vrijdag 20 maart 2015

Energieverbruik, tussenstand.

Sinds half December zijn we weer overgestapt van energieleverancier. Deze leverancier stuurt ons maandelijks een overzicht met ons verbruik, dit lezen ze af van onze slimme meter. Hoewel we prima zelf ons verbruik kunnen bijhouden, is het wel fijn om regelmatig een update te krijgen.

We hebben de afgelopen maanden flink meer verbruikt. Ons voorschotbedrag is €78,- per maand maar we hebben gemiddeld per maand €112 aan kosten verbruikt. €34,- meer per maand!

De komende maanden hoop ik het bedrag een beetje in te lopen, we hebben natuurlijk de verwarming regelmatig aan gehad en dat is straks in de lente en de zomer niet meer nodig. Toch denk ik dat we aan het eind van het jaar moeten bijbetalen. We hebben nu immers 3 kinderen ipv 1 en dat merken we! We hebben in de kraamweek een aantal keer de verwarming 24u per dag aangehad en we draaien momenteel ook een stuk meer wassen... dat hoort er nou eenmaal bij ;)

Aan het eind van het jaar ontvangen we onze welkomstbonus van €195,- Stel dat we elke maand €34,- meer verbruiken, dan zouden we €408 moeten bijbetalen, na aftrek van de welkomsbonus blijft er €213,- over om dan bij te betalen, nou dat bedrag staat gewoon op de spaarrekening, dus ik ga ons voorschotbedrag niet verhogen, ik ontvang de rente liever zelf!

Natuurlijk blijven we ons best doen om ons energie en gasverbruik laag te houden, de afgelopen jaren is ons verbruik alleen maar gedaald, terwijl we ondertussen van 2 naar 3 personen gingen. Als ik soms lees dat gezinnen, waarbij beide ouders buitenshuis werken ruim €200,- betalen, elke maand weer, dan vind ik dat een enorm groot bedrag! Dat is, mits je huis goed geïsoleerd is, helemaal niet nodig volgens mij!
Wij gaan in ieder geval door met besparen en opletten, ik ben benieuwd hoe ons verbruik wordt dit jaar!

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

4 opmerkingen:

 1. Wij zitten inderdaad wel rond de 200 euro per maand. Maar wij zijn met zeven, en ik ben de hele dag thuis. Toch probeer ik het wel omlaag te krijgen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wij zijn meer kwijt rond de 300, maar dat komt omdat we, door samenvoeging van 2 woningen een dubbele meter hebben. ik ben ingeschreven bij sloop de crisis en daar kwam uit dat ik niet goedkoper kan per maand. je betaald dan immers ook dubbele meter kosten :-( Wel streef ik er naar om overdag de CV laag te houden en de droger zo min mogelijk te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij betalen nu 138 voor 4 personen en een vrijstaand huis. Tijdens de wintermaanden verbruik ik altijd meer, maar dadelijk haal ik dat met gemak ik. Wij hebben zonnecollectoren op het dak, dus in de zomermaanden nagenoeg geen gasverbruik. De stroom is nu al aan het dalen. Het licht hoeft al steeds minder aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij betalen ook ruim 200,00 euro voor gas en elektra. Dit zou wel zuiniger kunnen maar dan moeten wij wel inleveren op ons comfort. En ons comfort is de computer. Wij zijn allebei computerfreaks, dus de computers staan hier 's avonds standaard aan. Voor het werk maar ook voor de hobby. Maar overdag ook een boel, als manlief thuis is staat er standaard 1 computer de hele dag aan.
  De kinderen kijken tv en in het weekend of na schooltijd op de spelcomputer. Er zijn hier diverse tablets in huis en mobiele telefoons die opgeladen moeten worden. Ik vind bakken leuk dus de oven staat ook nog wel geregeld aan.
  De temperatuur is hier overdag 18,5 en voordat manlief thuis komt doen we hem naar 19,5. En als manlief eerder thuiskomt heeft hij even pech want dan gaat hij pas omhoog. Hij vind 18,5-19 graden te koud maar wij vinden dat prima. Ook toen de kinderen klein waren. Onze jongste is nu 2 en heeft het echt niet koud. Dus ons verbruik zit echt in onze hobby's. En daar hoeven en willen wij niet op bezuinigen zolang het niet nodig is. Als het financieel zou moeten dan kan het natuurlijk wel.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen