woensdag 24 juni 2015

weekmenu en uitgaven voor de boodschappen

Ons weekmenu voor de komende week!
Maandag 22 Juni;
We aten met familie omdat er weer familie uit het buitenland over is!

Dinsdag 23 Juni;
Restje Chinese kip van zondag

Woensdag 24 Juni;
Uiensoep, deze keer met tosti's

Donderdag 25 Juni;
Aardappels uit de oven met bloemkool en kip

Vrijdag 26 Juni;
Man eet op zijn werk en ik eet met de kinderen en mijn ouders

Zaterdag 27 Juni;
Eierragout met een pasteitje (vegetarisch)

Zondag 28 Juni;
Pasta met tomatensaus en groenten (vegetarisch)

Vorige week gaf ik bij totaal 2 supermarkten iets meer dan €47,- uit. Op de markt was ik €8,- kwijt voor heel veel aardbeien, 2 meloenen en 2 komkommers. Het fruit was de volgende dag al op ;) Gelukkig kunnen we nu steeds meer aardbeien uit de tuin plukken!


5 opmerkingen:

  1. Wat een lekker menu weer! En dat fruit op de markt kopen en de volgende dag alweer op... Ken ik... ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik snap niet goed hoe je : - van te voren kunt weten dat er voldoende Chinese kip gaat overschieten en
    - van een "restje" met twee volwassenen en 1 kind voldoende kunt eten.
    Voor een 2,5 persoonsmaaltijd heb je minstens een halve kip nodig, dat is geen restje volgens mij ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het restje was van zondag, dus toen ik het weekmenu op maandagochtend maakte wist ik al dat we over hadden! Het is een gerecht met rijst en daar eten we nog komkommer bij. Niet iedereen eet zoveel kip bij de maaltijd, wij eten weinig vlees en daar voelen we ons prima bij!

      Verwijderen
    2. We hebben helemaal niet zo veel vlees nodig als velen consumeren. 75 g per dag! is voldoende, dat is dus inclusief je broodbeleg. Wij eten met 2 personen vaak maar 1 hamburger of 150 g gehakt. Met 1 kipfilet kun je heelgoed een maaltijd voor 6 personen maken. Het gaat vooral om smaak die vlees afgeeft aan een gerecht.

      Verwijderen
  3. Ik verbaas met altijd dat het je met zoveel gemak lukt om te eten en drinken van EUR 50 per week. Tuurlijk eten jullie niet zoveel vlees maar dan nog. Ik vind het knap.
    Doe je die eierragout in een pastei bakje of is dat iets los. En wat eten jullie daar dan bij ?
    Wij eten in Belgie wel eens ragout als maaltijd maar dan met dikke frieten en salade. Thuis eten we alleen een pasteitje als voorgerecht. '
    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen