woensdag 3 juni 2015

Prijzen in de supermarkt

Ik wist al langer dat je bij verschillende supermarkten verschillende prijzen betaald. Dat is denk ik wel algemeen bekend, maar dat zelfs de prijzen in de supermarkt zelf kunnen verschillen, dat is iets nieuws voor mij! Afgelopen maandag deed ik boodschappen en wilde ik een keer krentenbollen meenemen. Die hebben we eigenlijk nooit, maar kleine man is er gek op sinds hij ze op het kdv krijgt.

Ik pakte een zak met 4 bollen voor €1,- en zakte daarna door de knieën voor het volkorenbrood, totdat mijn oog viel op een zak krentenbollen met 8 stuks helemaal onder in het schap. Even kijken... die waren dus ook gewoon €1,- !! Dubbel zoveel voor dezelfde prijs... ik hoefde niet lang na te denken welke ik zou kopen.

Ik heb weleens gehoord dat de pijnboompitten bij de salades ook een stuk duurder zijn dan de pitten bij de bakspullen, maar verder zijn dit soort dingen mij nog niet opgevallen.... Het is natuurlijk wel slim, want de meesten mensen kopen toch echt die zak van 4 bollen omdat die op ooghoogte ligt, een stukje goede marketing van de supermarkt!

Vorige week gaven we €42,38 en €3,04 uit bij verschillende supermarkten. In totaal dus; € 45,42 een mooi bedrag.

Dan nog even ons weekmenu van deze week!

Maandag 1 Juni;
Aardappels uit de oven met spinazie en een kaasburger

Dinsdag 2 Juni;
Lasagne
weer gehad van mijn moeder, ingevroren, dus die kon zo uit de vriezer in de oven... lekker makkelijk :)

Woensdag 3 Juni;
Kipsate met rijst en kroepoek

Donderdag 4 Juni;
Aardappels met sperziebonen en een stukje kip

vrijdag 5 Juni;
Geroosterde groenten uit de oven (vegetarisch)
Mijn zus eet hier met mij en de kinderen. Zij eet ivm buikklachten koolhydraatarm, ik maak daarom een flinke schaal geroosterde groenten en eet er zelf een broodje bij (denk ik) of ik leuk het nog op met feta of geitenkaas voor mijzelf.

Zaterdag 6 Juni;
Uiensoep met een broodje (vegetarisch)

Zondag 7 Juni;
Restjes

Heb jij weleens zo'n mooi prijsverschil meegemaakt bij de supermarkt?

6 opmerkingen:

 1. Ja die prijsverschillen kunnen dus echt groot zijn. Vaak is door je knieën zakken lonend, en je blijft er fit bij.☺ Ik heb sinds afgelopen week mijn boodschappen budget weer naar beneden bijgesteld en vind het knap van je, dat jij het met dit bedrag redt. Ik ga je vanaf vandaag volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja hoor, heel normaal, zeker bij brood etc idd.. toevallig vorige week bolletjes brood gehaald, wit en bruin. zag eerst in een "aanbiedingsmand" minipuntjes voor 1 euro, weet niet meer precies hoeveel.. ik dacht dat is niet handig met smeren etc.. dus ik dacht er zullen ook wel grote bollen zijn.. ja hoor 12 of voor 1,29...! super! het loont echt om even verder te kijken idd!! zeker bij brood! daar staan geen a of b merken op, maar het verschilt zeker ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat viel mij ook net op. Wilde stroop halen voor de pannenkoeken. Bij de bakspullen kostte "de echte" bijna 1 euro. Toen draaide ik me om om jam te pakken, zie ik daar stroop staan voor 80 cent.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wel even checken of het gewicht en ingrediënten gelijk zijn. Indien niet, dan kan je deze eenvoudige vergelijking niet maken.
  Groet,
  Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik koop sinds kort brood bij de budget bakker in leiden. ze kopen het brood op bij een luxe bakker (lees erug duur) van 1 dag oud.
  Ik had 2 halve volkoren broden, zak met 6 witte bollen, zak met 6 krentenbollen, 2 pistoletjes... in totaal 2.60 kwijt. En het brood blijft lang vers ook als je het uit de vriezer haalt.

  BeantwoordenVerwijderen