maandag 30 maart 2015

Parfum, duur of niet?!

Er is hier in huis veel veranderd sinds we zijn gaan besparen. Ik heb al eens eerder verteld over de persoonlijke verzorging. Er zijn veel spulletjes verdwenen op het badkamerplankje... dat scheelt een hoop geld en dus producten die geproduceerd en vervoerd moeten worden. Het milieu is ons dankbaar ;)

Natuurlijk zorgen we ervoor dat we onszelf nog steeds dagelijks douchen, onze haren wassen en er nog leuk uitzien... maar de overbodige dingen zijn inmiddels wel verdwenen.

Ik vind het ook belangrijk om lekker te ruiken (wie niet, zou je eigenlijk denken!) en we gebruiken dus ook gewoon parfum, of l'eau de toilette... net hoe je het noemt. Toch is ook daar iets aan veranderd.

Vroeger kochten we dure luchtjes. mijn favoriete luchtje kost nog steeds ruim €50,- per flesjes. Man zijn favoriete luchtje kost ruim €70,- per flesje... en die luchtjes gebruikten we dagelijks.... er moest dus regelmatig een nieuw flesje gekocht worden.

Inmiddels gebruiken we andere merken. Er zijn bijvoorbeeld luchtjes van zo'n €15,- die ook lekker ruiken.. en die niet na een uurtje al vervlogen zijn. Daarnaast krijgen we met verjaardagen nog weleens een cadeaubon van een parfumerie.... als we weer iets nodig hebben, wordt dat met de cadeaubonnen betaald, ik heb er inmiddels nog 4 liggen volgens mij! Dus dat is lekker gratis winkelen.

Waar we nu ook op letten is dat we maar 1 flesje in gebruik hebben. Vroeger had ik misschien wel 5 flesjes die ik gebruikte... na een tijdje kon ik er weer 1 weggooien omdat die niet meer lekker rook, ook zo zonde!

Nou is het gebruik van parfum niet echt goed voor het milieu, maar ik hou er gewoon van! My guilty pleasure... :) En van de besparing worden we ook blij.. de luxe en duurdere merken zijn echt niet veel beter. Weer wat geleerd ;)

Gebruik jij parfum?!

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

12 opmerkingen:

 1. Heel af en toe. Maar ik moet het juist vaker gaan gebruiken want anders kan ik het straks inderdaad weggooien :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijna elke dag! Ik word er vrolijk van! Mijn favoriete luchtje kost in de winkel ruim 70,- per flesje. Ik maak er een sport van om te proberen ze onder de 25,- te kopen en dat lukt vaak door na Sinterklaas en Kerst op Marktplaats te kijken en te letten op mega kortingen in de winkel. Vorig jaar zo dus 2 gescoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geniet van mijn dagelijkse parfum! Zo lang het kan, doe ik het. Maar dan wel uit de aanbieding, zodat ik voor 25 Euro bijna een jaar toe kan. Het genieten is zo groot, dat ik dat er graag voor over heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik bespaar op bijna allles...behalve op mijn parfum de bekende nr 5 is mijn luxe die ik mezelf gun. (Wel als er een kortingsactie is en met cadeaubonnen zodat ik niet zoveel hoef bij te betalen)
  Josefien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik een luchtje. Ja, ik zou niet zonder willen. Ik heb er 2. Eén voor doordeweeks en een voor speciaal. Een goedkopere en een duurdere inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb hetzelfde gehad. Had ook altijd hele dure parfum. Nu wordt dit gekocht voor kerst of sint voor allen. Bewaar ik cadeaubonnen en koop ik vaker parfum bij de action. Lekker goedkoop en geurt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hou ook wel van een parfummetje maar....sinds ik een vriendin heb die zeer overgevoelig is voor luchtjes.....van wasmiddel tot deo tot parfum enz....gebruik ik nog maar zelden parfum. Ook mijn gewone verzorgingsprodukten zijn van Neutral,zonder parfum en goedgekeurd door het astmaverbond hier in Zweden. Zij kan een week ziek zijn na contact met luchtjes. En aangezien ik haar regelmatig zie, is dat geen leuk idee. Eenmaal hierop geattendeerd ruik ik in hotels en winkels bewust ingebrachte luchtjes ter bevordering van bv kooplust of zich beter voelend. Helaas is dat voor mensen als mijn vriendin een verboden gebied dus. Maar terugkomend op jouw vraag: ja, ik gebruik parfum (als het kan). Heb meerdere die dus niet opraken. Vooral duurdere die ik taxfree koop op luchthaven of veerboot. Groetjes,Ingrid (SE)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik hou van parfum, is mijn enige verslaving. Voor het consuminderen kocht ik de hele dure geurtjes, nr 5, van gemiddeld zon 80 a 90 euro per flesje. Tegenwoordig koop ik parfum van de Yves R. beduidend goedkoper en blijft erg lang hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het wel lekker ruiken, maar de flesjes zijn me echt te duur. Ik kreeg vorig jaar kerst een flesje van Jan, maar ik gebruik het alleen bij speciale gelegenheden. 'k Ben ook snel benauwd van die luchtjes, vooral als ik iemand passeer en er dan zo'n walm blijft hangen. Nee, da's niets voor mij. Subtiel vind ik het prima, maar houd rekening met anderen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ze mogen inderdaad wel wat meer rekening houden met andere mensen. Ik word echt ziek van luchtjes. Manlief spuit elke dag parfum, maar dat doet hij waar ik niet hoef te zijn en voorlopig ook niet kom en hij gaat meteen naar zijn werk. Zijn parfum geven we met sinterklaas en zijn verjaardag, en ik probeer het altijd met een aanbieding te doen. Meer dan 35,00 geef ik er niet aan uit.
  En voor mijzelf dus niks, maar ik stink echt niet. Ik vind mensen met parfum stinken als ze langslopen en er een walm blijft hangen.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. kan ook niet tegen al die parfumluchtjes ., pfff erg benauwd , je hebt erbij die de hele dag in een parfumwolk lopen.....
  geef mij maar e buitenlucht , fris en gezond !
  je doucht toch op tijd , dus waarom al die luchtjes extra................

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik moet zeggen dat ik tegenwoordig liever een fris gewassen neutraal ruikend mens heb dan al die luchtjes, ze kunnen zo opdringerig en chemisch ruiken. Maar ik wordt er niet naar van ofzo, dus als je ervsn geniet gewoon lekker doen. :)

  BeantwoordenVerwijderen