woensdag 12 augustus 2015

Geen weekmenu??


Ik heb besloten om deze week en volgende week een keer geen weekmenu te maken. Een weekmenu is erg handig en naar mijn idee maak je ook sneller restjes en voorraad op, maar de laatste weken zijn er steeds maaltijden doorgeschoven en daardoor zit onze vriezer echt vol. Ook de voorraadkast mag weleens een opruimbeurt gebruiken, daar staat nog genoeg in. 

Ik vind maaltijden invriezen echt ideaal. Het nadeel is dat ik te laks ben om duidelijk te vermelden wat er in de bakjes zit en hoe lang ze al in de vriezer zitten. Elke keer verzin ik weer een nieuw "systeem" maar ik kan me er gewoon niet aan houden. Het komt dus weleens voor dat ik denk dat ik een bakje pasta uit de vriezer haal, terwijl het dan iets heel anders is, ach verassingen zijn toch ook wel leuk op z'n tijd ;) 

Wat ik ook veel merk als ik geen duidelijk weekmenu maak, is dat de verleiding om eten af te halen veel groter is. Plannen helpt ons echt om dat in de hand te houden. Even afwachten hoe dat de komende twee weken gaat... 

Deze twee weken wil ik juist gebruiken om wat kosten te besparen. Geen eten weggooien (dat gebeurd gelukkig al nauwelijks) maar gewoon even alles opmaken zodat de vriezer weer mooi ingedeeld kan worden. Ook moet er weer een systeem komen in de voorraadkast, zodat er geen dingen "verdwijnen" (lees; ergens achter vallen) of ik alles erin moet proppen als ik boodschappen heb gedaan.

Een mooi plan! Nu nog even doen! :) 

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

5 opmerkingen:

 1. Klein stukje beschrijfbaar tape op bakje restje plakken en met watervaste stift opschrijven wat erin zit. Ik heb een rolletje van die pleistertape daqrvoor in de keukenla liggen. Zo weet je wat je pakt voor een eten. Ook heb ik een lijstje met inventaris op prikbord maar dat afstrepen wil nog wel eens mislopen 😁. Dus regelmatig inventariseren. In voorraadkast oudste dingen vooraan zetten. Eventueel ook overzicht/inventarislijst maken. Even half uurtje werk maarscheelt wel. Succes. Ingrid (SE)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dus eigenlijk heb je wel een weekmenu:
  ma kliekje
  di diepvries
  woe diepvries
  do restje
  vrij diepvries

  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig, ik kan juist niet uit de voeten met een weekmenu. Ik doe 1x per week boodschapppen. Mijn maaltijden beslis ik pas op de dag zelf. Bij het boodschappen doen kies ik altijd de groente van het seizoen of wat in de aanbieding is.
  Kipfilet, gehakt,valess en zalm heb ik standaard in de vriezer. Eieren en kaas standaard in de koelkast.
  In de voorraadkast staan altijd een pot capucijners en bruine bonen evenals aardappelen en uien.
  Op deze manier kan ik meestal wel een lekkere maaltijd samenstellen.
  Ik kook maar heel af en toe van een recept (vind die van het voedingscentrum vaak leuk). Als ik dat wil doen neem ik daar bij het boodschappen doen de ingredienten voor mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het systeem voor mijn 10 laden vriezer heb ik ook nog steeds niet. Ik hou wel lijsten in WORD bij wat er in de lades zit, maar soms komt er weer bij en gaat iets naar een andere la om ruimte te creeeren. Dit gaat niet altijd 100% goed. Ik probeer wel per lade een soort te hebben. Zo is er een groente, restjes, rundervlees en broodla. En als ik in meerdere porties invries doe ik dat in grotere zak met briefje erbij. Ook datum zet ik op de lijsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op schilderstape de inhoud van je diepvries zak of bakje zetten. De goedkoopste oplossing

  BeantwoordenVerwijderen