vrijdag 3 april 2015

Verkoop challenge, doe je mee?!

Nu bijna iedereen aan het opruimen, minimaliseren etc. is geslagen, doe ik daar ook graag aan mee... het valt mij op dat ook ons huis alleen maar voller en voller wordt, en niet alleen met baby's ;)

Hoewel ik er zelf erg op let, blijven er ongemerkt steeds meer spullen binnenkomen en die ruimen we op, in kasten, op zolder en soms ligt het gewoon ergens totdat het weer verplaatst wordt. Uiteindelijk gooien we best wel dingen weg, maar er liggen nog enorm veel dingen die wel iets sneller ons huis mogen verlaten.

Opruimen en spullen wegdoen is fijn, maar het is nog fijner om er een bedrag aan over te houden, want al die spullen hebben ons toch ook geld gekost. Nou kun je natuurlijk niet alles verkopen... dus weggooien mag in deze challenge ook.

Ik heb bedacht om de verkoop challenge te starten om meer te gaan sparen. We zijn dit jaar bezig om de spaarrekening weer op het gewenste niveau te krijgen, en dat gaat binnen een paar maanden zeker lukken, maar sneller mag natuurlijk altijd! Ik weet inmiddels dat vele kleine beetjes, 1 grote maken. Daarnaast verwachten we dit jaar wat onderhoudskosten voor onze woning, dus daar mag ook voor gespaard worden... genoeg te sparen in ieder geval!

De challenge werkt als volgt;
* Elke week plaats ik in ieder geval 1 advertentie op marktplaats. Dat lijkt misschien niet zoveel, maar alles wat weg is, is dan maar weg. Meer advertenties mogen natuurlijk altijd.
* Als dingen niet verkocht worden, kies ik er een mooie bestemming voor... de kringloopwinkel, weggeven of weggooien in het uiterste geval.
* Ik zal mijn marktplaats winkeltje binnenkort even spammen op mijn blog, misschien kun jij nog iets van onze spullen gebruiken ;)
* Elke week geef ik een update over de gang van zaken.

Ik heb even een kort rondje door het huis gelopen en zo snel al 8 dingen gevonden die op mp kunnen, dus ik kan de komende weken vooruit! Ik doe de challenge zolang als nodig is...

Doe je mee?! Laat een reactie achter!

Like Samen Besparen op facebook... *klik*

14 opmerkingen:

 1. Het rottige met marktplaats vind ik altijd dat je dan nog met je zooi blijft zitten. Ik verkoop ook meestal behoorlijk slecht. Dat haalt bij mij dan de 'flow' van het opruimen er zo uit!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik inderdaad! Mijn ervaring is dat als je kleine prijsjes vraagt, je bijna alles snel kwijtraakt via marktplaats! We gaan zien of het mij deze keer ook lukt!

   Verwijderen
 2. Leuk idee!! Ik denk FF na of ik meedoe!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe mee! Een goede stimulans om door te gaan! Ik heb vanmorgen de eerste twee advertenties al geplaatst. De één op MP, de ander op de kinderhoek van FB (mag ook toch??)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hihi.. ik ben zo gemotiveerd dat ik maar gelijk een tabblad aangemaakt hebt op m'n blog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Ik ga er ook een tabblad voor aanmaken (goed idee!) en op fb mag natuurljk ook! Als we de spullen maar kwijtraken :)

   Verwijderen
 5. hier n moet vooral kinderkleding weg, wacht noge ven tot mn zusje bevallen is, dan weet ik of ze jongesn of meidenkleding kan uitzoeken :p de rest dan langzamerhand weg via pakketten oid, weet t nog niet. verder kan er helaas niet zoveel weg.. huis wordt voller en voller.. door mn opvang (gastouder). speelgoed,beddengoed,slaapzakjes, knutselspullen, themaspullen(sinterklaas bijv), maar ook tuitbekers en al die dingen, hebben we zelf niet of nauweliks nodig, maar moet t wel een plek geven voor mn opvang.. kom ruimte te kort :p maar er komt wel steeds meer bi voor mn eigen kids omdat die ouder worden.. lastig soms.. maar daarom wil ik als mn zus bevallen is, de kinderkleding aanpakken om weg te doen en er staat nog een doos vol positiekleding.. vna alles weer eens fotos maken en op mp of regiogroepen zetten en anders toch echt besluiten dat het in een kledingbak of naar de kringloop moet.. ruimte maken! maar 1 per week vind ik dan weer niet handig :p maar ooit als ik tijd heb uist even doorzetten en van veel dingen tegelik fotos maken enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel goed idee. Meer ruimte én meer geld kunnen we allemaal wel gebruiken toch ;-)
  Ik doe mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk idee zeg! Ik doe mee maar op een andere manier. Marktplaats vind ik niet meer echt het ideale platform voor het verkopen van baby/kinderspulletjes dus ik doe het via de facebook verkoop groepjes, daar gaat het toch net even wat sneller op de één of andere manier.

  Ik ben toevallig vandaag al begonnen haha! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om het bij te houden! Soms ruimt het net wat makkelijker op als je er nog iets voor krijgt. Ik ben er al even mee bezig (opruimen en verkopen/ weggeven) maar op het moment staat er niks op mp. Ga door dit blogje weer op zoek naar nieuwe mp objecten!

  BeantwoordenVerwijderen