donderdag 2 april 2015

Kletspraatje

Afgelopen week sloten we de maand Maart af. De financiën gingen goed en daar ben ik heel blij mee. Het loont gewoon echt om alleen te kopen wat je nodig hebt. Natuurlijk moet je dat niet extreem doen, want het moet allemaal wel leuk blijven, maar zo'n maand waarbij je gelijk een hele hoop geld overhoudt, is wel goed voor de motivatie! Eigenlijk denken we momenteel altijd al na over alle uitgaven, dus ik hoop dat er dit jaar meer van zulke maanden zullen zijn.. we gaan het zien ;)

In Maart schreef ik, eigenlijk onverwachts gewoon elke dag een blog. Mijn blog over het modale inkomen werd het beste gelezen *klik* Ook weleens leuk om te vertellen ;)

Ons leventje speelt zich nu vooral binnenhuis af. De meisjes hebben nog veel voeding nodig en helaas is het weer niet echt lekker... ik weet nog dat, toen onze kleine man geboren was, we heel veel wandelden! Het was toen een heerlijk voorjaar, maar dit jaar valt het tot nu toe wat tegen. De keren dat ik heb kunnen wandelen zijn op maximaal 2 handen te tellen!

Over het weer gesproken, wat een storm afgelopen week! Het was voor onze buurt precies de dag om de afvalbak met plastic afval aan de weg te zetten. Uiteraard besloten wij om hem nog maar twee weken te laten staan, plastic afval kun je immers lekker aandrukken. Helaas stonden er alsnog heel veel afvalbakken buiten en natuurlijk lagen die binnen een paar minuten om. Afgelopen zaterdag werd er hier in de buurt een schoonmaakactie georganiseerd, maar ze kunnen wel weer beginnen, overal ligt en vliegt plastic...
Ik kan daar nogal verdrietig van worden... kunnen mensen niet eens meer zelf bedenken dat ze hun plastic bak op zo'n stormdag beter niet aan de weg kunnen zetten? Ze scheiden hun afval toch ook ivm het milieu, neem ik dan zomaar aan. Nu ligt alles lekker in de bosjes, daar schieten we wat mee op met z'n allen... *zucht* misschien ben ik een wereldverbeteraar, maar ja, zolang dit soort dingen gebeuren blijf ik plastic oprapen, iemand moet het doen, toch?!

De dagen vliegen echt voorbij, dat komt vooral doordat we s'avonds heel vroeg in bed liggen! Als de meisjes gaan slapen, slapen wij ook. We mogen echt niet klagen, want ze laten s'nachts soms al 5 uur tussen de voedingen, dus dat is heel erg fijn! Maar door die gebroken nachten blijf je toch moe.. gewoon omdat de slaap verstoord wordt. Nou ja, voordat we het weten zijn ze weer voorbij, zoals ik al zei; de dagen gaan heel erg snel!

De bevalling lijkt alweer ver terug, en dat betekend ook dat ik weer aan de slag wil. Als man vrij is, ga ik in ieder geval de komende weken wat uurtjes werken, het hoeft in principe nog niet, maar ik heb er wel weer zin in.... en het extra inkomen is ook weer mooi meegenomen....

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

5 opmerkingen:

 1. Fijn om te lezen dat alles voorspoedig gaat. En ja, dat weer zit niet echt mee om naar buiten te gaan met de meiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaat goed, zo te lezen. En het schijnt met de Pasen best redelijk weer te worden, lekker naar buiten dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat gaan we zeker doen :) er schijnt echt lente weer aan te komen... Kom maar op zou ik zeggen!

   Verwijderen
 3. Hoop dat je gauw lekker naar buiten kan met de meisjes, lekker vitamine d opdoen enzo!
  Stom he van dat plastic. Maar 't is ook stom dat 't in van die hele iele zakjes moet. Hier hebben ze enorm stevige zakken ervoor, dat is toch wel handiger met storm en vervelende pestventjes die die zakken een rotschop geven in het voorbij fietsen....
  Fijn dat alles zo lekker loopt bij jullie. Hoe vindt de grote broer het?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat plastic is echt waardeloos... Wij hebben echte afvalbakken maar dat waait dus gewoon om :/
   Grote broer vind het erg leuk! Ik had niet verwacht dat hij zo lief zou zijn ;) maar hij geeft ze kusjes en aait ze over hun hoofd als ze huilen, waarbij hij dan herhaalt; niet huilen zusje, Thijs is bij je <3 ik mag dus niet klagen ;)

   Verwijderen