donderdag 11 juni 2015

Passief inkomen

Je hebt misschien weleens gehoord van een passief inkomen. Voor een actief inkomen moet je iets doen, zoals werken of mails klikken... maar voor een passief inkomen hoef je helemaal niks te doen, het geld rolt gewoon naar je toe om het maar even simpel uit te drukken.

Nou lijkt het me natuurlijk heerlijk om een mooi passief maandinkomen binnen te harken, want wie wil dat nou niet? Maar zo gemakkelijk is het niet! Tot nu toe maak ik gebruik van de volgende manieren;

* Rente op spaargeld... daar hoef je niks voor te doen en wordt in ons geval elk kwartaal gewoon bijgeschreven op de spaarrekening.

* Via euroclix ontvang ik 10% van de clix die de door mij aangemelde leden verdienen. Daar hoef ik verder dus niks voor te doen.

* Ik heb mijn blog waar natuurlijk advertenties opstaan. Mijn blogs blijven staan totdat ik ze ooit een keer van het internet verwijder, dus ik kan er aan blijven verdienen. Nou zijn jullie natuurlijk gewend dat ik iedere dag een nieuwe post plaats, dus ik vraag me wel af wat er van die inkomsten overblijft als ik helemaal niks meer zou plaatsen.

Al met al zijn deze dingen dus nog lang niet genoeg om een mooi passief inkomen te genereren, maar alle beetjes helpen.
Je kunt bijvoorbeeld ook nog denken aan;

* Een kamer (of huis) verhuren
* Beleggen
* Auto verhuren
* Besparen! Ga maar eens door al je vaste lasten heen... als je dingen kunt oversluiten en daarmee goedkoper uit bent, dan hou je dat geld over. Al is dat natuurlijk niet echt een inkomen ;)

Ben jij bezig met het genereren van een passief inkomen? En welke methodes gebruik je daarvoor?

Je kunt nog tot en met zaterdag meedoen aan de give-away op Facebook! *klik*

3 opmerkingen:

  1. Ik gebruik ook advertenties, Euroclix en rente, hoewel die rente natuurlijk tegenwoordig niet heel veel meer voorstelt. En qua advertenties merk ik ook echt verschil als ik een poosje minder regelmatig schrijf.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik beleg,spaar. Heb geld geïnvesteerd via geldvoorelkaar, verkoop kleding via vintykids laatste is niet helemaal passief omdat ik eerst een partij moet opkopen en vervolgens moet opsturen, maar als het er eenmaal is dan heb ik er geen omkijken meer naar. Verder doe ik mee aan t partnerprogramma van bol

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als je niks plaatst op je blog gaat het al snel bergafwaarts denk ik ;) Heb het nog niet uitgeprobeerd, want ik vind schrijven veel te leuk :D

    BeantwoordenVerwijderen