dinsdag 31 maart 2015

Financiën in Maart

Maart is bijna voorbij, maar ik ga ervan uit dat alle uitgaven inmiddels zijn gedaan. Tijd om de balans op te maken!

Na de dure Januari en Februari besloten we om in Maart alleen het broodnodige te kopen. Dat is niet helemaal gelukt, ik merk dat ik met de boodschappen toch vaak wat extra dingen meeneem, die niet op het lijstje staan... dit komt vooral omdat ik zelf heel veel eet momenteel. De borstvoeding kost enorm veel energie en ik val snel af. Gelukkig ben ik nog net niet onder mijn gewicht van voor de zwangerschap, maar ik zit er al wel in de buurt... hierdoor neem ik met de boodschappen vaker iets lekkers mee, omdat ik de calorieën toch wel goed kan gebruiken.

Naast de vaste lasten en het tanken hebben we, sinds de meisjes geboren zijn een budget van €600,- in de maand. Nou ja, eigenlijk een soort van budget, want als we eroverheen gaan is er geen man overboord... het is een leidraad en daar betalen we alle andere dingen van. Denk aan boodschappen, kapper, cadeautjes, uitjes etc.

Deze maand is het in ieder geval ruim gelukt! We gaven aan alle andere dingen €310,01 uit... en daar ben ik best wel trots op! Dat is echt weinig.... We hebben ons verder dus prima gehouden aan de regel om geen onnodige dingen te kopen, een mooie uitdaging om hiermee door te gaan.

Door deze besparing hebben we zelfs nog kunnen sparen. En dat terwijl we voor ruim €400,- extra rekeningen moesten betalen. Natuurlijk had ik liever die €400,- ook gespaard, maar de zorgkosten waren gemaakt en dat eigen risico en de kraamzorg moest worden betaald, dat wisten we van tevoren.

Ik heb even in de agenda gekeken en in April verwacht ik tot dusver geen grote uitgaven. We gaan wel lekker samen een keer uit eten, om even bij te tanken van de drukte thuis... maar dat zijn de kosten verder niet. We gaan in ieder geval nog even zo door, het voelt goed om geen rommel te kopen! :)

Hoe ging Maart bij jou op financieel vlak?

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

8 opmerkingen:

 1. Bij mij ging maart ook veel beter dan januari en februari. Die laatste twee vond ik verrassend duur uitpakken!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ging het ook prima. Fijn dat jullie ruim overgehouden hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons ging maart ook veel beter, wel is waar hebben we ons budget verhoogd maar komen nu veel meer in de buurt van ons oude budget. Misschien wel door er meer bewust mee om te gaan. Ook wel eens fijn om geld over te houden. Dit gaat in een potje voor, aan biedingen tot hij vol is dan voor verjaardags cadeaus als daar 20 in zit vul ik zo weer het volgende potje. Mocht ik in april nog elke week een vast bedrag over houden dan stel ik het budget weer omlaag bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn zeg, zo'n enorme besparing! Hier vloog het er de afgelopen maanden ook uit, dus even hand op de knip en zoveel mogelijk voordelig/gratis doen. Lukt niet altijd even goed, maar ik merk wel dat ik weer beter in het ritme kom van bewust bezig zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier was maart juist een erg dure maand met veel voorziene en onvoorziene kosten. Dus sparen was zeker niet aan de orde. Ik hoop op beterschap voor april.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn voor jullie. Hier zat ik aan vijf verjaardagen deze maand, dus even over de schreef geweest... Volgende maand meer geluk, maar paasvakantie betekent extra budget nodig en minder inkomen hebben. In mei is mijn meisje jarig... Dus ik schuif nieuwe pogingen vooruit naar juni ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier ging maart juist niet zo goed, komt door de verjaardag van mijn man en een aantal verjaardagen van familie. Ook april en mei zijn gezien diverse verjaardagen, dure maanden. Daarna halen we de broekriem weer aan.
  Yasr

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ging maart ook erg goed, wij hebben de afgelopen maand bewust op ons boodschappenbudget gelet, waardoor we ruim 100 euro extra konden sparen. Hopelijk lukt dit volgende maand weer.

  BeantwoordenVerwijderen