zaterdag 11 juli 2015

Hitte bespaartips!


Het beloofd ook vandaag weer een warme dag te worden. Nou zijn we als Nederlanders vooral heel goed in "zeuren" over het weer, maar je kunt het maar beter positief bekijken... Je kunt zelfs extra geld besparen als het zulk mooi weer is, ik geef je graag wat tips! :) 

* Hang de was lekker buiten.
Dan hoeft de droger niet aan en je was is zo droog

* Laat de warmte binnen.
Oke, ik geef toe dat dit vooral in het voor en najaar erg fijn is, want dan hoeft de verwarming niet aan, maar als je huis toch wat afgekoeld is kun je door de gordijnen open te doen de temperatuur lekker laten stijgen. 

* Ga lekker naar buiten! 
Niet binnenzitten voor de tv of die energieslurpende tablet, lekker naar buiten om te wandelen, fietsen, voetballen etc. 

* Zelf gekocht ijs. 
Als je dan lekker buiten bent, eet je lekker een ijsje van de supermarkt. Veel goedkoper dan bij een ijssalon. 

* Lekker op de fiets.
Bij mooi weer is het niks om in die hete auto te zitten, stap lekker op de fiets! gezond en gratis :) 

* Zet je groenten en fruit voor het raam.
Als je nog wat gezaaid hebt voor je moestuin, kun je dat bij mooi weer lekker voor het raam zetten, een gratis kas waardoor je plantjes lekker snel groeien. 

En verder lekker genieten, niet zeuren over het weer, want voor we het weten is het weer herfst... of winter... en dat is dan natuurlijk ook weer heel fijn ;)

Heb jij nog bespaartips voor een zonnige dag??


3 opmerkingen:

 1. Lekker picknicken in het park, naar het strand of bos gaan, wat later in de zomer bramen zoeken in de natuur.

  Chantal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je was ook weer snel binnen halen als het droog is, anders verkleurt het soms door de zon! En als je het net zo treft als ik: schijten de vogels erop en moet je het opnieuw wassen ;-)

  Verder is relaxed buiten eten vaak ook voordeliger; omdat je meer de tijd neemt om b.v. een hamburgertje te bakken ofzo, zit je sneller vol. Dat bespaart geld, maar het is ook gezonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu is het minder heet dan vorige week. Van dit weer kan ik genieten! Zo dadelijk lekker buiten eten, wijntje er bij en meloen na. Het ultieme vakantiegevoel!

  BeantwoordenVerwijderen