donderdag 23 juli 2015

Kookboeken...

Ik hou enorm van koken en hoewel de mogelijkheden iets beperkter worden met een kleiner budget, lukt het altijd wel om lekker te koken.

De laatste tijd probeer ik ook weer steeds vaker een nieuw recept uit, gewoon voor wat meer variatie.

Het is bijna vanzelfsprekend dat ik enorm veel kookboeken heb, er staat een hele plank in de keuken helemaal vol. En ik kijk er regelmatig in, ik kook er soms uit, ik merk dat ik vaker een recept op internet opzoek.

Aangezien ik met tussenposes ook druk bezig ben om ons huis iets minder vol te krijgen, dacht ik eens na over de kookboeken. Ik heb er best wel veel, maar ik vind het heerlijk om erin te kijken en uit te koken. Ik doe er ideeën uit op en verander soms recepten door bijvoorbeeld goedkopere producten te gebruiken of iets weg te laten, dat scheelt al veel qua budget!

Voor mijn verjaardag vorige week heb ik ook weer een leuk kookboek gekregen, deze keer over pizza's, maar er staat bijvoorbeeld ook in geschreven hoe je zelf groenten inmaakt enzo, erg leuk en leerzaam!

Ik heb dus besloten dat de kookboeken voor nu in ieder geval lekker blijven staan. Ik geniet er teveel van om ze weg te doen. Daarnaast leen ik alle kooktijdschriften die ik lees al bij de bieb, dus die nemen geen ruimte in.

Heb jij veel kookboeken? En kook je er vaak uit?

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

6 opmerkingen:

 1. Ik hou erg van koken en heb dan ook 124 kookboeken die ik dus ook niet weg doe, mijn volwassen dochters houden ook van koken en we hebben ook wel dezelfde boeken o.a. de boeken van Gino D'Acampo waar we alle drie heel vaak uit koken vooral Gino"s pasta is een aanrader, altijd alles vers en snel klaar en ook nog goedkoop. Verder heb ik veel Franse kookboeken, we wonen in Frankrijk en ik hou erg van de Franse keuken. Ik heb ook hele mooie kookboeken die je alleen al graag door wilt kijken omdat er prachtige foto"s instaan o.a. van Tessa Kiros. Ik kook ook vaak uit mijn kookboeken het is een heel fijn bezit!
  Groet Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn allebei dol op kookboeken! Met de aanstaande verhuizing hebben we heel veel boeken weggedaan en zelfs ook een aantal kookboeken, maar.... we verhuizen nog heel veel kookboeken mee... Dus ja, ik begrijp het helemaal als en dat je veel kookboeken hebt en ook houdt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja 2 planken vol en al 1 plank weggedaan met verhuizing.

  De boeken van Delia Smith een engelse schrijfster en kookfanaat vind ik leuk om te hebben. En de Culinaria serie is echt kijkplezier, die serie is van jaren 80.

  Waaruit ik regelmatig wat kook is een oud boekje geschreven door Jeroen Krabbé en Marjan Berk, het Bezuinigingskookboek, eigen recepten uit de tijd dat zij nog niet zo bekend waren en weinig geld hadden.

  Nepnassi (macaroni) en armeluisschotel (aardappelgratin) zijn favoriet. recepten ook via google te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook veel kookboeken, doe er vooral inspiratie op. Ik vind het nadeel van de recepten dat je vaak ingredienten moet gebruiken die je niet dagelijks gebruikt. Daardoor wordt het gerecht erg duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik kocht altijd kookboeken, maar hoe mooi ze er ook uit zien en hoe lekker de gerechten vaak zijn, meestal kook ik er zelden uit, dus heb ik de meeste al weggedaan , alleen de oude kookboeken heb ik bewaard. ik ben klein behuisd dus heb erg weinig ruimte om veel te bewaren en nu met internet kun je eigenlijk alles online vinden. bovendien zijn de meeste kookboeken best wel prijzig en dat geld geef ik liever aan lekker eten uit dan aan boeken over lekker eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb al heel veel kookboeken en\of afvalboeken gekocht.Zelf zou ik nog graag het Haags Kookboek en het Margriet kookboek willen hebben. Die had mijn moeder vroeger.

  Het Wannee kookboek lijkt me ook leuk. En het Indische kookboek van Beb Vuijk.

  Voor al deze kookboeken kan ik ook gewoon naar de bibliotheek. Dit is een algemene tip. Als je lid bent van de bieb, kijk naar leuke kookboeken bij de bibliotheek!

  Momenteel zoek ik de meeste recepten online, of gewoon uit mijn hoofd.

  Prettig weekend!

  Groetjes, Chantal.

  BeantwoordenVerwijderen