dinsdag 14 april 2015

Voedselverspillers!

Dat katten soms nogal kritisch kunnen zijn, weet elke kattenbaas wel... Wij hebben zelf 2 katten en gelukkig valt het mee. Ze hebben wel hun eigen "eisen" en eigenaardigheden, maar kritisch zijn ze nooit geweest in de 7 en 6 jaar dat ze bij ons zijn.

7 jaar geleden kwam Pluisje bij ons, een grijze poes. Ze kreeg alle aandacht van de wereld, maar aangezien we allebei fulltime werkten, was de aandacht er alleen s'ochtends en s'avonds. We besloten om er een katje bij te nemen. 6 jaar terug kwam Tijger bij ons, een cyperse kater. Helaas zijn ze nooit echt vrienden geworden, maar ze tolereren elkaar wel. Pluisje is heel rustig en gaat haar eigen gang, ze slaapt heel veel en is altijd lekker lui (met soms een drukke bui)
Tijger is heel druk.... enthousiast en rent het hele huis door. Hij is een echte jager en heeft ons al vaak muisjes of musjes gebracht... en zelfs een keer een duif en een ekster. Geen bangerik dus, maar wel een echte kater. Als er een andere kat in onze tuin komt, dan wordt hij helemaal gek en staat voor het raam te snuiven en te tieren... het gekke is dat hij ook gewoon heel lief is. Hij komt graag bij mij liggen en spint er vaak op los!

Toen kwam onze kleine man en dat vonden ze best interessant. Tijger lag opeens een keer op mijn buik en een kleine week later was de zwangerschapstest positief... dat had hij dus al door! Tijdens de zwangerschap lagen ze allebei het liefst bij mij. En toen was er opeens een baby... Pluisje snuffelde aan de maxo-cosi en gromde wat af... Tijger snuffelde en gaf kopjes. Nog steeds moet Pluisje niks hebben van kinderen, maar Tijger en onze kleine man spelen heel vaak samen!

En toen kwam er een tweeling... nog twee kindjes erbij! Ze keken er niet echt meer van op en gingen het beiden een beetje uit de weg. Prima, vond ik... dan accepteren ze het en kijken gewoon wanneer ze willen. Ik dacht dat er niks veranderd was, aangezien we ze ook nog steeds veel aandacht geven!

Totdat ze opeens kritisch begonnen te worden!
De brokjes eten ze nog steeds, dat is geen probleem. Maar het vlees dat ze s'ochtends en s'avonds krijgen bleef steeds vaker staan. We kochten opeens nog maar een paar smaken, en uiteindelijk nog maar 1 smaak. Maar helaas, ook die blieven ze niet meer.
Ik heb geen idee of het met de komst van de tweeling te maken heeft, maar ze halen hun neusjes in ieder geval op voor het vlees wat wij ze voorzetten...

Aangezien ik niet van voedselverspilling hou, hebben we besloten om ze maar even geen vlees meer te geven, we zorgen dat we wat kuipjes op voorraad hebben, zodat we ze af en toe iets kunnen geven, maar nu moeten ze het doen met brokjes. Dat krijg je ervan als je baasjes niet van voedselverspilling houden ;)

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

4 opmerkingen:

 1. jammer dat de katten nu veranderen, wel herkenbaar :) hier ook 2 katten en ondertussen 2 kids. dochter had altijd veel boosheid in zich en de katten moesten wennen aan kinderen.. dochter heeft heel wat krabbels gehad van 1 kat.. helaas :( ze zocht t ook altijd op... ondanks dat ik uitlegde wat wel en niet kon.. nu voelt ze het juist zelf heel goed aan en is ze heel lief met katten en honden enz.. jongste is van zichzelf heel rustig en t lijkt wel of hierdoor de kat weer vertrouwen heeft in kinderen.. zoontje heeft misschien 1x een krabbel gehad en een oppaskindje ook (helaas een litteken net boven zn lip :( voel me er echt rot over.. maar gelukkig heeft ze zelf ook katten dus snapt hoe t kan gebeuren...)

  hier krijgen de katten sowieso alleen brokken eigenlijk.. van de lidl. in brokken zijn ze een beetje kieskeurig.. die van de lidl en van de intratuin eten ze en vast duurdere merken ook wel, maar goedkope van de supermarkt bijv niet.. :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat apart zeg! En zouden ze niet misschien de smaak van het voer veranderd hebben en dat de katten dat proeven?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier gooien we ook niets weg, meng het bv met een ander merk ( katten houden van afwisseling vaak ) hier 4 katten en 3 honden dus alles gaat altijd op. Een kat van 14 zonder kiezen eet alleen nog kuipje's maar wel elke dag een andere smaak :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aan brokjes hebben ze genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen