maandag 16 februari 2015

Marktplaats

De laatste weken heb ik weer flink wat dingen op Marktplaats gezet, ik kan niet wachten tot ik na de zwangerschap weer wat mobieler ben en verder kan met opruimen, voor zover daar dan tijd voor is (haha!)

De eerste dingen zijn alweer verkocht en andere dingen, waarvan ik juist had verwacht dat ze goed zouden lopen daar reageert eigenlijk niemand op. Afgelopen weekend is de kinderwagen van onze kleine man opgehaald, daar hebben we nog mooi €500,- voor gekregen! Echt een heel bedrag waar we anders flink wat uurtjes voor zouden moeten werken ;) Dus dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Het valt mij op dat je met een aantal trucjes wel sneller kunt verkopen, en soms sta je versteld van de dingen die je nog kwijtraakt... ik geef je graag een aantal tips;

* Maak een duidelijke advertentie.
Dat is zo belangrijk! Vage foto's vind ik zelf ook niet aantrekkelijk en een korte omschrijving ook niet. Ik schrijf altijd uitgebreid een beschrijving.

* Wees eerlijk.
Soms zie je dingen voorbij komen, waarbij dan "zo goed als nieuw" staat... terwijl het duidelijk gewoon "gebruikt" is. Wees eerlijk, dan kom je ook betrouwbaarder over.

* Reageer snel.
Er worden tegenwoordig veel biedingen gedaan en ze worden vaak ook net zo makkelijk weer verwijderd. Als je snel reageert heb je de beste kans van slagen is mijn ervaring.

* Zet je advertentie neer op een gunstig tijdstip.
Je kunt hierbij denken aan; de dagen dat er salaris of toeslagen gestort worden, of als de kinderbijslag net weer binnen is. Daarnaast wordt de site het meest bezocht tussen 16u en 22u (geloof ik) Dus dat zijn goede tijden!

* Zet je advertentie er rustig vaker op.
Soms verkoopt iets niet en zakt je advertentie snel naar beneden. Ik zet de advertentie er dan gerust nog een keer op, en daarna misschien wel nog een keer. Uiteraard ga ik niet eindeloos door, na 3 keer geef ik de spullen weg in mijn omgeving, dan maak ik er nog iemand blij mee, of anders kan het naar de kringloop.

Ik weet, helaas ook uit ervaring dat het soms wat moeite kost om dingen echt te verkopen. Mensen reageren en reageren dan opeens niet meer, komen niet opdagen of maken geen geld over... daar kan ikzelf flink de balen van hebben! Ik laat zelf altijd weten als ik opeens geen interesse meer heb... Door dit soort dingen is het verkopen soms helemaal niet zo leuk, dan stop ik er weer een tijdje mee, totdat ik doorheb dat die extraatjes toch wel leuk zijn ;) Het gaat bij mij dus echt in periodes.

En nog even een positieve noot! We vierden gisteren de verjaardag van onze kleine man en kijk eens wat we zelf op marktplaats vonden... het was een groot succes!!


Like Samen Besparen op facebook! *klik*

8 opmerkingen:

 1. wat een leuk keukentje!!! En nog gefeliciteerd met je kleine man!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk keukentje :D En gefeliciteerd met jullie kleine ventje :)

  Bedankt voor de Marktplaats-tips trouwens, daar heb ik ook wat aan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd en wat 'n geweldig cadeau! Kun je je winkeltje van marktplaats niet op je blog zetten ( zoals bij Eenvoudig Leven) dat is voor je lezers ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een goed idee! Ivm naderende bevalling ergens de komende weken zal ik hem hier plaatsen als de meisjes geboren zijn... Dat lijkt mij handiger :)

   Verwijderen
 4. Herkenbaar wat je schrijft aan tips, ervaringen en je er soms weer toe moeten zetten spullen op MP te zetten.
  Wat tijdstip betreft, dat van salaris en kinderbijslag had ik nog niet aan gedacht, die ga ik onthouden. Mij valt op dat zondag het meest gereageerd en geboden word.
  Leuk keukentje trouwens! Ons meisje is er ook weg van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hartelijk gefeliciteerd en wat een geweldig leuke keuken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat keukentje was bij ons in ieder geval een schot in de roos!
  Ik plaats ook de advertenties rond de kinderbijslag.

  BeantwoordenVerwijderen