vrijdag 21 augustus 2015

Bonnen meenemen....

Als ik de boodschappen doe wordt er tegenwoordig altijd gevraagd of ik de bon wil hebben. Een tijdje terug kreeg je hem gewoon standaard mee, maar inmiddels wordt er veel papier bespaard doordat het aan elke klant gevraagd wordt.

Terwijl wij toch best milieubewust zijn en inmiddels dus ook een nee/nee sticker op de deur hebben, wil ik toch wel altijd de bon hebben. Dat heeft verschillende redenen;

- soms gaat er helaas wel iets fout, dan staat de aanbieding niet in de kassa of is iets duurder dan aangegeven staat in de winkel, ik wil dat dus altijd kunnen controleren.
- het kan natuurlijk ook voorkomen dat de caissière per ongeluk iets dubbel scant.
- ik vind het ook fijn om sommige bonnen thuis te hebben liggen zodat ik wat prijzen kan vergelijken.
- als je meedoet met een geld terug actie, dan heb je de bon altijd nodig.

Ik vind het dus wel lastig, ik verbruik liever zo mij mogelijk papier enzo, maar als ik de bon niet aanpak, kost me dat best wel veel geld per jaar, een beetje een dilemma, wat is belangrijker? Mijn portemonnee of het milieu?

Pak jij de bon altijd aan?

13 opmerkingen:

 1. Bij ons vragen ze het ook maar het weigeren levert geen papierbesparing op. De bon wordt door de caissiere weggegooid. Ik pak hem aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja en heel regelmatig ontdek ik een foutje wat mij geld oplevert. Ook ik heb moeite met de papierverspilling maar het kassa-systeem faalt te vaak. vr.gr. Marle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mijn vaste supermarkt neem ik de bon altijd mee, op de achterkant staan zegels, en bij 12 zegels krijg je een gratis product. De binnen worden daar ook nog standaard uitgeprint, dus ook al zou ik hem niet hoeven, kost het toch papier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ja, nou je het zegt! Ze vragen het de laatste tijd inderdaad vaak. Ik zeg vrijwel altijd ja.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vraag alleen een bon als ik hoop boodschappen heb
  paar boodschapjes kijk ik gelijk mee op de kassa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelf neem ik de bon soms wel, soms niet aan. Als er aanbiedingen zijn neem ik de bon wel aan, of als het eindbedrag hoger uit valt dan verwacht. En ook voor geld terug acties.

  De kassabonnen doe ik wel altijd bij het oud papier en ik heb een ja/nee sticker. Ik lees nog wel graag de wekelijkse huis aan huis krantjes.

  Fijn weekend.

  Chantal.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik probeer zoveel mogelijk te volgen op het scherm. Als dat lukt en ik heb de bon niet voor iets anders nodig (GTA, boekhouding), dan hoef ik hem niet, anders vraag ik hem wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, want ik bewaar alle bonnen van iedere maand. Die tel ik bij elkaar op en zo weet ik precies wat ik uitgaf/geef in de desbetreffende maand. Werkt erg goed voor ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, ik vind het zelfs rot dat het niet meer standaard wordt meegegeven.
  Nu lijkt het net dat degene die een bon willen, de boel niet vertrouwen.
  Er worden fouten gemaakt, vast niet expres. Maar dat wil ik wel kunnen controleren.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wil altijd een bon. Dat wil ik om de redenen die jij aangeeft, maar ook omdat ik alle uitgaven bijhoud in een excelsheet. Daar heb je een bon voor nodig, anders lukt dat niet. Ik ben trouwens een beetje wantrouwig naar een winkel als Albert Heijn, die uitgebreid op de achterkant van hun bonnen reclame maakt voor het niet hoeven printen van bonnen omdat het zo goed voor het milieu zou zijn. Het komt regelmatig voor dat een artikel dubbel gescand wordt of fout gescand en ik een andere prijs moet betalen. Als je geen bon geeft, heb je als winkel het voordeel. Één keer was het bij mij heel duidelijk, op de bon stonden bananen voor 834 euro. Dat had 99 cent moeten zijn. Dan heb je geen bon nodig om te bewijzen dat er iets niet klopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb het van de week nog gehad. Iets verkeerd aangeslagen, weer weggehaald, nog een keer aangeslagen, weer niet goed. Ik heb toen de bon wel meegenomen, vertrouwde het niet meer en terecht bleek. Er was 2.49 teveel aangeslagen. Als ik maar een paar boodschappen heb kijk ik mee op het scherm en als er niets geks is hoef ik de bon niet mee. Leontine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik wil de bon altijd hebben, hoewel ik bij verschillende supermarkten kom gaat er geregeld iets fout op de bon, te veel aangeslagen, reclame er niet op etc
  Dus een verspilling vind ik het niet echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ja anders kan ik een deel niet zakelijk aftrekken.. daar heb ik de bon voor nodig voor mn boekhouding

  BeantwoordenVerwijderen