zaterdag 2 mei 2015

Financieel; terugkijken op April en vooruitkijken naar Mei

April was financieel een fijne maand! Mede door de verkopen van oude, ongebruikte spullen en het verder opletten qua uitgaven hebben we goed kunnen sparen :) de buffer is nu weer bijna op het gewenste niveau, dus dat is mooi.

Als ik terugkijk hebben we geen rare uitgaven gedaan. Het duurste was het aanvullen van de zomerkleding van man en kleine man, maar dat was ook maar rond de €60,-
Verder merk ik echt dat we niet zoveel nodig hebben. Nu we gewoon druk zijn met de meisjes kom ik nog minder in de winkels en ik mis nog niks... Het scheelt echt enorm qua uitgaven om gewoon thuis te blijven en zolang dat ook leuk blijft doen we dat ;)

Mei wordt financieel ook niet echt een spannende maand. We verwachten geen grote uitgaven. Natuurlijk komt er wel weer vakantiegeld binnen en daarmee is de buffer weer mooi op pijl. Of we daarna de hypotheek verder aflossen weten we nog niet. Deze maand hebben we ook een gesprek bij de bank om eens te kijken of we misschien kunnen verhuizen in de toekomst, dus of het dan verstandig is om verder af te lossen moeten we even berekenen en afwachten.

Inmiddels hebben we iemand gevonden die mij extra gaat helpen met de tweeling. Ze zal ongeveer twee middagen in de week hier zijn, de andere dagen helpen mijn ouders of is man thuis, dus ik krijg het een stukje makkelijker ;) natuurlijk brengt dit kosten met zich mee, maar het is prima te doen... Wellicht heb ik dan op andere momenten wat meer tijd over om wat te werken waardoor het elkaar wel weer opheft. We zullen het allemaal zien.

Wat zijn jou financiële verwachtingen voor Mei?

Like samen besparen op Facebook! *klik*

4 opmerkingen:

 1. Fijn dat jullie een rustige maand hadden.
  Verhuizen, dat gaat jou meteen de gelegenheid geven om nogmaals te bekijken wat je al dan niet nodig hebt. Wie weet heb je dan nog wat exta om te verkopen.
  In mei voorzie ik enkel het verjaardagsfeestje van mijn dochter en een communiefeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het gesprek met de bank goed gaat, dan moeten we inderdaad het hele huis uit gaan zoeken! Ik weet zeker dat er dan nog veel meer weg mag/ verkocht kan worden... Ik ben benieuwd ;)

   Verwijderen
 2. Het gaat goed bij jullie. Hier is deze maand erg rustig geweest op afgelopen week na. De mei vakantie is begonnen. Een dagje Den Bosch hakt er behoorlijk in. Voor twee personen complete kleding en schoenen, voor 1 persoon wat t shirts en voor mezelf een rok, blouse en twee shirts. Daarnaast eten en drinken. pfff. Een vakantie was goedkoper geweest, maar dan hadden we deze aankopen alsnog moeten doen. Komende week twee dagen Amsterdam.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In de maand mei willen we proberen het rustig aan te doen. Er zit een verbouwing aan te komen en daarvoor kunnen we het (vakantie)geld goed gebruiken. Dus hand op de knip, voorraden opmaken en hopelijk kunnen we al wat oogsten uit ons minimoestuintje.

  BeantwoordenVerwijderen