vrijdag 10 juli 2015

Batterijen

Sinds er hier kinderen in huis zijn, lijkt het erop dat we opeens veel vaker batterijen moeten kopen. Ik vind dat er echt heel veel speelgoed is, waar batterijen in moeten. En dat is meestal speelgoed dat je kind krijgt van iemand anders ;)

Toen ik kind was, was dat volgens mij veel minder, maar misschien herinner ik me het veel te rooskleurig. Tegenwoordig heeft alles wel een geluidje of lichtje... en dat vreet batterijen. Daarom ben ik persoonlijk zo dol op duplo, lego, playmobile, etc. Niet kapot te krijgen en er zijn geen batterijen nodig, het kind verzint zelf wel wat het wordt.... Zo zat onze kleine man afgelopen week met Duplo te bouwen en maakten we een olifant, een tijger en een garage... ;)

We hebben hier wel verschillende oplaadbare batterijen in huis, maar dat zijn wel de meest gangbare maten. Voor sommige dingen heb je echt enorm veel batterijen nodig of hele grote... en die kopen we dan meestal wel gewoon nieuw. Je kunt ook moeilijk elke keer al het speelgoed open schroeven om te kijken waar die oplaadbare batterijen nou zijn...

Al met al kopen we dus regelmatig batterijen, gelukkig kun je de lege gewoon inleveren en kun je er nog prijzen mee winnen ook. (Als je ze geloof ik per 10 stuks inlevert met je adresgegevens erbij)

Wat ik doe om het batterijgebruik te verminderen is het volgende;
* Ik koop zelf nauwelijks speelgoed, want ze krijgen echt al heel veel. Als ik iets koop, dan het liefst zonder batterijen!
* Speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt kan naar boven, maar we halen wel eerst de batterijen eruit, zodat die weer in ander speelgoed kan.
* We kopen dus ook oplaadbare batterijen

Gebruik jij veel batterijen? En hoe verminder je het gebruik?

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

6 opmerkingen:

 1. Niet uitzonderlijk veel, volgens mij. Er zitten er in mijn keukenweegschaal, die van mijn klok heb ik al in eeuwen niet vervangen en ik heb ze zitten in mijn apparaatjes voor de tv enzo. Maar verder: niet dat ik weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nu ook oplaadbare. Want inderdaad, er moeten in heel veel dingen batterijen....

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb tegen iedereen gezegd dat ik niet hou van speelgoed met batterijen, en dat ik mijn kind daar dus ook niet me laat spelen. Het gevolg is dat mijn kind dus nauwelijks (geen) speelgoed met batterijen heeft.
  Neemt niet weg dat we wel batterijen hebben in weegschalen, klokken, afstandbedieningen etc
  groetjes, Puckie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alleen toen de kinderen rond de 1 jaar waren hadden we veel speelgoed met batterijen. En meestal plakte ik het geluid ook nog af met plakband. Maar nu bijna niet meer, want de kinderen hebben playmobil en de pop en als ik al cadeau's vraag let ik er wel op dat er of geen of weinig batterijen in moeten.
  Ik zag laatst iets leuks voor mijn dochter, maar daar moesten in totaal 8 batterijen. Dat heb ik dus maar laten liggen dat vind ik veels te gek.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. merk dat t minder wordt als ze ouder zijn ;) en t wordt minder gebruikt, ook door de opvangkids niet erg veel dus langzamerhand zal t hier verdwijnen of iig minder worden, alhoewel.. nu hebben we een hele serie toettoet... ;) dat is een en al batterij natuurlijk:p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed om te horen! :)
   Oww en de toettoet auto's zijn hier ook favoriet!! Idd een en al batterijen haha!

   Verwijderen