donderdag 9 juli 2015

Budget verhoogd!


Naar aanleiding van mijn berichtje vorige week, heb ik veel handige reacties en tips ontvangen. Ons weekbudget halen is nu bijna onmogelijk, We hebben de boodschappen, de oppas en dan hebben we nog maar een paar tientjes over... als we een keer uit eten gaan of een broek oid kopen, dan zitten we er al overheen, dus het is gewoon niet realistisch. 

Momenteel hebben we de volgende extra kosten;
* Luiers voor de tweeling
* Extra oppas 
* Melkpoeder voor de tweeling

Dit is bij elkaar al bijna de helft van het budget, dus dat gaat gewoon niet. De luiers blijven natuurlijk nog wel even, ik kreeg een reactie dat we ook wasbare luiers kunnen gebruiken, maar daar hebben wij niet voor gekozen... met 2 baby's, een peuter, een man, het huishouden en mijn werk heb ik het echt erg druk, dus hiermee hebben we voor gemak gekozen. 

De extra oppas zal nog wel even blijven, ze is er nu om mij te helpen met de kinderen en het huishouden en in de toekomst, als het allemaal wat rustiger is, zou ik haar graag willen houden zodat ik wat extra werk kan doen als zij er is. Als onze kleine man naar school gaat, is het misschien niet meer nodig, maar dat weten we nu nog niet. Dat is wel al over een kleine 8 maanden (wow!!) dus dat valt mee. 

De melkpoeder is voor nu natuurlijk wel nog nodig. Als de meisjes meer vaste voeding krijgen, dan drinken ze minder melk. Daarnaast stap ik bij 1 jaar over op gewone melk, dat hebben we bij onze kleine man ook gedaan en dat vond ik prima. De melkpoeder kopen we dus ook nog zo'n 8 maanden. 

Dat betekend dus dat we de komende maanden wel aan deze extra kosten vastzitten. Daarom heb ik het budget maar verhoogd. Als we het steeds niet halen, is dat niet echt een motivatie om het beter te doen, want dan wordt het zo'n "laat maar waaien" budget, nu moet het weer gaan lopen! 

Bedankt voor alle tips! 

3 opmerkingen:

 1. Groot gelijk. Soms is het even nodig, later kun je altijd weer naar beneden bijstellen. Succes.

  Wegschuld.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, groot gelijk! Juist vanwege dat 'laat maar waaien'-idee wat je snel kunt krijgen als je er steeds standaard overheen zit. Dan kun je maar beter je kosten even wat aanpassen naar de realiteit, dan steeds vechten tegen de bierkaai.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een budget moet wel reeel zijn idd.. anders maakt t niet meer uit of je er 10 of 100 euro overheen gaat ;) (erg herkenbaar :p)

  BeantwoordenVerwijderen