vrijdag 3 juli 2015

Bespaar update

In de afgelopen jaren hebben we op heel wat dingen bespaard. Zoveel zelfs dat we nu van 1 salaris kunnen rondkomen en mijn inkomen extra is, zelfs met drie (kleine) kinderen, dat had ik echt nooit verwacht, maar zo zie je maar, er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Ik vind het wel leuk om af en toe eens terug te denken en te bekijken of we nog steeds blij zijn met bepaalde besparingen. Mochten we iets heel erg missen, dan kijken we of we het budget hebben om de besparing weer terug te draaien.

Neem bijvoorbeeld het tv abonnement. Sinds December hebben we dat niet meer en ook de vaste telefoon is weg. We hebben nu internet en hebben een abonnement op Netflix genomen. Dit scheelt ons €50 in de maand en heeft tot nu toe dus al €350,- opgeleverd. We missen de tv totaal niet, we kijken op internet echt belangrijke dingen terug, maar we kijken veel minder tv (waarschijnlijk ook omdat we nu nogal minder tijd hebben) wat ik vooral heel erg grappig vind is als iemand (bijvoorbeeld op een verjaardag) enthousiast verteld over een leuke reclame, ik ken ze nooit meer, want ik zie dus geen reclames meer.... Die mis ik overigens ook niet ;)
Deze besparing houden we dus zoals die nu is.

Een andere grote besparing is de besparing op ons gas en electraverbruik. We stappen nu elk jaar over, zodat we optimaal profiteren van een welkomsbonus, dit vertaald zich voor ons vaak in 2 maanden gratis stroom en gas, toch fijn! Ik vind het verbazingwekkend dat we nu minder verbruiken met 3 kleine kinderen en ik die thuiswerk. We verbruikten dus meer toen we nog samen waren en we allebei buitenshuis werkten... Wat deden we toen denk ik weleens! Ook deze besparing mag blijven.

Na de geboorte van onze kleine man wilden we elke maand uit eten, maar daar bespaarden we op, want we vonden het toch wel duur. Toch merkten we dat we het misten om lekker samen ook uit eten te gaan. Nu doen we dat dus wel weer elke maand, en we genieten ervan!

Zo bekijken we regelmatig de besparingen van de afgelopen tijd, soms passen we iets aan, maar meestal laten we het zoals het is.

Heb jij weleens een besparing teruggedraaid?
7 opmerkingen:

 1. Ik heb zelf deodorant gemaakt waar ik na een tijd enorme uitslag van kreeg. Toen toch weer over op dure uit de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Genieten van een leuke reclame? Bij mij roept het alleen irritatie op door de herrie en flitsende beelden en ik wordt er ook nooit toe aangezet wat anders te kopen. Kan ik zelf wel uitzoeken als ik iets wil.

  Uit eten deed ik in den Haag nog wel eens, maar nu op het platteland nooit meer en blijft het beperkte tot een lunch met dochter.

  Soms vond ik het ook zo zonder van het geld, iets wat ik thuis ook makkelijk kan maken en soms is het gewoon niet lekker en klaag dan ook, maar meestal is daar weinig begrip voor in restaurant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is idd zonde van het geld. Wat we betalen voor die ene maaltijd, daar kan ik een hele week boodschappen van halen, dus dat vind ik soms wel lastig. Aan de andere kant vinden wij het wel belangrijk om ook samen leuke dingen te blijven doen en we genieten wel enorm van uit eten gaan, dus daarom besparen we graag op andere dingen zodat we dit kunnen blijven doen.

   Verwijderen
 3. Ik ben al jaren aan het besparen en nog steeds probeer ik weer ergens geld van over te houden, maar ik kan niet meer als nu. Het is goed zo. Ik ben een alleenstaande moeder met een parttime baan, mijn kids zijn 9 en 11 en ik kan echt heel veel sparen elke maand en daar ben ik zo dankbaar voor. Natuurlijk heb ik ook wel eens zoiets van: ik ga met 500 euro naar de winkel en koop me allemaal leuke nieuwe kleding en schoenen...Maar als ik dan in mn kast kijk, dan hangt en ligt er nog voldoende, zie ik weer een vrouw fietsen met een leuk jasje of gave laarzen, slaat de twijfel weer toe.

  Ik heb een ijzeren discipline op het moment omdat ik een doel voor ogen heb. Deze heb ik bijna gehaald, maar ik heb mn doel inmiddels weer bijgesteld, dus de lat weer hoger gelegd. Binnen nu en een jaar moet ik 4000 sparen.....En das best een behoorlijk bedrag maar ik weet dat me dit gaat lukken, zonder in te leveren op de dingen die ik belangrijk vind: vakantie en lekker eten....

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is heel herkenbaar! Ik zou ook weleens zomaar heel veel geld uit willen geven, maar ik zie daar de lol niet meer van in, het voelt dan erg onnodig. Knap hoor dat je zoveel kunt sparen!

   Verwijderen
 4. Wat een goede besparingen allemaal! En dat van die reclames..tja... ik zou ze ook niet missen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi, ja, dat van die reclames is héél herkenbaar! Toen Tobias net was geboren was er zo'n reclame waarin een kindje als eerste woordje "gamma" zegt ipv mama. Dus elke keer als iemand op kraamvisite kwam kreeg ik te horen: zeg maar gamma.... :P Snapte er niks van in het begin ;)

  En ja, wij draaien ook wel eens besparingen terug... Als het toch niet blijkt te werken voor ons.

  BeantwoordenVerwijderen