donderdag 14 mei 2015

Vakantiegeld

Mei is altijd een leuke maand... Natuurlijk door het vakantiegeld :) sinds ik als zzp-er werk krijg ik natuurlijk helemaal geen vakantiegeld meer, of ik zou het zelf aan mijzelf moeten overmaken... Maar man krijgt het natuurlijk wel.

Wij gebruiken het vakantiegeld eigenlijk nooit specifiek voor vakantie. Omdat we vaak in het laagseizoen weggaan, betalen we het dan van de lopende rekening, of, als die niet toereikend is, van de spaarrekening. Dus het gaat eigenlijk van de grote hoop, maar indirect betalen we het misschien wel van het vakantiegeld... Lekker duidelijk ;)

Dit jaar hebben we nog geen bestemming voor het vakantiegeld. Dat ligt ook helemaal aan het gesprek met de bank binnenkort.... Dat is tegenwoordig met heel veel dingen zo. We willen bijvoorbeeld een nieuwe tandarts zoeken, maar ja, als we gaan verhuizen kunnen we beter bij de huidige blijven, want dan heeft het weinig zin. Onze hele toekomst hangt ongeveer af van "het gesprek"

Als we zouden verhuizen, dan kunnen we het vakantiegeld vast goed gebruiken voor de makelaarskosten, potten verf, behang ofzoiets... Als we hier blijven wonen dan kunnen we het gebruiken voor onderhoudskosten of het aflossen van de hypotheek... We wachten het allemaal maar af!

Wat ga jij doen met je vakantiegeld?Like Samen Besparen op Facebook! *klik*

12 opmerkingen:

 1. Toch wel een spannende periode voor jullie. Als die verhuis door gaat komen jullie opnieuw terecht in een periode vol creativiteit.
  Mijn vakantiegeld komt meestal in mijn buffer terecht, dus dat wordt onrechtstreeks gespendeerd aan vakantie, kledij, geschenken en jaarlijkse kosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn vakantiegeld, is niet zoveel, maar wordt eerst een deel aan mijzelf betaald. En de rest gaat in de algemene buffer waar we dit jaar van gaan verbouwen in huis. Wij gebruiken het nooit voor een vakantie, want dat gaan we niet, maar wel voor dagjes weg. En voorgaande jaren gebruikte ik het ook wel om apparaten te kopen die ik graag wilde hebben zoals een camera, computer of andere gadget.
  Manlief zelfstandige dus geen vakantiegeld maar meestal boek ik wel een bedragje extra over wat we dan ook voor dagjes weg gebruiken.
  Alleen dit jaar wordt het meeste geld dus besteed aan de grote verbouwing.
  Ik hoop voor jullie dat het een positief gesprek zal zijn.
  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons gaat het vakantiegeld naar de auto... We hadden een APK en alles bij elkaar kost het 1000,-.... : (

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer, maar wij krijgen ook geen vakantiegeld. Ikzelf heb een oproepcontract met vakantietoeslag in mijn uurloon. En vriendje ontvangt alleen studiefinanciering, de DUO geeft ook niks extra's helaas.
  Als we het wel zouden krijgen, had ik er waarschijnlijk wel degelijk een vakantie van geboekt, omdat het heel hoog op mijn wensenlijstje staat om met mijn gezinnetje op vakantie te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben dit jaar het vakantiegeld al in April gekregen toen Sander van baan wisselde. Het is op de spaarrekening gezet. Die moesten we weer even aanzuiveren na het betalen van de vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met kinderen kom je helaas te snel in de situatie dat je in de drukste en duurste periode op vakantie moet wanneer je wilt gaan. Wij gaan altijd 14 dagen naar de zon, we zijn er achter gekomen (jaren geleden) dat dit voor ons gezin met pre puber en puber het beste werkt. Dit jaar gaan we naar Kreta. Dit betalen we van het vakantigeld van man. Er blijft dan nog wat over wat ik gebruik als leef geld ter plaatse. Mijn vakantiegeld sparen we maar de wasmachine heeft kuren dus ik denk dat we die vervangen.
  Met jullie plannen om te verhuizen zou ik het vakantiegeld ook daarvoor reserveren. Toen wij 14 jaar geleden dit huis kochten hebben we dit net na de zomer besloten en waren toen al op vakantie (toevallig ook Kreta) geweest. In die tijd verkochten we ons eerste huis binnen een week met een mooie winst en hebben we een deel gebruikt voor het opknappen en aankleden. Daar ging toen best veel geld in zitten. Het overige deel van de winst hebben we afgelost.
  Veel succes met "het gesprek"
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn vakantiegeld is ongeveer €2.000,00. Ik ga in juni een week weg en dat kost €415,00. €100 al betaald. Restant betaald ik van vakantiegeld maar dat is omdat het net zo uit komt qua datum. Moet drie weken ervoor de €315 betalen. Rest gaat naar de spaarrekening. Waarschijnlijk ga ik in het najaar ook weg maar dat zal max €585 kosten dus helft blijft echt op de spaarrekening. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij gebruiken het altijd voor de vakantie en extra uitjes. Aangezien wij 2x volledig vakantiegeld ontvangen, komen we hier gemakkelijk mee uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ga het vakantiegeld gebruiken voor een nieuwe fiets. Ik verwacht tussen de 500 en 600 euro te krijgen. Zo heb ik van het 'extra' geld een nuttig iets, wat anders niet te betalen zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik ga een deel gebruiken voor een aflossing van de hypotheek ..
  een deel voor spaarrekening de rest voor enkele kleine klusjes in het huisje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hier gaat het ook gewoon op de spaarrekening. we willen een nieuwe bank besteleln (ja nog steeds, t schiet niet op :p) en of we dat nu van t vakantiegeld betalen of de spaarrekening.. t is van dezelfde berg ;) en wat er overblijft gaat op de spaarrekening. vakantie is ngo niet geboekt, helaas in t hoogseizoen omdat dochter naar school gaat. maar nog geen idee waar we heen willen, we hopen op een leuke aanbieding ;)
  we zijn ook enorm aan t sparen voor als we een koophuis tegen komen.. qua hypotheek kunnen we niet bijzonder veel krijgen dus dan zelf maar flink proberen bij te sparen..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit jaar houden we het even achter de hand voor de verbouwing. Als we geld "over" houden gaan we in het najaar nog op vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen