dinsdag 11 augustus 2015

Kapper

Op een forum waar ik regelmatig meelees werd er een topic gestart over de kapper. Het ging voornamelijk over de kosten om je haar te laten knippen.

Ik heb zelf helaas steeds een beetje pech qua kappers. Ik heb een bos krullen en er zijn maar weinig kappers die dat goed kunnen knippen. Elke keer als ik tevreden ben gaat de kapper weg, stopt ermee of zoiets...

In al die jaren ben ik bij een kappersketen slechts 1 keer echt goed geknipt, daar was ik heel tevreden over, maar dat meisje werkte er al snel niet meer. Daarna werd ons haar door een kennis geknipt, maar zij is er mee gestopt. Inmiddels ga ik naar een buurtkapper, waar 1 iemand mij geweldig knipte en de ander niet echt. De zaak is nu overgenomen door iemand anders en de "goede" kapster is naar een andere werkgever, helaas is dat redelijk ver weg, maar ik neig er bijna naar om daarheen te gaan.

Na onze bruiloft heb ik een flink stuk van mijn haar laten knippen en nu groeit het weer iets langer, ik denk dat ik het maar even zo laat, dan kan ik het zelf bijpunten.

Hoe vind je nou echt een goede kapper? Ik vind het lastig! Of zijn alleen de duurdere echt goed?

Wat is jouw ervaring?

11 opmerkingen:

 1. Ik knip al jaren mijn haar zelf, maar vroeger lette ik vooral op de kapsters en het clienteel. Hoe meer kapsters met lang haar, hoe groter de kans dat ze wisten hoe zo lang haar moeten knippen.
  In mijn ervaring waren het ook vooral de kapsters die met een scheermesje werkten die het mooiste resultaat hadden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad ook mijn ervaring, als mijn krullen "gesneden" worden dan zit het perfect!

   Verwijderen
 2. Ik laat mijn haar altijd blonder kleuren en enkele jaren geleden is dat eens grondig mis gegaan. Ze hadden mijn haar zo erg kapot gemaakt, dat ik mijn mooie lange lokken een flink stuk moest laten inkorten. Ik vond dat héél erg. Sindsdien ga ik altijd naar hetzelfde kapsalon, dat ik vertrouw. Zij gebruiken erg goed producten die zacht zijn voor mijn haar. Jammer genoeg heeft dit wel een prijskaartje. Om de kosten te drukken ga ik maar één keertje in de drie of vier maanden naar de kapper.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nu een kapper die voor knippen van volwassenen 12 euro vraagt en voor kinderen onder de tien euro zij knip prima. Voor oudste zoon is vaak te kort maar ik heb gezegd dat hij het verschil zelf kan betalen als hij naar een ander wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet minstens elke 6 weken. Kleuren doe ik zelf. Kosten knipbeurt 20,50 euro. Ik vind het veel maar ja.....het is in de buurt en veel verschil met andere kappers is er niet hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Google eens op Curlsys. Wel wat duurder maar voor krullend haar: perfect! Gr. Gina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip, ik ga eens kijken!

   Samen besparen

   Verwijderen
 6. Ik vind het ook lastig om een goede kapper te vinden en heb er ook nog niet eentje gevonden. Het scheelt dat ik nu lang haar heb, en meestal alleen de puntjes laat knippen. Daar valt weinig aan te verprutsen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij doen aan ruilen, onze kapster knipt ons gratis, in de ruil daar voor laten wij haar hondjes af en toe uit als ze een dagje weg gaat. Helpt manlief haar met computer problemen en klussen in huis. Ik vind het fijn dat we op deze manier iets voor elkaar kunnen betekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zelf ben ik eerst op de gok naar een paar kappers geweest. Die waren vrij duur, ik heb lang haar en dan hoeft het alleen maar bijgepunt te worden.

  Ooit ben ik zelfs een keer in Spanje naar een kapper geweest, en dat beviel ook goed, en volgens mij waren die ook niet duur.

  Later kreeg ik van een vriendin een tip van een goedkopere kapper. Daar ben ik jarenlang tevreden klant geweest, totdat een nieuwe kapster mijn haar totaal heeft verknipt. Nu ga ik bij de kapper bij het winkelcentrum bij mij in de buurt, voor € 14,50 wordt mijn haar gewassen en bijgepunt.

  Ik kreeg ook een keer de kappersschool als tip, maar daar ben ik nog nooit geweest. De ervaringen die ik daar over hoor zijn verschillend.

  Zelf bijpunten durf ik niet, ik knip alleen een gespleten punt af als ik die zie. Ik wil ook weer een kappersschaar gaan kopen voor de gespleten punten.

  Maar zelf een klein stukje van mijn haar afknippen durf ik niet, ik ben bang dat het dan scheef hangt. Ik heb lang stijl haar. Volgens mij is wat dat betreft krulhaar gemakkelijker.

  Chantal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt, bij krullend haar kun je het makkelijker zelf knippen, natuurlijk moet je oppassen voor grote stukken, maar bijpunten kan prima en het valt niet op als dat even niet zo recht gaat.

   Samen besparen

   Verwijderen