dinsdag 23 juni 2015

Ik ben verslaafd!


Na 5 jaar ben ik echt verslaafd en ik kan er niks aan doen :( Gelukkig wordt ik van deze verslaving niet ziek of blut en blijf ik er gezond bij, maar wat is het soms vervelend om echt verslaafd te zijn... 

Na 5 jaar besparen ben ik er verslaafd aan. Ik wordt blij van het oversluiten van verzekeringen, van het terugkrijgen van geld van de energiemaatschappij en van de reclamefolders op internet. Ik kijk dagelijks op onze rekening en schrijf alle uitgaven op en als ik een euro op straat vind is mijn dag helemaal goed.... 

Het fijne van deze verslaving is dat ik dit altijd kan blijven doen, maar het is natuurlijk niet alleen maar leuk. Ik vind het moeilijk om veel geld uit te geven en draaf heel soms een beetje te ver door. Ik hoop dat dat niet al te veel opvalt, want een vrek is wel het laatste wat ik wil zijn. 

Toch komt er een tijd dat de verslaving vanzelf een beetje minder wordt. Voornamelijk omdat er weinig meer te besparen valt, dat kan de volgende maand weer anders zijn, maar over het algemeen is het grote werk wel gedaan. En dat is soms jammer, want de echte kick krijg ik natuurlijk van de grote besparingen. 

Ik ben wel veel veranderd door mijn verslaving. Zo heb ik alle bespaar boeken bij de bieb nu wel gelezen, zit de vriezer altijd vol met kliekjes, eet ik de kapjes van het brood met smaak op en wordt ik heel blij als ik spullen kan verkopen of juist voor een prikkie op de kop kan tikken. We eten verbazend meer fruit en groenten van het seizoen en juist weer veel minder vlees. 

Ik heb inmiddels 3 kinderen gekregen en die zijn soms nogal funest voor mijn verslaving, want sommige dingen zijn echt, echt, echt nodig. Maar daarentegen zijn ze ook een mooie trigger om nog meer mijn best te doen, want hoe mooi zou het zijn als wij ze kunnen helpen met een eventuele studie of met hun rijbewijs. Dat duurt nog jaren, maar het wordt vast wel bij elkaar gespaard.

Ik lig nooit wakker van geld, heb geen schulden (alhoewel... die hypotheek!) en ben helemaal gelukkig met wat ik heb, dat ik dat geleerd heb is misschien nog wel het mooiste van deze verslaving.

Daarom hoop ik vanuit de grond van mijn hart dat ik nog heel lang verslaafd mag blijven! ;) 

Ben jij ook verslaafd? Laat het weten in de reacties! :D 

8 opmerkingen:

 1. Ja. haha. Maar lees mijn blog maar eens. Pffff de studiekosten komen eraan. Dus mijn verslaving is nu even omgezet in sparen voor de studie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben (nog) niet verslaafd aan besparen, maar wie weet komt dat nog.... hihi. Je blog inspireert mij in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou wel verslaafd willen zijn aan besparen, maar nu de kinderen groter zijn wordt dat alsmaar moeilijker. Hen verbieden op kamp te gaan of een hobby uit te oefenen omdat het (veel) geld kost kan ik niet over mijn hart krijgen en die (dure) beugel is ook echt nodig. Soms vind ik dat wel frustrerend want het geld vliegt eruit op die manier...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit soort verslavingen zijn zo gek nog niet, omdat ze leiden tot een goede levensstijl!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Denk erom: geniet, maar bespaar met mate! Zuinig zijn is niets mis mee, zeker als het veel goeds oplevert, maar let er op dat niets ten koste van je verslaving gaat, zeker niet je naaste. Dus zorg ik er tegenwoordig voor dat ik altijd het meeste rondjes geef als we op stap gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Word daar ook altijd vrolijk van! Voor weinig geld toch lekker koken, dingen goedkoop of gratis vinden, minder energie gebruiken dan de energiemaatschappij schat, geld overboeken naar de spaarrekening, opruimen, dingen zelf maken.... Om het vervolgens (gedeeltelijk) uit te geven aan écht leuke dingen.

  Nu met de vierde op weg heb ik minder zin om van alles 2e hands en op MP te vinden, koop nu wel meer gewoon in de uitverkoop voor ze.

  BeantwoordenVerwijderen