donderdag 19 maart 2015

Klaar met de buikgriep!!


Ik ben zo enorm klaar met de buikgriep die ronddwaalt in de lucht, bij het kinderdagverblijf en bij ons thuis... van mij mag het of nog flink gaan vriezen (kleine kans) of gewoon zomer worden ;) ;) Weg met die ziektekiemen! 

Zoals ik al vertelde begon onze kleine man vorige week over te geven. Onze kleine man is niet heel vaak ziek, sinds hij naar het kinderdagverblijf gaat is hij wel vaker ziek en vooral veel verkouden! Maar echt zo ziek was hij nog niet eerder geweest. 
Wij verzorgden hem tegelijk met de meisjes, alle drie vroegen ze hun aandacht... en we poetsten vooral veel! Onze handen, de deurklinken, de wc's en luchtten het huis de hele tijd door. 

Toen begon man op zondagochtend over te geven. Dit duurde gelukkig niet zo lang, maar hij lag flink ziek in bed. Maandag zou hij weer gaan werken en gelukkig ging het maandag ook weer een stuk beter en kon hij gewoon gaan werken, na 3 weken vrij te zijn geweest, is het natuurlijk ook heel rot om je gelijk ziek te moeten melden! Dus hij wilde koste wat het kost gaan werken. 

Op zondagmiddag en maandag raasde ik door het huis. Alles weer schoon, nog steeds heel veel handen wassen en ontsmetten... 

En inmiddels hebben we s'avonds bij de spoedpost gezeten met 1 van onze meisjes, amper 3 weken oud en alle voeding kwam er elke keer weer uit. Dat was de spreekwoordelijke en letterlijke druppel waarbij ik de kraamtranen lekker liet lopen ;) Het grote voordeel is dat kleintjes veel antistoffen meekrijgen bij de geboorte en van de borstvoeding... het viel dus toch mee en al snel knapte ze op. En inmiddels gaat het met iedereen eigenlijk weer goed. 

Ik hoop echt dat we nu alles hebben gehad! Zelf ben ik tot nu toe overgeslagen, maar ik was hoogzwanger al een keer aan de beurt geweest, dus het is wel goed zo. Dahaaag buikgriep, kom maar een andere keer terug (of liever helemaal niet meer) sla ons volgende winter maar over, dat lijkt me het beste. 


2 opmerkingen:

  1. Ik denk dat de buikgriep zich thuis voelt bij je of hij vindt het wel heel gezellig. Whahaha!! Ik hoop nu ook dat de buikgriep zich niet meer laat zien. Hij is nu wel genoeg op visite geweest. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik hoop het ook voor jullie, je hebt je handen toch al vol met de meisjes en grote broer.

    BeantwoordenVerwijderen