donderdag 2 juli 2015

Juni/Juli en de hitte

Juni was dit jaar een goede financiële maand voor ons. Door een extra teruggave van de belastingdienst konden we meer sparen dan gepland. Ik had het bedrag in het najaar gepland, dus dat heft elkaar weer op.

We hadden verder geen rare uitgaven. Onze uitgaven zijn wel omhoog gegaan aangezien we een extra oppas hebben. Dit kost ons best veel per maand, maar we kunnen het betalen en de extra hulp is heel erg fijn, dus daar gaan we echt nog even mee door!

In Juli kunnen we waarschijnlijk ook mooi verder sparen. We kregen gisteren al de kinderbijslag, voor het eerst voor drie kinderen, dus dat was een mooi bedrag, daarnaast verwacht ik extra inkomsten en ontvangen we het eerste "nieuwe" salaris van man. Hij heeft zijn laatste werkdag bij zijn oude werkgever gehad en kreeg nog een dinerbon mee, erg lief, die gaan we dus binnenkort maar eens besteden, kan hij ook niet verlopen ;)

Inmiddels is zijn eerste werkdag bij zijn nieuwe werkgever ook alweer achter de rug en naast de vele informatie was het ook erg leuk, dus dat is mooi.

Zo gaan de dagen en maanden lekker voorbij, wat een hitte nu hè?! De eerste dagen vond ik het nog wel lekker, s'avonds lekker buiten eten en overdag kon de kleine man rommelen in het zwembadje en met water. Nu vind ik het wel erg warm worden. We blijven overdag binnen en houden alles dicht. Vooral de meisjes hebben er toch wel last van, terwijl ze begin deze week ook al allebei twee prikjes kregen voor de vaccinaties, dus ze voelen zich soms dubbel niet zo lekker. Voor hun is er helaas nog niks aan, maar over een paar jaar kunnen ze ook lekker met water spelen enzo. Nu knuffel ik ze vooral en zet ze regelmatig even in een lauw badje, dat vinden ze heerlijk... Ach, volgende week is de warmte (misschien) wel weer voorbij!

Wat doe jij als het zo warm is? Als je nog goede afkoeltips hebt, dan hoor ik ze graag! ;)

3 opmerkingen:

 1. Ik ga zelf af en toe met mijn voeten in een bak (niet al te koud) water zitten. Dat helpt. Voor de kleintjes kan ik even niets anders bedenken dan wat je al doet.
  Fijne dag. Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook vandaag voor het eerst innhet zwembadje gaan zitten, zo heet! Even afkoelen en er dan weer uit, lekker wat lezen. Savonds als de kids slapen maak ik wat schoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. badje kan ik deze week maar soms opzetten.. heb een opvangkindje van 18 maanden die nog maar net loopt.. vind het doodeng als ik even naar binnen moet, dus kan alleen als ik er een uur bij kan zitten (dus als er niemand op bed ligt (zoontje slaapt nog smiddags), als iedereen thuis is en ik dus niet bij andere kids moet gaan kijken buiten de tuin, eerst al t drinken enz buiten zetten, potje, enz. dan nog badje vullen, campingbedje naast t badje voor als ik er toch bij weg moet, enz.. hoop gedoe, dus vandaag ook maar niet gedaan. pech. zoontje heeft zich super vermaakt bij de buren in t badje ;) tja zo kan t ook :p en dochter bij buurjongen/klasgenootje ;)

  BeantwoordenVerwijderen