vrijdag 24 juli 2015

Geven is leuk!


Zoals ik al vertelde ben ik druk bezig om ons huis iets leger te maken. Nu ik iets meer tijd heb door andere dingen los te laten en even te laten rusten, schiet het opeens erg op. 

De laatste tijd heb ik verschillende dingen verkocht via mp en een fb groep, de totale verkoopinkomsten dit hele jaar zijn inmiddels € 737,50, een heel mooi bedrag, en hoewel het soms best wel veel tijd en mailtjes kost, blijf ik het leuk vinden om mensen blij te maken met dingen die wij niet meer gebruiken, ook weer eens goed voor het milieu ;) 

Ik kom ook regelmatig dingen tegen die onverkoopbaar zijn, bijvoorbeeld omdat het kleine dingen zijn of omdat het dingen zijn die we zelf hebben gehad, die ga ik natuurlijk niet verkopen! 
Dit soort spullen gooide ik eigenlijk altijd weg, omdat ik het idee had dat er op "gratis af te halen" advertenties vooral mensen op af komen/kwamen die echt alleen maar gratis dingen willen hebben, dus niet zozeer omdat ze er iets aan hebben... en dat is misschien een rare gedachte, maar in een weggeefgroep op fb bleek maar weer dat er elke keer dezelfde mensen op reageerden. 

Toch wilde ik het nog een kans geven, want natuurlijk zijn er wel mensen die de gratis dingen kunnen gebruiken. Op mp blijkt het veel beter te gaan, ik heb inmiddels al een aantal mensen blij gemaakt met gratis spullen. Het is ook wel grappig dat je vaak de mooie verhalen erbij hoort... :) En dus blijkt het maar weer dat geven erg leuk is! De producten worden nog eens gebruikt en mensen worden er weer blij van. Voor mij is het ook makkelijker dan de kringloop, omdat ik de spullen dan weer daarheen moet brengen en dat is nogal veel plannen met drie kleintjes. Nu wordt het opgehaald en maak ik er weer mensen blij mee. 

Geef jij vaak dingen weg?! En heb je ervaring met gratis weggeven via mp of fb? 

5 opmerkingen:

 1. Wij wonen aan een doorgangsweg in ons dorpje - regelmatig zet ik spulletjes buiten met een bordje gratis en het 'verdwijnt' altijd weer - soms zie ik het later terug en dan moet ik altijd even stilletjes glimlachen... fijn toch, als iemand zo geholpen is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, vooral dingen die of niet echt te verkopen zijn, of waarvan het niet handig is om ze te verkopen (als in: amper te verzenden ofzo). En dan vind ik het fijn dat zij er wat mee kunnen, maar ik vind het vooral lekker dat het opruimt, om eerlijk te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb vooral ervaring met het gratis weggeven van babyspullen. Er was iemand die een hele zielige oproep deed op een fb groep. Meisje woonde bij haar moeder die in de schuldsanering zat en ze was zwanger en ze hadden geen geld voor aanschaf van spullen voor de baby. Verschillende mensen hebben gratis spullen gedoneerd. Op een gegeven moment heeft de moeder van het meisje zelfs een lijstje gemaakt wat ze nog miste en of mensen dit wilden schenken, op dit lijstje stond oa een droger en een elektrische borstpomp. En je raad het al mensen hebben dit gegeven.. Zelf een jaarvoorraad aan luiers had ze gekregen. Een maand later heeft ze heel veel spullen via een andere fb pagina weer doorverkocht......... Ik geef wel heel veel dingen weg die ikzelf niet meer gebruik. Ben altijd blij als andere mensen er veel plezier van hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Via Gratisoptehalen heb ik zelf veel opgehaald waar ik echt wat aan had. Met zelf aanbieden minder goede ervaringen, van kunt u het komen brengen, uur van te voren afspreken en toch niet komen of weer reageren tot gezeur toen na 4 maanden de TV er mee ophield.

  De locale FB pagina gaat veel prettiger, is dan ook niet meer de grote stad.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij woon jij in dezelfde plaats als ik. Ik breng mijn overbodige spullen naar het dierenasiel. Die hebben regelmatig rommelmarkten omdat ze vrijwel geen subsidie meer krijgen. Je kunt er zelfs textiel, metalen e.d. brengen die zij dan weer verkopen. Ze zijn ook altijd blij met oude dekens, lakens, dekbedhoezen, gordijnen en zo, die worden dan voor de dieren gebruikt. Op hun site kun je ook informatie vinden. Gr. Leontine

  BeantwoordenVerwijderen