donderdag 25 juni 2015

De markt, eitjes en zwemmen

Sinds een paar weken ga ik elke week even naar de markt. Vooral nu ze heerlijk zomerfruit verkopen kom ik er vaak. De aardbeien, kersen, meloenen etc. zijn wel erg snel op, dus dat slaat af en toe een gat in het boodschappenbudget, maar ik geef mijn geld liever hieraan uit dan aan chips en koek. Ik ben ook heel blij dat onze kleine man zo lekker veel fruit eet... ook uit de tuin halen we nu elke dag aardbeien en frambozen, makkelijker kan niet!

Nu de meisjes er zijn, pak ik het bezoek aan de markt als moment om even samen met onze kleine man iets te doen, hij vindt het altijd heerlijk om mee te gaan, vooral omdat hij altijd iets te snoepen krijgt. Bij de bakker een kaasstengel of krentenbol, bij de notenkraam krijgt hij krentjes en bij de groenten en fruitkraam mag hij altijd iets lekkers proeven.... Ik heb thuis gelukkig veel hulp, maar het is ook vaak zo dat iemand dan iets met onze kleine man gaat doen, ook heel erg fijn, maar is mis af en toe even het een op een contact met hem, dat is natuurlijk ook heel belangrijk.
Man heeft dat gevoel ook en daarom nam hij woensdag vrij en is hij gaan zwemmen met onze kleine man. Hij vond het geweldig en ze hebben genoten. We dachten dat ze met twee uurtjes wel weer thuis zouden zijn, maar ze zijn de hele middag weggeweest, kleine man wilde steeds weer het zwembad in, van de glijbaan af en stukjes onder water "zwemmen" heerlijk toch?! <3

Nog even over de markt gesproken... mijn ouders halen altijd kaas op de markt en krijgen dan een bonnetje voor een gratis ei. Ze sparen ze altijd op en halen dan eens in de zoveel tijd een doos eieren, deze keer mochten wij ze hebben! Toevallig had ik zelf net nieuwe eieren gekocht, maar ze komen wel op, ik heb in ons weekmenu gelijk maar even een eierragout ingepland, die eten we dan met een pasteitje en een salade, makkelijk en lekker! :)

Zoals jullie weten deel ik elke week ons weekmenu en de kosten voor de boodschappen. Helaas krijg ik de afgelopen tijd wat minder leuke reacties... normliter trek ik mij daar weinig van aan, maar het bleef toch een beetje knagen deze keer. Ik heb daarom besloten om de kosten voor de boodschappen niet meer te vermelden. Dan hoef ik niet elke keer uit te leggen hoe het ons toch lukt om voor €50,- gezond te eten... het kan echt! Wij zijn het voorbeeld daarvan, maar op de een of andere manier geloven veel lezers het niet, jammer, want ik ben juist heel eerlijk. We eten niet altijd allemaal mee etc etc.... Ik heb in ieder geval geen zin meer om het continu uit te leggen, dus ik laat dat gedeelte vanaf volgende week weg, makkelijker voor mij!

Vindt jij het wel leuk om het weekmenu te blijven lezen? Of heb je liever een andere blog op woensdag?

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

7 opmerkingen:

 1. Fijn hoor, dat jullie zo af en toe toch tijd alléén hebben met zoonlief.
  Ook voor hem natuurlijk heel leuk.

  Kan me voorstellen dat je het vervelend vindt om telkens negatieve reacties te krijgen op jullie budget. Wel jammer voor ons ook want ik vindt het wel inspirerend om te lezen hoe jullie rondkomen met die 50 euro. En volgen op facebook gaat niet want die heb ik niet..en wil ik ook niet. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé wat jammer, ik vind het altijd weer een inspiratie! Wij zijn met zijn tweeën en zijn nog maar net aan het opletten op de boodschappen en zitten nu rond de 53 euro per week (gemiddeld over 12 weken). Onze kleine wordt in september geboren dus dan zal het wel weer anders worden. Wel een hele sport en dan leuk om te lezen hoe jullie het aanpakken. Vervelend dat er dan zulke reacties op volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stomme reacties ook altijd :( gewoon blijven schrijven over het weekmenu hoor! Haters blijf je toch wel houden helaas :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik lees je blog regelmatig en vind je weekmenu altijd erg leuk om te lezen. Ook de kosten voor de boodschappen horen er eigenlijk gewoon bij. Ik vind die 50 euro knap, maar dat moet zeker kunnen. Wij met z'n 2-en zitten ook zo rond dat bedrag en dan eten we ook nog bijna dagelijks vlees. Dus als mensen zeggen dat het niet kan, dan kunnen ze niet zo slim boodschappen doen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gewoon lekker blijven schrijven waarover jij wilt! Vervelende reacties hou je toch... Ik vind het juist leuk om te lezen dat jij voor 50 euro per week rond kan komen met 5 (mini)mensen. Dussss lekker doorschrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer van zulke reacties. Lijkt meer op jaloezie! Ik vind het, hoewel ik je nog niet extreem lang vol, juist een leuke post om te lezen. Het inspireert mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. schrijf wat je schrijven wil , en voor mee-lezers lees wat je lezen wil
  iedereen heeft over alle dingen toch weer een eigen mening
  het iedereen naar de zin maken lukt nooit , en hoeft ook niet .
  maar , en hopelijk is iedereen het daarmee eens :}
  fijne dag voor vandaag , voor iedereen !

  BeantwoordenVerwijderen