten komen via familie.
  Ik ben toch zo ontzettend blij met dit cadeau. Ze heeft het nu al gegeven zodat ik hier de hele zomermaand nog gebruik van kan maken.
  Verder heb ik geld gevraagd. Wij willen graag een nieuwe keukenmachine en een gashaard voor buiten.
  Klinkt allemaal veel maar we hebben een groot feest. Eigenlijk drie in één.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mij maak je het meest blij met een cadeaubon van Action/Hema of een drogist. Dan kan ik op mijn gemak zelf een cadeautje uitzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben altijd blij met een boeken of drogist bon :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben altijd erg blij met zaden of planten uit de tuin van mijn familie/vrienden.
  Wat ik heel vond, kreeg ik laatst een houten met lekkers voor hond, cavia, speciaal biertje voor de man, kaarsje en zaden voor groenten en het geheel was met cellofaan ingepakt zag er ook nog leuk uit.
  Je kan dus zoiets maken met dingen die je in huis hebt bijv pak koffie of thee, pot jam, kaars heb je altijd wel liggen, zak drop, nou ja net wat de ander lekker vindt.

  BeantwoordenVerwijderen