woensdag 10 juni 2015

Hoe kies je een supermarkt?


Om gebruik te maken van alle mooie aanbiedingen zou je eigenlijk alle supermarkten af moeten gaan, maar als we eerlijk zijn, hebben we daar natuurlijk helemaal geen tijd voor! Daarnaast is het voordeel al bijna weg als je ver met de auto moet rijden voor verschillende supermarkten. 

Ik krijg regelmatig de vraag welke supermarkt nou het voordeligst is... maar uit ervaring heb ik het idee dat het echt weinig uitmaakt naar welke supermarkt je gaat, het gaat er vooral om wat je er koopt. Een AH basic product kan goedkoper zijn dan het product bij de Lidl, maar een ander product is weer duurder... natuurlijk kunnen alle kleine beetjes helpen, maar voor een paar cent ga ik niet omrijden. 

Persoonlijk vind ik het belangrijk dat de supermarkt niet al te ver weg is. Ik doe meestal eens per week boodschappen, dus ik ga wel altijd met de auto, maar ik wil niet te lang onderweg zijn. 

Daarnaast wil ik niet betaald parkeren en ik vind het natuurlijk fijn als er vriendelijk personeel is. De aanbiedingen moeten goed zijn, maar vooral de producten die ik koop van een huismerk of een b of c-merk moeten voordelig zijn. 

Op dit moment koop ik de meeste boodschappen bij de Deen, daarnaast is er nog een AH in de buurt, die is een stuk dichterbij dus daar loop ik vaak in de loop van de week nog even heen voor verse dingen of dingen die ik vergeten ben. 

Wat vindt jij belangrijk bij een supermarkt? 

Ik deel vandaag ook graag nog even ons weekmenu! 
Maandag 8 Juni;
Aardappels met wortel en feta uit de oven (vegetarisch) 

Dinsdag 9 Juni;
Pasta met knoflook, peper en een salade (vegetarisch)

Woensdag 10 Juni;
Eten we met familie. Mijn ouders komen weer terug van vakantie, dus we eten met hun en mijn zus en zwager. Super fijn dat ze er weer zijn :) 

Donderdag 11 Juni;
ovenfrietjes met broccoli en een burger 

Vrijdag 12 Juni;
Man eet op zijn werk en ik eet met mijn ouders en de kinderen

Zaterdag 13 Juni;
Uiensoep met een broodje (vegetarisch)
doorgeschoven van vorige week

Zondag 14 Juni;
Kipshoarma 

Vorige week gaf ik het volgende uit aan boodschappen;
Deen weekboodschappen € 48,63 
Lidl, extra boodschappen € 13,64
Markt (aardbeien) € 5,- 

Totaal; € 67,27 
Best aan de hoge kant voor ons, maar ik vind het heerlijk om met mooi weer naar de markt te gaan en daar heerlijk zomerfruit te kopen, dat gaan we zeker vaker doen de komende tijd, nog gezond ook! ;) 

9 opmerkingen:

 1. standaard kom ik per week bij 1 supermarkt h.oogvliet en 1x per maand koop ik voorraadartikelen bij l.idl. bij appie kom ik alleen voor koffieaanbieding voor mijn man en d.igros heeft altijd goede aanbiedingen voor wasmiddel.

  in Duitsland slaan wij de verzorgingsproducten en de luiers in meestal 2x per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meeste bij Lidl die zit vlakbij. Aldi en AH 12 km ver, wel naast elkaar dus die doe ik samen.
  Vlees vaak bij Islamitische winkel of aanbiedingen slager.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hier is de keus makkelijk. man gaat met de auto naar werk/zwemles dochter, en doet dan tijdens zwemles of gelijk vanuit werk boodschappen bij de lidl (ik maak t lijstje :p)
  ik doe 1 a 2x per week bij de supermarkt naast school (keuze uitplus en dirk.. altijd de dirk, behalve als zij een product niet hebben of voor een specifieke aanbieding naar de plus) andere winkels zijn niet handig met meerdere kids als je met de fiets moet en dus met meerdere kids de winkel in moet die gaan rondrennen ;) liever in de duowagen of enkele wagen of zoontje is bijna 3 gewoon op de fiets en dan hij in de kar van de winkel oid. dus vrij praktische afwegingen hier ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe bijna al mijn boodschappen bij de AH. Daar woon ik namelijk 300 meter vandaan. ;-) Ik zou wel gek wezen als ik dan ik weet niet waar naartoe mijn boodschappen ging halen op mijn fiets. Soms ga ik naar de natuurwinkel voor een paar spulletjes die ik perse alleen daar vandaan wil hebben en niet te koop zijn bij de AH.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het belangrijk dat groente en fruit vers is en een week houdbaar tot mijn volgende boodschappen ronde. De ah xl is hier een 7 km vandaan. Daar rijd ik naartoe. Even daarvoor ligt de Lidl en daar haal ik ook van alles. In het dorp ligt een supermarkt maar ik was nooit tevreden over de versheid, dus al een jaar of 6 rijd ik naar de ah.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Appie en de lidl! Maar de laatste tijd hoef ik niet zoveel meer bij de appie te halen omdat lidl ook steeds meer keuze heeft. Maar bepaalde artikelen wil ik van een bepaald merk en die komen van de appie.

  Gr Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De Deen vind ik vooral erg fijn op de dinsdag. Ookal vind ik dat ze de laatste weken weinig goede acties hadden die voor ons gezin nuttig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga naar de Jumbo 1x in de week. En halverwege de week nog een keer naar de AH voor verse producten.
  En heel soms ga ik naar de Lidl, maar met de boodschappen die ik haal is de Lidl niet goedkoper dan de Jumbo. Ik ga voor de luxe producten naar de Lidl, zoals zalm, ijs en nootjes en koekjes, dan zijn zij toch echt goedkoper. Maar dat is een paar keer per jaar, dus vind ik niet echt meetellen.
  Ik moet voor mijn boodschappen echt wel een km of 10 rijden, enkele reis dus wil gewoon bij 1 winkel mijn boodschappen doen. Het is ook niet mijn hobby en ga dan ook zo vroeg mogelijk in de ochtend als het lekker rustig is.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik koop voornamelijk A merken en ga daarvoor naar de Jumbo. In ons dorp zit geen lidl of iets dergelijks wel 2x Jumbo, Deen en AH. Bij de AH en de Deen haal ik meestal de aanbiedingen. De Deen is nieuw bij ons en ik vind het een fijne winkel. Bij AH vind ik groente en fruit lekkerder dan bij de Jumbo's maar dat kan een lokaal probleem zijn.
  Vlees en vleeswaren koop ik bij voorkeur bij de slager. Heel af en toe neem ik wat bij de super mee.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen