maandag 13 juli 2015

Schilderen....


1 ding wat altijd terugkomt qua onderhoud aan je woning is het schilderen. Al een aantal jaar moet onze woning aan de buitenkant geschilderd worden, althans wij vinden dat het geschilderd moet worden. 

De woningen in ons blok zijn allemaal huurwoningen, wij hebben de woning gekocht en het idee was dat als er iemand ging verhuizen, de woningen 1 voor 1 verkocht zouden worden. Helaas kwam er een nieuwe verhuurder en worden de woningen gewoon steeds verhuurd. Gelukkig is het verloop niet heel hoog, we hebben laatst nieuwe buren gekregen, die gelukkig een stuk gezelliger zijn dan de buren die er daarvoor woonden ;) 

Toen ik zwanger was van onze kleine man, in 2011 al, waren er schilders die kwamen kijken naar de woningen. Ik vertelde dat onze woning gekocht was, maar we stonden wel op de lijst! We besloten het dus even af te wachten, maar helaas hebben we die schilders niet meer gezien. 

Waarschijnlijk vond de nieuwe verhuurder het toch niet meer nodig, en zo wachtten we al een aantal jaar, want het is misschien een beetje stom, maar als ze onze woning mee zouden schilderen zou dat voor ons heel wat schelen. En ik hoorde dat dit vaker gebeurd bij een blok woningen waarvan er 1 verkocht is... het is voor de verhuurder dan gewoon makkelijker om alles te laten schilderen... aangezien ze een groter probleem hebben als de schilders net het verkeerde huis niet mee schilderen. 

Op onze eigen onderhoudslijst stond het schilderen voor dit jaar echt als prioriteit, We hadden een aantal jaar gewacht, maar nooit meer schilders gezien en het werd nu echt wel tijd.... totdat we een aantal weken terug schilders zagen aan het begin van de straat! En ze kwamen steeds dichterbij ;)

Totdat ze vorige week aan ons blok begonnen. We wachtten geduldig af, maar helaas... toen ze bij ons huis waren sloegen ze het over ;) We staan bij de nieuwe verhuurder niet meer op de lijst (op zich wel logisch natuurlijk) Ik heb nog gevraagd of ze het in een weekend wilden schilderen, of s'avonds als ze wat uurtjes door wilden werken, maar helaas hadden de mannen daar geen oren naar. 

Nu is dus ons hele blok geschilderd en ons huis ziet er meteen een beetje oud uit, zo vaal tussen al die geschilderde woningen... we zijn nu dus druk bezig om een goede schilder te zoeken en laten het binnenkort doen. 
Het was een mooie besparing geweest, maar ja, je kunt niet alles hebben ;)


13 opmerkingen:

 1. Wat jammer zeg! Dat had inderdaad mooi geweest, als het zo meegepakt kon worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wees maar blij! Over twee jaar begint de boel bij je buren te bobbelen, de scheuren en te bladderen. Voor een woningbouwhuis krijgen schilders 30% minder uren dan nodig. Moeten de verf van de verhuurder gebruiken, inferieure kwaliteit want goedkoper en voor nieuwe stopverf, kit of houtrotreparaties is geen tijd ingecalculeerd. Je kunt vragen of de woningbouw je op de hoogte wil houden van hun schilderonderhoud. Mogelijk wil de schilder best jouw huis meenemen als je het vooraf aanvraagt. Je moet het dan zelf betalen. Je kunt ze dus ook ipv 10 uur 15 uur geven..
   Ik doe het gewoon zelf. In de loop van het jaar steeds een stukje. In ca drie uur tijd in drie weken verspreid werk ik een raamkozijn af aan de buitenkant met een afwijkende kleur voor de delen die open gaan.
   Petra

   Verwijderen
  2. Daar heb je denk ik helemaal gelijk in. Ze hebben het hele blok in 3 dagen geschilderd... En toen het regende werkten ze gewoon door. Het ziet er nu fris uit, maar ik ben wel benieuwd of dat zo blijft.

   Verwijderen
 2. Je had meteen contact met de verhuurder moeten zoeken. Vrienden zaten in een soortgelijke situatie en de verhuurder van de andere woningen in hun blok (2 verkocht, 6 verhuurd) hebben de 2 "eigen woningen" mee laten schilderen. Vrienden bespaarden op deze manier bijna de helft van de kosten!! Het is natuurlijk vrij dom om te verwachten dat verhuurder jullie huis zonder meer mee zou laten schilderen......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat is dat toch met die onvriendelijke reacties? Wordt niemand meer iets gegund? Ik denk dat bijna iedereen even zou afwachten aangezien de vorige verhuurder ons huis naar alle waarschijnlijkheid wel gewoon had meegeschilderd. Jammer dat we meteen dom genoemd worden, gelukkig wordt mijn huid steeds dikker....

   Verwijderen
 3. Je had het beste gelijk contact op kunnen nemen, natuurlijk zijn veel bereid jou woning te doen als ze het van te voren weten en netjes betaald worden.

  Hier ook als enigste in het blok onze woning gekocht, maar ik zou niet weten waarom ze onze woning zouden mee nemen kwa schilderen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien kan je het nu juist een beetje "mooier" laten opvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben ook onze huurwoning gekocht, in een blok van 5 huizen zijn er 2 woningen verkocht, om en om is het nu huur-koop. Dat ze ons overslaan met schilderen is misschien wel helemaal niet zo erg, zoals hierboven beschreven is het mij ook opgevallen hoe weinig tijd de schilders krijgen en hoe slecht er daardoor geschilderd wordt, maar ik snap dat het lekker was geweest als je niet zelf de ladder had op gemoeten. Wat ik wel een beetje vreemd vind is dat als ze bij ons de goten komen reinigen de 2 koopwoningen ook worden overgeslagen terwijl het een doorlopende dakgoot is. Stel nou dat wij als kopers niet alsnog even de ladder opklimmen om het schoon te maken, dan heb je toch ook de boel bij alle buren verstopt?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gewoon een schildersbedrijf of klusbedrijf inhuren.
  En niks in het weekend of op een avond! Bah, ik heb echt de pest aan mensen die dit soort dingen zwart laten doen, zo jammer :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel eerlijk en niet onaardig bedoeld , snap ik deze denkwijze niet. Je bent toch zelf verantwoordelijk voor onderhoud van jouw huis, onafhankelijk of er nu koop of huurhuizen naast je staan. Ik schilder mijn huis en laat mijn stukje doorlopende goot schoonmaken. De buren doen hun stuk/huis. Natuurlijk nemen ze jouw huis niet even mee.. woningbouw verkoopt juist om van het onderhoud af te zijn. Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor alle vriendelijke reacties vandaag! Dat maakt het bloggen toch steeds leuker! *sarcasme uit*

  BeantwoordenVerwijderen