vrijdag 26 juni 2015

Bedankt belastingdienst!

Gisteren ontvingen we nog een mooi bedrag van de belastingdienst. Dit waren nog toeslagen waar we nog recht op hadden over 2014.

Ik had de definitieve berekening pas in het najaar verwacht en schatte het ongeveer de helft zo hoog als dat het nu is, dus dat is een mooie meevaller :)

Ik vond het even verleidelijk om het bedrag over te maken naar de bank om de hypotheek af te lossen, maar ik blijf het niet durven! We hadden natuurlijk verhuisplannen en wat we in gedachten hadden kon uiteindelijk niet. Er was wel nog een andere optie en die zijn we nu aan het onderzoeken, daar gaat gewoon wat tijd overheen, omdat het best een complex gebeuren wordt.

Aangezien we ons huis denken te verkopen voor een prijs waarbij we precies quiet draaien, als dat toch zo ver komt, dan lijkt het ons toch niet voordelig om nu nog een paar maanden extra te gaan aflossen. Ik weet dat natuurlijk niet zeker, want daarvoor heb ik er te weinig verstand van, maar dat betekend dus toch dat we de spaarrekening verder laten groeien. En dat zal goed van pas komen als we toch wel gaan verhuizen...

Over verhuizen gesproken... Onze buren aan de ene kant gaan weg. Ik ben er niet rouwig om, want ze veroorzaken nogal wat overlast. Met de andere buren, overburen etc hebben we heel leuk contact, maar met hun helaas niet. We weten natuurlijk niet wat ervoor in de plaats komt... Maar dat wachten we weer af ;)

Om af te sluiten wil ik iedereen die gisteren heeft gereageerd even bedanken! Ik trek mij normaliter weinig aan van stomme reacties, maar ik blijf mijzelf verdedigen over ons boodschappenbudget, en daar heb ik gewoon geen zin meer in ;)
Natuurlijk weet ik wel dat we straks ons budget omhoog moeten gooien, als de kinderen groter worden of uiteindelijk in de pubertijd zitten, maar voor nu lukt het echt! De weekmenu's zal ik gewoon blijven plaatsen, maar het budget niet meer. We zitten gewoon elke week rond de €50,- dat zal niet veranderen de komende maanden :)

3 opmerkingen:

 1. Fijn zo'n financiële meevaller! En inderdaad denk ik verstandig om het te bewaren voor een mogelijke verhuizing.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn zeg, een meevaller! Zelf ben ik dus ook bezig met huis verkopen, verhuizen, enzovoorts, en ik merk dat dat ook invloed heeft op mijn aflosgedrag. Ik heb nu liever wat meer reserve, omdat dat toch een bepaalde flexibiliteit geeft. Contant geld in een huis storten kan op een later moment ook altijd nog. Als ik echt megaveel zou krijgen, dan zou het anders zijn, maar zolang het niet om bijvoorbeeld €5000 gaat dat ik gemakkelijk - zonder het te missen - kan aflossen, dan denk ik er toch even drie keer over na.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk zo'n grote meevaller.

  Fijn dat de buren gaan verhuizen, zeker als ze overlast veroorzaken ;).

  BeantwoordenVerwijderen